Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


La guerre des boutons

Ο Πόλεμος των Κουμπιών (La guerre des boutons) του Γιαν Σαμιουέλ

έλη δεκαετίας του 50. Σε δύο γειτονικά χωριά της νότιας Γαλλίας ξεσπάει πόλεμος: ανάμεσα στα παιδιά - ηλικίας 7 έως 14 ετών. Ενας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, όπου ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα...

Ο Γιαν Σαμιουέλ διασκευάζει για την μεγάλη οθόνη το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα του Λουί Περγκό. Μπορεί άραγε το αποτέλεσμα να συγκριθεί με την αριστουργηματική πρώτη μεταφορά του βιβλίου στο σινεμά από τον Ιβ Ρομπέρ; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

the man who knew infinity 607

Ο Ανθρωπος που Γνώριζε το Απειρο (The Man Who Knew Infinity) του Ματ Μπράουν

Το 1913 στην Ινδία, ένας 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με τρομακτική ευφυΐα, που όμως απέτυχε να ολοκληρώσει τις σπουδές του εξαιτίας της σχεδόν εμμονικής, μοναχικής μελέτης του πάνω στην επιστήμη των Μαθηματικών, αποφασίζει να εμπιστευτεί το πάθος του και να στείλει ένα γράμμα στον Τζι Εϊτς Χάρντι, έναν επιφανή καθηγητή μαθηματικών του Trinity College του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ. Το όνομά του ήταν Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και έμελλε να γίνει ο αυτοδίδακτος «πρίγκιπας της μαθηματικής διαίσθησης».

Η συναρπαστική αληθινή ιστορία του χαρισματικού Ινδού μαθηματικού Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και των αντισυμβατικών μεθόδων του διασκευάζεται για το σινεμά ως μια ακόμα τετριμμένη και ακαδημαϊκή βιογραφία-αγιογραφία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

et

Ε.Τ. Ο Εξωγήινος (E.T. The Extra-Terrestrial) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ενώ επισκέπτονταν τη Γη, μια ομάδα εξωγήινων ανακαλύπτεται και ενοχλείται από μια ανθρώπινη ομάδα δράσης. Εξαιτίας της γρήγορης απογείωσής τους, ένας από τους εξωγήινους μένει πίσω. Ο μικρός επισκέπτης βρίσκεται ολομόναχος σε έναν πολύ περίεργο πλανήτη. Ευτυχώς γι' αυτόν, γρήγορα βρίσκει ένα φίλο, τον 10χρονο Έλιοτ. Ενώ ο Ε.Τ. σταδιακά γνωρίζεται με τον αδερφό του Έλιοτ, Μάικλ, και την αδερφή του Γκέρτι η ομάδα δράσης ψάχνει μέρα και νύχτα τον πρώτο επισκέπτη από το Διάστημα. Η επιθυμία του Ε.Τ. να επιστρέψει σπίτι του είναι πολύ μεγάλη και αφού καταφέρει να επικοινωνήσει με τον Έλιοτ και τους άλλους, ο Ε.Τ. αρχίζει να κατασκευάζει μια αυτοσχέδια συσκευή ώστε να στείλει μήνυμα στους δικούς του και να έρθουν να τον πάρουν. Ο Ε.Τ. θα αρρωστήσει σοβαρά και εξαιτίας της ιδιαίτερης σύνδεσής του με τον Έλιοτ, το αγόρι υποφέρει κι αυτό. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη όταν η ομάδα δράσης καταφέρνει να εντοπίσει τον Ε.Τ.

Το κλασικό αριστούργημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, μια από τις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ε.Τ.: Ο Εξωγήινος».

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Fear And Loathing In Las Vegas

Φόβος Και Παράνοια Στο Λας Βέγκας (Fear And Loathing In Las Vegas) του Τέρι Γκίλιαμ

Ένας περίεργος δημοσιογράφος και ο ψυχοπαθής δικηγόρος του ταξιδεύουν στο ΛάςΒέγκας για μια σειρά ψυχεδελικών αποδράσεων. Ο Raoul Duke και ο δικηγόρος του Dr. Gonzo οδηγούν ένα κόκκινο κάμπριο στην έρημο Mojave στο Λας Βέγκας με μια βαλίτσα γεμάτη ναρκωτικά για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μοτοσικλετών. Καθώς η κατανάλωση ναρκωτικών αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό, το ‘'άτακτο'' δίδυμο καθαρίζει το δωμάτιο του ξενοδοχείου γιατί φοβάται τις νομικές συνέπειες. Ο Duke επιστρέφει με το αυτοκίνητο του στο Λος Άντζελες, αλλά μετά από μια περίεργη σύγκρουση με έναν αστυνομικό, επιστρέφει στην Πόλη της Αμαρτίας, το Λας Βέγκας και συνεχίζει την άγρια κατανάλωση ναρκωτικών.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

predator

Ο Κυνηγός (Predator) του Τζον Μ. Τίρναν

Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής μια ομάδα επίλεκτων Κομάντος κινδυνεύει από ένα μυστηριώδες πλάσμα που βλέπει την θερμική ενέργεια του σώματος και αντιλαμβάνεται την ένταση του φόβου! Είναι ο Κυνηγός που σκοτώνει από ευχαρίστηση και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Όλοι θα βρεθούν απέναντι στον αιμοσταγή Κυνηγό και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους: να παραμείνουν ζωντανοί!

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Star

elemental

Στο Στοιχείο τους (Elemental) του Πίτερ Σον

Ο τόπος είναι η Πόλη των Στοιχείων: εδώ, σ' ένα πολύπλοκο και μεγαλεπήβολο αστικό τοπίο, ζουν όλα μαζί τα στοιχεία, η φωτιά με ολοζώντανες φλογίτσες, ο αέρας με πολύχρωμα τροφαντά σύννεφα, το νερό με διάφανα πλάσματα που… δακρύζουν εύκολα, η γη με χωμάτινους, ολάνθιστους τύπους. Μαζί, παράλληλα, αλλά χωρίς να συγχρωτίζονται, γιατί στοιχείο με στοιχείο δεν σμίγει. Ωσπου η νεαρή, ατίθαση, ευέξαπτη Φλόγα, προσπαθώντας να διασώσει το πυρο-παντοπωλείο του μπαμπά της από καταστροφικές διαρροές νερού, γνωρίζει τον Νηρέα, υδάτινο ελεγκτή θετικότατων προθέσεων, διατεθειμένο να τη βοηθήσει. Και μοιραία πρόθυμο να την ερωτευτεί, παρότι οι δυο τους δεν μπορούν ν' αγγιχτούν.

Τα στοιχεία δεν αναμειγνύονται - εκτός αν το θέλουν πολύ! Η νέα ταινία της Pixar, από τον σκηνοθέτη του «Καλόσαυρου» και την παραγωγό του «Αυτοκίνητα 2», χαριτωμένη αλλά λιγότερο ουσιαστική απ' όσο μας έχει συνηθίσει το στούντιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Jaws movie

Τα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Όταν ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας σπέρνει τον τρόμο στις παραλίες μιας αμερικανικής κωμόπολης, ο τοπικός σερίφης, ένας ωκεανολόγος και ένας βετεράνος θαλασσόλυκος αναλαμβάνουν να τον εξοντώσουν.

Το «στα βαθιά» πολιτικό αριστούργημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ κυκλοφορεί σε απαστράπτουσα επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες και συνεχίζει μισό αιώνα μετά να μιλάει με περίσσιο θράσος για τα «ανοιχτά» στα οποία πρέπει να βρεθείς αν θες να αντιμετωπίσεις τις φοβίες σου. Ως άνθρωπος, ως κοινωνία, ως χώρα, ως το σινεμά το ίδιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Star

Μπάσταρδα

Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα

Τα εν λόγω μπάσταρδα είναι δέκα παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, που εγκαθίστανται σ' ένα εξοχικό σπίτι, στη λαύρα του ελληνικού καλοκαιριού και ξεκινούν το παιχνίδι. Μονολογούν (και κοιτάζοντας την κάμερα), συζητούν, κάνουν σεξ, ανταγωνίζονται, φιλιούνται και βρίζονται, μέσα στη φούσκα αυτού του απομονωμένου σπιτιού που τους επιτρέπει, προσωρινά έστω, μια αυτάρκεια και μια ανεξαρτησία. Εκεί θα φτιάξουν τους δικούς τους νόμους (ή θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι θέλουν να νομοθετήσουν), θ' αποκηρύξουν την κοινωνία που τα γέννησε (ή θα προσπαθήσουν να στήσουν μια νέα, με μοναδικό κανόνα το χωρίς κανόνες), θα ζήσουν ελεύθεροι - και πάγια εξαρτημένοι.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Νίκου Πάστρα. Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Film Forward του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δύο υποψηφίοτητες Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

fabelmans

The Fabelmans του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Νιου Τζέρσει, 1952. Μία παγωμένη νύχτα, ο Μπερτ και η Μίτζι Φέιμπελμαν παίρνουν τον μικρό γιο τους Σάμι για να δει την πρώτη του ταινία στο σινεμά της γειτονιάς. Κουρνιασμένος στην ασφάλεια της αγκαλιάς του μπαμπά και της μαμάς, ο Σάμι μαγεύεται, τρομάζει και συγκλονίζεται με το «The Greatest Show on Earth» του Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ. Ειδικά η σκηνή της σύγκρουσης του τρένου αποτυπώνεται μέσα του, τον κάνει να πετάγεται τα βράδια από το κρεβάτι του. Ο εφυιής (και λίγο νερντ) μηχανικός Μπερτ θα εξηγήσει πρακτικά, επιστημονικά, στον πιτσιρικά πώς τα 24 καρέ φιλμ το δευτερόλεπτο δημιουργούν την ψευδαίσθηση αλήθειας. Η καλλιτέχνης, πιανίστρια, γεμάτη ενσυναίσθηση Μίτζι θα τον κοιτάξει απλώς στα μάτια και θα του πει: «οι ταινίες είναι όνειρα που κανείς ποτέ δεν ξεχνάει». Και κάπως έτσι ο Σάμι ερωτεύεται το σινεμά.

Με αυτή την ημιαυτοβιογραφική κατάθεση ψυχής για την επουλωτική δύναμη του σινεμά, ο Σπίλμπεργκ αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος, ο ικανότερος, ο πιο τίμιος κινηματογραφικός παραμυθάς της blockbuster γενιάς μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Cosmote Cinema 1