Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Captain Fantastic

Captain Fantastic του Ματ Ρος

Βαθιά μέσα στο δάσος, ένας πατέρας μεγαλώνει τα 6 παιδιά του με ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, θέλοντας να τους δώσει την πιο αγνή παιδική ηλικία μακριά από την κοινωνία. Όταν αναγκαστούν να μπουν μαζί στον κόσμο, όλες του οι απόψεις για το τι πρέπει να είναι ένας γονιός θα αλλάξουν.

H δραμεντί του Ματ Ρος ποζάρει ως ένα τρυφερό ευαγγέλιο ενός νέου τρόπου ζωής, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα απόλυτα απλοϊκό, εξυπνακίστικό φιλμ που δεν μπορεί παρά να σε ενοχλήσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

atlantic city

Atlantic City του Λουί Μαλ

Μια νεαρή γυναίκα στέκεται κοντά στο παράθυρο του διαμερίσματος της και πλένει το λαιμό της, τα γυμνά της στήθη, τα χέρια της με χυμό λεμονιού. Από το απέναντι παράθυρο ένας πολύ μεγαλύτερος της άντρας τη χαζεύει.

Ο Λουί Μαλ χαρτογραφεί τις ανθρώπινες διαδρομές σαν μια μελαγχολική, ερωτική, βαθιά ανθρώπινη παρτίδα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας, πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στις οποίες για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Σούζαν Σαράντον και Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Μπάρτ Λάνκαστερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

ransom

Η Απαγωγή (Ransom) του Ρον Χάουαρντ

Ο Τομ Μιούλεν, πρώην πιλότος αεροπλάνων, είναι τώρα πια πάμπλουτος και απολαμβάνει μια άνετη ζωή μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ και τον εννιάχρονο γιο τους, Σον. Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν ο Σον πέφτει θύμα απαγωγής και οι κακοποιοί ζητούν 2 εκατομμύρια δολάρια. Το FBI προσεγγίζει τον Μιούλεν για βοήθεια και ο πράκτορας Χόκινς τον συμβουλεύει να μαζέψει το ποσό και να κάνει ό,τι του πουν. Η παράδοση πραγματοποιείται όμως η σύλληψη των απαγωγέων στέφεται με αποτυχία. Τώρα ο Μιούλεν αλλάζει τακτική: βγαίνει στην τηλεόραση και προσφέρει 2 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή σε αυτόν, που θα τον βοηθήσει ουσιαστικά να βρει τους απαγωγείς.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

the fog

Η Ομίχλη (The Fog) του Ρούπερτ Γουέινραϊτ

Παγιδευμένοι σε μια περίεργη, θανατερή ομίχλη, οι κάτοικοι του Αντόνιο Μπέι έχουν γίνει θύματα μιας τρομακτικής εκδίκησης. Εκατό χρόνια πριν, στην βραχώδη ακτή της πόλης, ένα πλοίο με λεπρούς ναυάγησε και βούλιαξε αύτανδρο, από ένα κακόβουλο σχέδιο των ιδρυτών της πόλης. Τώρα, τα φαντάσματα των ανθρώπων αυτών βγαίνουν από τον υγρό τάφο, ζητώντας αιματηρή εκδίκηση. Καλυμμένοι με μια υπερφυσική, πυκνή ομίχλη τρόμου, αναζητούν με μανία τους απόγονους των ιδρυτών, χωρίς να δείχνουν το παραμικρό έλεος για όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους.

H ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

top gun maverick

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

O Πιτ «Maverick» Μίτσελ, 35+ χρόνια μετά την αποφοίτηση από την «Top Gun» Ακαδημία, δεν έχει γίνει Πτέραρχος. Με τρεις δεκαετίες ενεργής δράσης σε Βοσνία, Ιράκ, Αφγανιστάν και δεκάδες παράσημα ανδρείας, δεν έχει γίνει Γερουσιαστής. Ο Maverick παραμένει πιλότος. Μένει στην έρημο της Καλιφόρνια, οδηγεί την ίδια Kawasaki GPZ 900 μηχανή, φοράει το ίδιο καφέ δερμάτινο μπουφάν με τα κεντημένα σήματα, τα ίδια ray ban pilot γυαλιά του. Σήμερα, εργάζεται για το κυβερνητικό πρόγραμμα που τεστάρει τα όρια κάθε νέας γενιάς αεροσκαφών: το στοίχημα είναι αν μπορούν να πετάξουν 10 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. Διαφορετικά, η αεροπορία είναι έτοιμη να τα αντικαταστήσει με drones. Δεν βάζει κανείς στοίχημα με τον Maverick. Γιατί αν κάτι επίσης παραμένει είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πανέξυπνος και πεισματάρης. Ευτυχώς που η φιλία του με τον «Iceman», ο οποίος έχει γίνει Αρχηγός της Αεροπορίας, παραμένει δυνατή. Γιατί η (παραβατική) συμπεριφορά του θα τον είχε πετάξει εκτός σώματος, χρόνια τώρα. Τη μέρα που τον συναντάμε, η απόδοση του εξοργίζει Maverick ανωτέρους του, αλλά πάλι ο Ice καθαρίζει. Αντί αποπομπής, λόγω δυσμενούς κρίσης, ο Maverick παίρνει μετάθεση: τον στέλνουν πίσω στην Ακαδημία, ως εκπαιδευτή μίας τάξης αριστούχων πιλότων. Πρέπει να τους προετοιμάσει για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, όπου η κρίση σου στον αέρα δεν εξασφαλίζει απλώς το πέρας του στόχου, αλλά κι αν θα γυρίσεις ζωντανός πίσω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο γιος του «Goose» - του κολλητού του φίλου και wingman, που σκοτώθηκε σε άσκηση μαζί του. Ο Maverick δεν έχει ποτέ ξεπεράσει το χαμό του φίλου του, ούτε τις ενοχές του. Πώς θα στείλει τώρα το γιο του σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας;

Αν ο Μάβερικ έβαλε στοίχημα να πιλοτάρει το μαχητικό του αεροσκάφος 10 φορές πιο γρήγορα από το φράγμα του ήχου, ο Τομ Κρουζ πέτυχε να επιστρέψει στο πιλοτήριο του 80ς all-time classic με ένα σίκουελ 10 φορές καλύτερο του αυθεντικού. Από απόψε στις αίθουσες και... ετοιμαστείτε για τη βόλτα της ζωής σας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 16.05 στο Cosmote Cinema 1

Diary of a Fleeting Affair

To Χρονικό ενός Εφήμερου Eρωτα (Chronique d'une liaison passagère) του Εμανουέλ Μουρέ

Η Σαρλότ και ο Σιμόν γνωρίζονται σε ένα σπίτι φίλων. Αποφασίζουν να βγουν ένα ραντεβού και ξεκινούν μια σχέση. Αρέσουν πολύ ο ένας στον άλλον και μαζί περνούν φανταστικά, σχεδόν σαν δυο παιδιά που γνωρίζουν την ανθρώπινη επαφή από την αρχή, σε μια ξέγνοιαστη, ελεύθερη σχέση που δεν έχει όρια αλλά ούτε και δεσμεύσεις. H Σαρλότ είναι πιο συνειδητοποιημένη, ο Σιμόν πιο ντροπαλός, ταιριάζουν όμως και στο κρεβάτι και στην καθημερινότητά τους και μαζί νιώθουν έτοιμοι να εξερευνήσουν και νέα πεδία σεξουαλικής επαφής με τρίτους. Οπως περιγράφει μια από τις υποψήφιες γνωριμίες του ζευγαριού «μου άρεσε πολύ που γράφατε ότι σας αρέσει και να μιλάτε και να κάνετε έρωτα». Η ίδια, ο τρίτος άνθρωπος, μαθαίνει μόλις τώρα, εμείς το γνωρίζουμε από την αρχή, πως η σχέση της Σαρλότ και του Σιμόν είναι αυτή μιας ελεύθερης μητέρας και ενός παντρεμένου πατέρα.

Οι Σαντρίν Κιμπερλέν και Βενσάν Μακέιν κρατούν το ενδιαφέρον σε μια (εξαντλητικά) βερμπαλιστική, υπεραναλυτική ρομαντική κομεντί που αρθρώνει ένα-δύο πράγματα για τις σχέσεις σήμερα. Και χθες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

a haunting in venice

Μυστήριο στη Βενετία (A Haunting in Venice) του Κένεθ Μπράνα

Ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία. Ολα αλλάζουν όταν τον επισκέπτεται η Αριάδνη Ολιβερ, η πιο διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα. Ο Πουαρό παρασύρεται και συμμετέχει σε μία σεάνς με φόντο ένα παρηκμασμένο, στοιχειωμένο παλάτι που ανήκει στη διάσημη τραγουδίστρια όπερας, Ροουίνα Ντρέικ. Οταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι και ο Βέλγος ντετέκτιβ βυθίζεται σε έναν νοσηρό κόσμο που κρύβει πολλά μυστικά.

Τρίτος Ηρακλής Πουαρό για τον Κένεθ Μπράνα με πολυπληθές καστ, για ένα από τα πιο σκοτεινά, αλλά και κοσμοπολίτικα αστυνομικά μυστήρια της Αγκαθα Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Maasai 607

Maasai του Χάρη Λαγκούση

Δύο άντρες και μία κοπέλα περιμένουν έξω από τα χειρουργεία ενός νοσοκομείου. Ποια είναι η σχέση τους; Ποιος χειρουργείται; Και γιατί ο μεγαλύτερος άντρας φέρεται τόσο ήρεμα, μιλώντας με ενθουσιασμό για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αφρική, σαν να μη μοιράζεται καθόλου το άγχος των άλλων δύο; Καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται και οι χαρακτήρες αποκαλύπτονται, η ένταση μεταξύ τους αυξάνει, οδηγώντας σε μία σύγκρουση που θα φέρει στην επιφάνεια συναισθήματα, καταπιεσμένα από χρόνια.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix