Buzz

Ο Γουές Αντερσον έχει τελειώσει ήδη τη νεά του ταινία «The Wonderful Story of Henry Sugar»

of 10

Μπορεί ο Γουές Αντερσον να έχει ολοκληρώσει και μια δεύτερη ταινία μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά ήδη ετοιμάζει να ξεκινήσει την παραγωγή και της 13ης του ταινίας.

Ο Γουές Αντερσον έχει τελειώσει ήδη τη νεά του ταινία «The Wonderful Story of Henry Sugar»

Ο Γουές Αντερσον αποδείχθηκε πως είναι εργασιομανής.

Δεν προλαβαίνει να τελειώσει μια ταινία του και αμέσως καταπιάνεται με την παραγωγή της επόμενης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα ότι μετά το «Asteroid City», που έκανε την πρεμιέρα λίγες μέρες πριν στο Φεστιβάλ των Καννών και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Ιουνίου, ο Αντερσον όχι μόνο έχει ολοκληρώσει την επόμενή του ταινία, τη μεταφορά του του βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ «The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More» για το Netflix, αλλά ήδη ετοιμάζει και τη νέα, 13η του ταινία.

Ο διευθυντής φωτογραφίας του Ρόμπερτ Γιέομαν αναφέρθηκε στο νέα πρότζεκτ του Αντερσον μιλώντας το The Film Stage. «Είναι εργασιομανής, αυτό θα του το δώσω. Πήγαμε κατευθείαν από το "Asteroid City" στο "Henry Sugar". Ημασταν στην Ισπανία και μετά πήγαμε στην Αγγλία. Δουλεύει πιο σκληρά από τον καθένα. Απλώς πάντα κάτι του συμβαίνει, αλλά εγώ από την άλλη θέλω να πάρω λίγο χρόνο και να απολαύσω τη ζωή μου», αστειεύτηκε ο Γιέομαν.

Οσο αφορά το «The Wonderful Story of Henry Sugar» ο Γιέομαν είπε πως πρόκειται για τέσσερις ξεχωριστές ιστορίες, με τα καστ να παίζει διαφορετικούς ρόλους σε κάθε μία. «Τρεις από αυτές γυρίστηκαν σε σκηνή. Μια από αυτή είναι έξω στη ζούγκλα. Ηταν λοιπόν μια μεγάλη πρόκληση να τα δημιουργήσω όλα αυτά σε μια σκηνή. Και το καθένα έχει μια πολύ ξεχωριστή ματιά σε αυτό. Γυρίσαμε την ταινία σε φιλμ 16 χιλιοστών, το οποίο όταν είδα την ολοκληρωμένη ταινία, το πρώτο πράγμα που έγραψα Γουές ήταν ότι μου αρέσει που κάναμε κάτι τέτοιο. Εχει μια τόσο ξεχωριστή εμφάνιση. Αλλά και πάλι, ξεπερνά τα όρια και είναι ένα πολύ διαφορετικό στυλ, κατά κάποιο τρόπο, από αυτό που κάνει συνήθως ο Γουές.»

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο τρέιλερ του «Asteroid City» έχει Τομ Χανκς, Σκάρλετ Τζοχάνσον και εξωγήινους

wes anderson

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Νταλ πρόκειται για εφτά μικρές ιστορίες τις οποίες έγραψε ο ίδιος το 1977 και οι οποίες θεωρούνται πως αναφέρονται σε ένα πιο εφηβικό κοινό από τις υπόλοιπες πιο παιδικές ιστορίες του. Μιλάει για την ιστορία του Χένρι Σούγκαρ ενός πλούσιου άνδρα με τάση για τον τζόγο. Μια μέρα, ο Χένρι ανακαλύπτει την αναφορά ενός γιατρού που περιγράφει έναν παράξενο ασθενή από την Ινδία που μπορούσε να δει παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του αφαίρεσαν τα μάτια. Αφού διάβασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Χένρι ανακαλύπτει την μέθοδος με την οποία οι γιατροί «αφαίρεσαν» την όραση του άνδρα, με τον ίδιο διεξάγει τη διαδικασία αυτή και τελικά δίνει στον εαυτό του τη δύναμη να δει παρά τα ραμμένα κλειστά μάτια του. Με τη βοήθεια των δυνάμεών του, ο Χένρι ετοιμάζει μια σειρά από κομπίνες για να κερδίσει πολλά χρήματα. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει, αλλά έχοντας ένα σημαντικό κόστος.

Στο «The Wonderful Story of Henry Sugar», η οποία θα είναι μια animated ταινία, θα πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρέιφ Φάινς, Ντεβ Πατέλ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ρούπερτ Φρεντ και Ντέιβιντ Αγιοάντε.

Οσο αφορά πάντως την 13η ταινία του Αντερσον, το άρθρο αναφέρει πως ο Μάικλ Σέρα, ο οποίο ήταν να πρωταγωνιστήσει αρχικά στο «Αsteroid City», βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για να παίξει σε αυτή την ταινία, ενώ ακούγονται επίσης και τα ονόματα των Τζεφ Γκόλντμπλαμ και Μπενίσιο Ντελ Τόρο. Λεπτομέρειες για την πλοκή της παραμένουν ακόμα άγνωστες, αλλά ίσως τα γυρίσματα ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς. Αναμένουμε…