Buzz

Ο Τεντ Σαράντος πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα κλέψει τις δουλειές στο Χόλιγουντ

of 10

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο CEO του Netflix δήλωσε πως το AI δεν πρόκειται να πάρει τις δουλειές των σεναριογράφων και των ηθοποιών, αλλά τα άτομα που ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά μπορεί να το κάνουν.

Ο Τεντ Σαράντος πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα κλέψει τις δουλειές στο Χόλιγουντ

Ενα από τα πιο κύρια θέματα των περσινών απεργιών του Χόλιγουντ ήταν και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη συγγραφή των σεναρίων και στην χρήση των ηθοποιών με την μορφή deepfakes. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν πως το Α.Ι. θα αντικαταστήσει τους σεναριογράφους και ηθοποιούς στο μέλλον, ο Τεντ Σαράντος του Netflix φαίνεται πως δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες τους.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στους New York Times, ο Σαράντος είπε ότι αμφιβάλλει ότι οι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης θα αντικαταστήσουν ποτέ επαγγέλματα του Χόλιγουντ, όπως οι σεναριογράφοι. «Εχω περισσότερη πίστη στους ανθρώπους. Δεν πιστεύω ότι ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να γράψει καλύτερο σενάριο από έναν σπουδαίο σεναριογράφο ή ότι θα αντικαταστήσει μια εξαιρετική ερμηνεία ή ότι δεν θα μπορέσουμε να διακρίνουμε τη διαφορά. Το AI δεν πρόκειται να πάρει τη δουλειά σου. Το άτομο που χρησιμοποιεί καλά την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί όμως να την πάρει».

Διαβάστε ακόμα: Η Σκάρλετ Τζοχάνσον εναντίον της Τεχνητής Νοημοσύνης

netflix

Ο Σαράντος συμπλήρωσε αποκαλώντας την τεχνητή νοημοσύνη «φυσικό είδος προόδου των πραγμάτων που συμβαίνουν στον δημιουργικό χώρο σήμερα, ούτως ή άλλως. Σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, συντάκτες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο για να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και να κάνουν πράγματα πιο αποτελεσματικά και πιο αποτελεσματικά. Και στην καλύτερη περίπτωση, να δημιουργήσουν πράγματα που θα ήταν αδύνατο να συμβούν διαφορετικά».

Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη του Τεντ Σαράντος στους New York Times εδώ.