Buzz

Ο Τομ Χανκς -δεν- προσπαθεί να μας πουλήσει προϊόντα μέσω διαδικτύου

of 10

Σε ανάρτησή του στο Instagram, o αγαπητός ηθοποιός εφιστά την προσοχή των θαυμαστών του, ζητώντας τους να μην πιστεύουν τις διαφημίσεις που τον δείχνουν να προωθεί φαρμακευτικά σκευάσματα στο ίντερνετ.

Ο Τομ Χανκς -δεν- προσπαθεί να μας πουλήσει προϊόντα μέσω διαδικτύου

O Τομ Χανκς πραγματοποίησε μία ανάρτηση στο Instagram το βράδυ της Πέμπτης, προειδοποιώντας τους θαυμαστές του για την ύπαρξη διαδικτυακών διαφημίσεων που προωθούν «θαυματουργές θεραπείες και φάρμακα» χρησιμοποιώντας μία φωνητική απομίμηση του ιδίου, η οποία δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς φυσικά τη συγκατάθεσή του.

Διαβάστε ακόμα: Η Τζένα Ορτέγκα έζησε την σκοτεινή πλευρά του fandom

«Υπάρχουν πολλές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούν ψευδώς το όνομά μου, την εικόνα και τη φωνή μου προκειμένου να προωθήσουν θαυματουργές θεραπείες και φάρμακα. Αυτές οι διαφημίσεις έχουν δημιουργηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή μου, και συνιστούν απάτη μέσω AI. Δεν έχω καμία σχέση με αυτές τις αναρτήσεις, τα προϊόντα ή τις θεραπείες, ούτε με τα άτομα που τις προωθούν. Εχω διαβήτη τύπου β΄ και συνεργάζομαι αποκλειστικά με τον πιστοποιημένο γιατρό μου για τη θεραπεία μου. Μην παρασυρθείτε. Μην εξαπατηθείτε. Μη χάσετε τα χρήματά σας», έγραψε ο Χανκς στην ανάρτησή του.

Εξαιτίας της ανεπάρκειας του νομοθετικού πλαισίου για τέτοιου είδους ζητήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μη εξουσιοδοτημένα deepfakes αποτελούν συχνή πηγή παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο και συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη φήμη των δημόσιων προσώπων που δύνανται να μιμηθούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός προειδοποιεί για διαφημίσεις που χρησιμοποιούν εκδοχές του οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με ΑΙ, για να διαφημίσουν αμφίβολης προέλευσης υπηρεσίες. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, ο Χανκς μοιράστηκε μια παρόμοια ανάρτηση στο Instagram για ένα προωθητικό βίντεο που χρησιμοποιούσε μια deepfake εκδοχή του για την προώθηση ενός οδοντιατρικού προγράμματος.