Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Zazie dans le Metro

Η Ζαζί στο Μετρό (Zazie dans le Metro) του Λουί Μαλ

Η δεκάχρονη Ζαζί έρχεται από την επαρχία για να μείνει λίγο καιρό στο Παρίσι και ξετρελαίνει τους πάντες με την αθυροστομία της.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Με Απόκρυψη (El Desconocido / Retribution) του Ντάνι Ντε Λα Τόρε

Ο Κάρλος, στέλεχος τράπεζας και οικογενειάρχης ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητό. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί…

Οκτω υποψηφιότητες για βραβεία Goya, συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας, ένα τετράτροχο θρίλερ που ξεπερνά τις όποιες αντιρρήσεις σου, γκαζώνοντας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

danish girl

Το Κορίτσι από τη Δανία (The Danish Girl) του Τομ Χούπερ

Κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Ντέιβιντ Εμπερσχοφ που αφηγείται μια εκδοχή της ιστορίας του Αϊναρ Βέγκενερ (γνωστού ως Λίλι Ελμπε), την περίοδο που αποφάσισε να κάνει εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, σοκάροντας τους ανθρώπους της εποχής. Ως Αϊναρ ήταν παντρεμένος με τη ζωγράφο Γκέρντα Βέγκενερ που στα έργα της τον συμπεριλάμβανε, αρχικά, ως μυστήρια, μελαχρινή κοπέλα με όμορφα πόδια. Ετσι ανακάλυψε τα θέματα σεξουαλικής ταυτότητας που είχε, αποφασίζοντας να προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Από τον σκηνοθέτη των «Ο Λόγος του Βασιλιά» ένα όμορφο, μα επιφανειακό και «καθώς πρέπει» φιλμ για την πραγματική ιστορία της πρώτης transgender γυναίκας, Λίλι Ελμπε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον Alpha

the jungle book 607

Το Βιβλίο της Ζούγκλας (The Jungle Book) του Τζον Φαβρό

Η ιστορία βάζει στο επίκεντρο τον Μόγλη (υποδύεται με χιούμορ κι ευαισθησία ο πρωτοεμφανιζόμενος 12χρονος Νιλ Σέθι), το αγοράκι που μεγάλωσε μέσα στη ζούγκλα σα λύκος, στην αγέλη της Ράκσα. Οταν η εκδικητική τίγρη, ο Σιρ Καν, απειλεί με θάνατο όποιον προστατεύει το αγοράκι, λόγω ενός παλιού, καλά θαμμένου μυστικού, ο μυαλωμένος πάνθηρας Μπαγκίρα θα πάρει τον Μόγλη από το χωριό των λύκων για να τον οδηγήσει στο χωριό των ανθρώπων όπου, ίσως, ανήκει. Στη διαδρομή θα συναντήσουν φιλικά ή απειλητικά ζώα, βγαλμένα από τις σελίδες του σπονδυλωτού μυθιστορήματος του Κίπλινγκ, ώσπου να καταλήξουν στον slacker αρκούδο Μπαλού, που ξέρει ν' απολαμβάνει τη ζωή και σε μια τελική αναμέτρηση με τη μοίρα.

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ σε live action μεταφορά, τόσο μαστόρικη που κάνει την πραγματικότητα να μοιάζει παραμύθι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

top gun maverick

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

O Πιτ «Maverick» Μίτσελ, 35+ χρόνια μετά την αποφοίτηση από την «Top Gun» Ακαδημία, δεν έχει γίνει Πτέραρχος. Με τρεις δεκαετίες ενεργής δράσης σε Βοσνία, Ιράκ, Αφγανιστάν και δεκάδες παράσημα ανδρείας, δεν έχει γίνει Γερουσιαστής. Ο Maverick παραμένει πιλότος. Μένει στην έρημο της Καλιφόρνια, οδηγεί την ίδια Kawasaki GPZ 900 μηχανή, φοράει το ίδιο καφέ δερμάτινο μπουφάν με τα κεντημένα σήματα, τα ίδια ray ban pilot γυαλιά του. Σήμερα, εργάζεται για το κυβερνητικό πρόγραμμα που τεστάρει τα όρια κάθε νέας γενιάς αεροσκαφών: το στοίχημα είναι αν μπορούν να πετάξουν 10 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. Διαφορετικά, η αεροπορία είναι έτοιμη να τα αντικαταστήσει με drones. Δεν βάζει κανείς στοίχημα με τον Maverick. Γιατί αν κάτι επίσης παραμένει είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πανέξυπνος και πεισματάρης. Ευτυχώς που η φιλία του με τον «Iceman», ο οποίος έχει γίνει Αρχηγός της Αεροπορίας, παραμένει δυνατή. Γιατί η (παραβατική) συμπεριφορά του θα τον είχε πετάξει εκτός σώματος, χρόνια τώρα. Τη μέρα που τον συναντάμε, η απόδοση του εξοργίζει Maverick ανωτέρους του, αλλά πάλι ο Ice καθαρίζει. Αντί αποπομπής, λόγω δυσμενούς κρίσης, ο Maverick παίρνει μετάθεση: τον στέλνουν πίσω στην Ακαδημία, ως εκπαιδευτή μίας τάξης αριστούχων πιλότων. Πρέπει να τους προετοιμάσει για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, όπου η κρίση σου στον αέρα δεν εξασφαλίζει απλώς το πέρας του στόχου, αλλά κι αν θα γυρίσεις ζωντανός πίσω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο γιος του «Goose» - του κολλητού του φίλου και wingman, που σκοτώθηκε σε άσκηση μαζί του. Ο Maverick δεν έχει ποτέ ξεπεράσει το χαμό του φίλου του, ούτε τις ενοχές του. Πώς θα στείλει τώρα το γιο του σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας;

Αν ο Μάβερικ έβαλε στοίχημα να πιλοτάρει το μαχητικό του αεροσκάφος 10 φορές πιο γρήγορα από το φράγμα του ήχου, ο Τομ Κρουζ πέτυχε να επιστρέψει στο πιλοτήριο του 80ς all-time classic με ένα σίκουελ 10 φορές καλύτερο του αυθεντικού. Από απόψε στις αίθουσες και... ετοιμαστείτε για τη βόλτα της ζωής σας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.55 στο Cosmote Cinema 1

the boston strangler

Ο Στραγγαλιστή της Βοστώνης (The Boston Strangler) του Ματ Ράσκιν

Η υπόθεση ακολουθεί την Λορέτα ΜακΛάχλιν (Κίρα Νάιτλι), μια ρεπόρτερ της εφημερίδας Record-American, η οποία γίνεται η πρώτη δημοσιογράφος που συνδέει τις δολοφονίες του Στραγγαλιστή της Βοστώνης. Καθώς ο μυστηριώδης δολοφόνος παγιδεύει όλο και περισσότερα θύματα, η Λορέτα προσπαθεί να συνεχίσει την έρευνά της στο πλευρό της συναδέλφου της Τζιν Κόουλ (Κάριν Κουν), ωστόσο το δίδυμο έχει πολλά εμπόδια να ξεπεράσει, ένα από αυτά είναι ο έντονος σεξισμός εκείνης της εποχής.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

The Painted Bird 607

Το Βαμμένο Πουλί (The Painted Bird) του Βάκλαβ Μαρχούλ

Ενα αγόρι τρέχει στο δάσος έχοντας στην αγκαλιά του το αγαπημένο του κατοικίδιο. Αλλα παιδιά το κυνηγούν κι όταν το πιάνουν το χτυπούν και βάζουν φωτιά στο ζώο το οποίο ουρλιάζει μέσα στις φλόγες. Αν στην Πολωνία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η παιδική ηλικία κρύβει τόση αγριότητα, ο κόσμος των μεγάλων είναι ο ορισμός του ζόφου. Και το αγόρι είναι καταδικασμένο να τον βιώσει. Με πρόσκαιρο καταφύγιο μια αγροικία στο δάσος, όπου μια «θεία» του το φιλοξενεί μακριά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το αγόρι, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται, έχει μόνο μια φωτογραφία από τους γονείς του και την κοιτάζει περιστασιακά για να μην ξεχάσει τα πρόσωπά τους. Οταν, όμως, η ηλικιωμένη θεία του πεθάνει και το σπίτι πάρει φωτιά, το αγόρι θα βρεθεί μόνο στο έλεος ενός ανάλγητου κόσμου.

Ενα αριστούργημα, αλλά... για γερά στομάχια. Προορισμένη για θεατές με γερά στομάχια, η ταινία-σοκ του περσινού Διαγωνιστικού της Βενετίας αποτυπώνει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με έναν αποτρόπαιο, ζοφερό και σε κάθε περίπτωση συγκλονιστικό τρόπο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix**

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr