Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


alien 1977 607

Αλιεν: Ο Επιβάτης Του Διαστήματος (Alien) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Έτος 2122. Το εμπορικό διαστημόπλοιο «Νοστρόμο» με το επταμελές πλήρωμά του βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στη Γη μετά από πολύμηνο ταξίδι. Όταν, η «Μητέρα», ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του σκάφους συλλάβει κάποια ανεξήγητα επαναλαμβανόμενα ηχητικά σήματα στην ατμόσφαιρα, το πλήρωμα αποφασίζει να ερευνήσει την πηγή του. Παρά τους δισταγμούς της Ρίπλεϊ, η έρευνα τους οδηγεί σε μια φωλιά με εκατοντάδες αυγά που φαίνεται ότι επωάζονται από κάποιον άγνωστο οργανισμό. Όταν ένα από αυτά εκκολαφθεί και επιτεθεί σε ένα μέλος του πληρώματος, οι συνάδελφοι του σπεύδουν να τον μεταφέρουν πίσω στο Νοστρόμο για τις πρώτες βοήθειες. Δε γνωρίζουν όμως ότι μαζί του έχουν μεταφέρει και κάτι άλλο.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΣΚΑΪ

The Whole Nine Yards

Ο Μαφιόζος Της Διπλανής Πόρτας (The Whole Nine Yards) του Τζόναθαν Λιν

Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών. Το πρόβλημα είναιότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Mega

The Burnt Orange Heresy 607

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τσαρλς Γούιλεφορντ από το 1971, το «Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» αφηγείται την ιστορία του Τζέιμς, ενός κριτικού τέχνης και της Μπερενίς, μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που φτάνουν στη λίμνη Κόμο για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι ο οποίος θα τους αναθέσει μια δύσκολη απoστολή.

All-star cast (Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ) και κομπίνες υψηλών προδιαγραφών - όχι όμως και αναλόγως υψηλών αποδόσεων - στην ταινία που έκλεισε το Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 00.30 στο Open

i am alfred hitchcock

Είμαι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ (I Am Alfred Hitchcock) του Τζόελ Άστον Μακάρθι

Ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τις σημαντικότερες, αλλά και πιο αμφιλεγόμενες στιγμές στην καριέρα του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

drive my car

Drive my Car του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

To Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας και το Βραβείο σεναρίου στις Κάννες του 2021. Ο 45χρονος Καφούκου είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός των arthouse θεατρικών σκηνών του Τόκιο. Η γυναίκα του, Οτο, τηλεοπτική σεναριογράφος. Εκείνη εμπνέεται μυστηριώδεις ιστορίες όταν κάνουν σεξ. Δεν τις θυμάται το πρωί, και εκείνος αναλαμβάνει να της αφηγηθεί όλα όσα του είπε μετά τον οργασμό της, ώστε να γράψει το επόμενο της σενάριο. Ο Καφούκου νιώθει πολύτιμες αυτές τις μαρτυρίες της, γιατί είναι συνέχεια του τόσο δικού τους μοιράσματος - της σάρκας και του πνεύματός τους. Αυτό όμως που δεν του έχει πει η Οτο είναι ότι δεν είναι ο μόνος που ακούει τις ιστορίες της. Παρόλο που τον αγαπάει βαθιά, η Οτο έχει εραστές. Η σχέση τους έχει ραγίσει από τότε που έχασαν την κόρη τους κι εκείνη αρνήθηκε να κάνουν άλλο παιδί. Ο Καφούκου ανακαλύπτει την αλήθεια, γκρεμίζεται, αλλά τη θάβει μέσα του, ανάμεσα στις απόκρυφες δικές του ενοχές για το χαμό του παιδιού τους. Προδομένος, πληγωμένος, αλλά φαινομικά ήρεμος συνεχίζει το γάμο του, συνεχίζει το μοίρασμα, τη ρουτίνα τους. Μόνο που ο θυμός του δε θα βρει ποτέ διέξοδο, γιατί η ζωή έχει παράξενες κι απρόβλεπτες στροφές που σε πετούν εκτός δρόμου.

Ενα διήγημα 24 σελίδων του Χαρούκι Μουρακάμι βάζει βενζίνη σε μία ταινία δρόμου 180 λεπτών, όπου ο Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι μάς προσκαλεί να κοιτάμε από το παράθυρο και μέσα μας. Εκεί όπου κρύβεται το τραύμα που κουβαλάμε και στο δικό μας πορτ μπαγκάζ. Ενα αριστούργημα Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Cosmote Cinema 1

un autre monde Ενας Αλλος Κόσμος

Ενας Αλλος Κόσμος (Un Autre Monde) του Στεφάν Μπριζέ

Στην αρχή ήταν ο πρόσφατα απολυμένος Τιερί που προσπαθούσε να βρει τη θέση του στο απύθμενο κενό ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και το άκαμπτο σύστημα. Στη συνέχεια ήταν ο συνδικαλιστής Λοράν που στο κέντρο μιας ανθρώπινης τραγωδίας θα γινόταν η φωνή χιλιάδων εργατών που βρέθηκαν παράτυπα στο δρόμο. Τώρα είναι ο Φιλίπ, ανώτερο στέλεχος σε αμερικανικό βιομηχανικό όμιλο, που καλείται να διαχειριστεί τις παράλογες απαιτήσεις των αφεντικών του για 10% περικοπές προσωπικού στο εργοστάσιο που διευθύνει.

Ο Στεφάν Μπριζέ συνεχίζει να εξερευνά τον κόσμο της εργασίας στο άτυπο αν και άνισο κλείσιμο μιας τριλογίας που βρίσκει τον Βενσάν Λεντόν από την πλευρά των αφεντικών να λύνει οικεία και ανοίκεια ηθικά διλήμματα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

faraway downs

Faraway Downs του Μπαζ Λούρμαν

Βρισκόμαστε στη βόρεια Αυστραλία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν μια όμορφη αγγλίδα αριστοκράτισσα κληρονομεί ένα αχανές ράντζο. Ντόπιοι μεγαλοκτηνοτρόφοι διεκδικούν τη γη που της ανήκει, ενώ εκείνη συμμαχεί με έναν σκληροτράχηλο και πεπειραμένο κτηνοτρόφο για να οδηγήσουν πάνω από 2.000 ζωντανά στις απέραντες εκτάσεις της πιο απομακρυσμένης γης. Εκεί έρχονται αντιμέτωποι με τον βομβαρδισμό του Ντάργουιν από τις ιαπωνικές δυνάμεις, που είχαν επιτεθεί στο Περλ Χάρμπορ λίγους μήνες νωρίτερα.

Η ταινία «Australia» του Μπαζ Λούρμαν έχει μονταριστεί από την αρχή για να γίνει τηλεοπτική σειρά, έχοντας μάλιστα καινούργιο τίτλο, πλάνα, soundtrack και φινάλε.

Η μίνι σειρά 6 επεισοδίων είναι διαθέσιμη στο Disney+

tokakis

Tokakis ή What's my Name του Θάνου Τοκάκη

Ο Θάνος Τοκάκης ξεκινά μια stand-up comedy περιοδεία στην επαρχία, προκειμένου να δείξει στον κόσμο πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το κοινό, που δεν μπορεί να ξεχάσει την τηλεοπτική του περσόνα, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, που τον πιέζει να φτάσει στην επιτυχία. Μέχρι τελικής πτώσεως.

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Ενδυματολογίας (Φεστιβάλ Δράμας), Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (Νύχτες Πρεμιέρας).

H μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

les promesses

Υποσχέσεις (Les Promesses) του Τομά Κρουιτόφ

Η Κλεμάνς, μία ατρόμητη δήμαρχος μιας πόλης κοντά στο Παρίσι, ολοκληρώνει τη θητεία της. Μαζί με το δεξί της χέρι, τον πιστό Γιαζίντ, έχει παλέψει ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και τη διαφθορά. Οταν της γίνεται πρόταση να αναλάβει ένα υπουργείο, η φιλοδοξία της φουντώνει και διακυβεύεται η αφοσίωση της απέναντι στους πολίτες. Το (αιώνιο) ερώτημα είναι ένα: θα επιβιώσει η πολιτική της ακεραιότητα ή θα κυριαρχήσει η φιλοδοξία;

Ιζαμπέλ Ιπέρ και Ρεντά Καντέμπ στην πολιτική σάτιρα του Τομά Κρουιτόφ που δεν σκάει πάντα με τον θόρυβο που ο δημιουργός της φιλοδοξεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo