Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (10 Ιουλίου - 17 Ιουλίου 2024)

of 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (10 Ιουλίου - 17 Ιουλίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.

κιεριον

Κιέριον του Δήμου Θέου, 1968, 90’ | 11 Ιουλίου στις 21.00

Η ταινία αναφέρεται στη γνωστή «υπόθεση Πολκ», γύρω από τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζωρτζ Πολκ, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για να πάρει συνέντευξη από τον Μάρκο Βαφειάδη και κατά μυστηριώδη τρόπο βρέθηκε δολοφονημένος, αλλά και στον τότε πρόσφατο πόλεμο των έξι ημερών.

Στο πλαίσιο των προβολών για τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση από το Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Διαβάστε εδώ περισσότερα.

race

Ο Ανθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ του Στίβεν Χόπκινς | Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21.00 στο ΠΙΟΠ στον Ταύρο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει, τις Παρασκευές του Ιουλίου, το θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ιστορίες Ολυμπιονικών», με την προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ», την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 (ώρα 21:00), στον εξώστη του κτηρίου του, στον Ταύρο.

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του θρύλου των Ολυμπιακών Αγώνων Τζέσε Όουενς, η ταινία διηγείται την περίοδο που ο σπουδαίος Αφροαμερικανός εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους αθλητές του στίβου. Παρά το ηθικό του δίλημμα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, το 1936, όπου και θριάμβευσε με 4 χρυσά μετάλλια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00

ΠΙΟΠ | Ιστορικό ΑρχείοΔωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

les vacances de monsieur hulot poster

Οι Διακοπές του Κύριου Ιλό του Ζακ Τατί | Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21.00 στο Park Your Cinema

Ο κύριος Ιλό κάνει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, όπου η παρουσία του προκαλεί ατυχήματα και παρεξηγήσεις, ταράζοντας την ησυχία και την ηρεμία των υπόλοιπων παραθεριστών.

Η ταινία θα προβληθεί στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

faster

Faster Pussycat Kill! Kill! | Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 23.30 στη Ριβιέρα από το Midnight Express

Τρείς άκρως επικίνδυνες και βίαιες χορεύτριες κλαμπ, ταξιδεύουν με τα σπορ αυτοκίνητα τους στις έρημες εκτάσεις του Νέου Μεξικού, αναζητώντας συγκινήσεις, δράση και εύκολο χρήμα. Μετά τον φόνο ενός νεαρού για ασήμαντη διαφωνία, παίρνουν σαν όμηρο την φίλη του για να αποφύγουν την μαρτυρία της στις αρχές. Στο δρόμο τους θα βρεθεί μια οικογένεια που μένει στη μέση του πουθενά, με τον μισότρελο ανάπηρο πατέρα να κρύβει ένα μυστικό πολλών χιλιάδων δολαρίων και τα κορίτσια να θέλουν να τα κάνουν δικά τους, πάση θυσία… Το φιλμ του Ρας Μέγιερ που επηρέασε οτιδήποτε γυρίστηκε μετά από αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αποκατεστημένη κόπια.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

parthenon

9o Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό | 12 - 14 Ιουλίου 2024 στον Παρθενώνα Χαλκιδικής

Tο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο Χωριό επιστρέφει και φέτος στην πέτρινη πλατεία του Παρθενώνα, με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στην δεκαετία των ‘90ς.

Παρασκευή 12 Ιουλίου

21:00 | Το Κορίτσι μου (My Girl) (1991), 105’ | Η Βέιντα είναι ένα έξυπνο και ζωηρό εντεκάχρονο κορίτσι που ζει σε μια μικρή πόλη της Πενσυλβάνια με τον πατέρα της Χάρι. Περνά τον περισσότερο χρόνο της στη δουλειά του πατέρα της, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, ονειρεύεται να παντρευτεί τον καθηγητή της με τον οποίο είναι τσιμπημένη και κάνει παρέα με τον συνομήλικό της Τόμας, ο οποίος είναι αλλεργικός σχεδόν σε όλα, αγαπάει τη Βέιντα, καταλαβαίνει πολλά και λέει λίγα.

22:50 | Βουρβουρού (2018) – μικρού μήκους, 23’ | «Που πάει ο ήλιος όταν νυχτώνει; Γιατί είναι τα αβγά τόσο σημαντικά για τους ανθρώπους; Μα γιατί δεν με παίρνει ο αδερφός μου για κάλαντα μαζί του; Ποιος είναι τέλος πάντων ο κύριος Αλ Ζαΐμ που ακολουθεί τον παππού παντού;» O εξάχρονος Μάρκος και ο μεγαλύτερος αδερφός του επισκέπτονται τον παππού τους στην απομονωμένη Βουρβουρού. Καθώς ο Μάρκος λύνει τις απορίες του, έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά με το μαγικό παραμύθι που αποκαλούμε κύκλο της ζωής.

23:15 | The Truman Show (1998), 103’ | Ο Τρούμαν Μπέρμπανκ, υπάλληλος σε μια ασφαλιστική εταιρία, ζει μια απλή ζωή με τη γυναίκα του στην όμορφη πόλη του Seaheaven. Για περισσότερες από 10.000 μέρες και για 30 χρόνια περίπου, 5.000 κάμερες μετατρέπουν τη ζωή του σε θέαμα σ' ένα κοινό εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο, δίχως αυτός να έχει την παραμικρή ιδέα. Ένα κοινό που τον παρακολουθεί από τη μέρα που γεννήθηκε, τον είδε να κάνει τα πρώτα του βήματα μπροστά στην κάμερα, να βγάζει το πρώτο δόντι, να περνά την πρώτη του μέρα στο σχολείο. Ζώντας στο μεγαλύτερο σκηνικό στον κόσμο, μονίμως κάτω από το άγρυπνο μάτι ενός δημιουργού που βλέπει τα πάντα κρυμμένος πίσω από το ψεύτικο φεγγάρι του σκηνικού, ο Τρούμαν γεννήθηκε μπροστά σε live κοινό και, πιθανόν, έτσι θα πεθάνει.

Σάββατο 13 Ιουλίου

21:00 | Nothing Hollier Than a Dolphin (2022) – μικρού μήκους, 17’ | Δύο ψαράδες βρίσκουν ένα δελφίνι που πνίγεται στα δίχτυα τους. Το δελφίνι με τη σειρά του βρίσκει έναν ψαρά που πνίγεται στη θάλασσα και προσπαθεί να τον σώσει. Σ' αυτό το μικρό χωριό στη Μεσόγειο, ένας αρχαίος μύθος ζωντανεύει αναπάντεχα.


21:20 | Πριν το Ξημέρωμα (Before Sunrise) (1995), 102’ Επετειακή προβολή για τα 30 χρόνια κυκλοφορίας της ταινίας | Δύο νέοι, ο Τζέσι και η Σελίν, γνωρίζονται σ’ ένα τρένο στη διαδρομή Βουδαπέστη – Βιέννη. Εκείνος Αμερικάνος που πρόκειται να επιστρέψει στις ΗΠΑ, εκείνη Γαλλίδα φοιτήτρια που επιστρέφει στο Παρίσι. Πιάνουν κουβέντα και αποφασίζουν να περάσουν μαζί μια ρομαντική νύχτα περιπλάνησης στη Βιέννη.

23:00 | H Έκτη Αίσθηση (The Sixth Sense) (1999), 110’ | Επετειακή προβολή για τα 25 χρόνια κυκλοφορίας της ταινίας | Ο Κόουλ είναι ένα 8χρονο αγόρι, που έχει την ικανότητα να βλέπει τους νεκρούς. Ως ένας απελπισμένος και απρόθυμος “διάμεσος”, περιμένει τρομοκρατημένος την κάθε καινούργια εμφάνιση των ψυχών. Το αγόρι νιώθει φοβισμένο να εξηγήσει τις υπερφυσικές δυνάμεις που διαθέτει και απρόθυμο να εμπιστευθεί στον οποιονδήποτε το καθημερινό του μαρτύριο, μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στη ζωή του ο παιδοψυχολόγος Δρ. Μάλκολμ Κρόου. Ο ψυχολόγος θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον μικρό Κόουλ να κατανοήσει το ιδιαίτερο του χάρισμα. Έχουν πραγματικά να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλον…

Κυριακή 14 Ιουλίου 

21:00 | Φως εκ Φωτός (2023) – μικρού μήκους, 13’ | Σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του κόσμου, ένας κινηματογραφιστής βρίσκει το σωζόμενο φωτογραφικό υλικό ενός Αγιορείτη μοναχού - που πριν πεθάνει το 1932, κατασκευάζει τη δικιά του φωτογραφική κάμερα.

21:20 | Άγρυπνος στο Σιάτλ (Sleepless in Seattle) (1993), 106’ | Ο Σαμ Μπάλντγουιν, χήρος αρχιτέκτονας από το Σικάγο, μεγαλώνει μόνος του, πλέον, τον 8χρονο γιο του και μετακομίζει για μια καινούργια ζωή στο Σιάτλ. Βλέποντας τον πατέρα του να μοιρολατρεί μόνιμα για την απώλεια της γυναίκας του, ο πιτσιρικάς τον παγιδεύει και τον αναγκάζει να βγει σε ραδιοφωνικό talk show για να πει τον πόνο του. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες γυναίκες από ολόκληρη την Αμερική προσφέρονται να τον γνωρίσουν! Ανάμεσα τους είναι και η δημοσιογράφος Άννι Ριντ, που σύντομα πρόκειται να παντρευτεί. Όμως δεν αισθάνεται απόλυτα σίγουρη για την επιλογή της και θέλει να ανακαλύψει αν ο Σαμ είναι το σωστό άτομο γι' αυτήν και όχι ο αρραβωνιαστικός της. Έτσι θα ταξιδέψει στο Σιάτλ, για να τον συναντήσει από κοντά.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.](https://www.facebook.com/parthenonfilmfestival)

12 monkeys

12 Πίθηκοι του Τέρι Γκίλιαμ | Σάββατο 13 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από το Athens Open Air Film Festival

Διασκευάζοντας εκπληκτικά και επεκτείνοντας το αριστουργηματικό μικρού μήκους φιλμ «La Jetée», ο Τέρι Γκίλιαμ απαντά στην εγκεφαλικότητα του Κρις Μάρκερ με έναν συναισθηματικό χείμαρρο. Πίσω από τον μηδενισμό και έναν κόσμο που βυθίζεται ντετερμινιστικά στο χάος, κρύβεται μια ατρόμητα ρομαντική ταινία, καθώς ο ήρωας θα προτιμήσει τον θάνατο του ίδιου, των γύρω του και της ανθρωπότητας ολόκληρης προκειμένου να περάσει λίγο ακόμα χρόνο με την «αιώνια αγαπημένη» του. Η ικανότητα του Μπρους Γουίλις να μεταπηδά από τον ηρωισμό στην καθημερινή απλότητα βρίσκει το τέλειο πρωταγωνιστικό όχημα για να ξεδιπλωθεί, ο Μπραντ Πιτ μεταμορφώνεται σε μία από τις χαρακτηριστικές, μανιακές φιγούρες του κινηματογραφικού σύμπαντος του Γκίλιαμ και φτάνει ως τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, ενώ η Μάντλιν Στόου γίνεται κοινωνός αντιφατικών συναισθημάτων και συνεχίζει ένα σερί αξέχαστων ρόλων στα ‘90s. Απολαύστε την ταινία και πάλι στη μεγάλη οθόνη και να θυμάστε: αν σας φανεί διαφορετική από την προηγούμενη φορά, δεν άλλαξε αυτή, εσείς δεν είστε πια ο ίδιος άνθρωπος. Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Athens Open Air Film Festival εδώ.

coco

Coco των Λι Ανκριχ, Εϊντριαν Μολίνα | Σάββατο 13 Ιουλιου στις 21.00 στο Park your Cinema

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός όπως το είδωλό του, Ερνέστο δε λα Κρουζ. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην εκθαμβωτική, συναρπαστική και πολύχρωμη Χώρα των Προγόνων. Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειάς του.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

the truman show

The Truman Show του Πίτερ Γουίαρ | Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21.30 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από το Athens Open Air Film Festival

Εχοντας εξετάσει μέσα από τη φιλμογραφία του τη σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση, αλλά και τη σύγκρουση με τη δική του φύση, ο Αυστραλός Πίτερ Γουίαρ θα διακρίνει στο δυστοπικό σενάριο του Άντριου Νίκολ τη δυνατότητα να εξελίξει την προβληματική του, εστιάζοντας στη σχέση του Ανθρώπου με τον φυσικό Δημιουργό του. Αλλάζοντας ριζικά τον τόνο του σεναρίου, καθώς κι ένα μεγάλο μέρος του, ο Γουίαρ υπερέβη την προφανή σάτιρα του κόσμου του θεάματος και της αναδυόμενης τότε reality τηλεόρασης και παρέδωσε μια θαυμάσια αλληγορία, όπου ο Άνθρωπος τα βάζει με τον Δημιουργό – ένας μεταφορικά και κυριολεκτικά θεϊκός Εντ Χάρις- διεκδικεί το ευεργέτημα της ελεύθερης βούλησης και το κερδίζει με το σπαθί του. Εντόπισε, δε, στον δημοφιλέστατο ανερχόμενο εκπρόσωπο της σωματικής κωμωδίας Τζιμ Κάρεϊ αρετές «ανθρώπου της διπλανής πόρτας», επιτρέποντάς του να μας συστηθεί ξανά ως ένα άξιο υποκατάστατο Τζίμι Στιούαρτ – θα θέλαμε να βλέπουμε πιο συχνά αυτή την πλευρά του στο πανί. Ίσως μέσα στις δέκα καλύτερες ταινίες των ‘90s. Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Athens Open Air Film Festival εδώ.

la phantome de la liberte

To Φάντασμα της Ελευθερίας του Λουίς Μπουνιουέλ | Τρίτη 16 Ιουλίου στον Πάρκο Ελευθερίας από το Athens Open Air Film Festival

Η παραμικρή σκέψη να περιγράψεις την πλοκή της προτελευταίας ταινίας του Λουίς Μπουνιουέλ θα πρόσβαλε τις αρχές του λάτρη της και την μνήμη του δημιουργού της. Ας πούμε ότι πρόκειται για μια σειρά επεισοδίων, δεμένων με την αιθέρια λογική των ονείρων και την άρρηκτη πίστη ότι το ένστικτο και η πλήρης ανατροπή των μαθημένων χαρίζουν την βαθύτερη αίσθηση νοήματος που μια ψευτοαλήθεια αδυνατεί να συλλαβίσει. Μια από τις χιουμοριστικότερες ταινίες που έγιναν ποτέ, το «Φάντασμα της Ελευθερίας» είναι ένα αντιαφηγηματικό όραμα σινεμά, που αναπλάθει τα υλικά της ζωής, ενίοτε αντιστρέφοντας πλήρως ό,τι καταλαβαίνουμε ως δεδομένο, αποδεσμεύοντας όμως μια ευδαίμονα ενέργεια ελευθερίας στον (συγγενικό του) θεατή. Όλες οι εμμονές του Μπουνιουέλ (Αστυνομία, Κλήρος, Δικαιοσύνη, Σεξ, Ψυχανάλυση) περνούν του λιναριού τα πάθη με γάντι φτιαγμένο από υπερρεαλιστικό σατέν, ενώ οι σκηνές ανθολογίας, επιστεγαζόμενες από την πλήρη απουσία σκηνοθετικής έπαρσης, αναφύονται η μία μετά την άλλη σαν προσταγμένες από μάγο. Αυτό ήταν το art house σινεμά στην πιο μεγάλη του εποχή και παραμένει ένα ηγεμονικό τεκμήριο του πόσο εύπεπτος, αλλά και πόσο θρεπτικός, είναι ο σημαντικός κινηματογράφος. Επετειακή προβολή 50 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας, με αφορμή την Εθνική Εορτή της Γαλλίας

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Athens Open Air Film Festival εδώ.

lebowski

Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι του Τζόελ Κοέν | Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 21.00 στο θερινό Απόλλων της Θεσσαλονίκης από το Kemes

Λος Αντζελες, 1990. Στο βάθος ενός σούπερ μάρκετ που διανυκτερεύει, μία τηλεόραση είναι ανοιχτή στις ειδήσεις, όπου ο πατέρας Τζορτζ Μπους ανακοινώνει ότι «η τρομοκρατία του Ιράκ απέναντι στο Κουβέιτ δε θα περάσει». Σε πρώτο πλάνο, ένας μεσήλικας μακρυμάλλης stoner, φορώντας μπουρνούζι και γυαλιά ηλίου, αγοράζει γάλα για να ετοιμάσει το βραδινό του White Russian. Μπατίρης, πληρώνει τα 0.69 λεπτά με επιταγή κι επιστρέφει σπίτι, όπου τον περιμένει η μεγάλη ανατροπή της ζωής του. Δύο μπράβοι κρύβονται στο σαλόνι του και τον τραμπουκίζουν για τα χρήματα του αφεντικού τους. «Where's the money Lebowski?» Μόνο που, προφανώς, έχουν πάει στον λάθος Λεμπόφσκι - ο στόχος ήταν ο Big Lebowski, ο ηλικιωμένος εκατομμυριούχος συνονόματος, παντρεμένος με μία πιτσιρίκα πορνοστάρ που χρωστά στην πιάτσα 200.000 δολάρια.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

μαγική πόλις

Μαγική Πόλις του Νίκου Κούνδουρου | Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 21.00 και στις 23.00 στο Cine Paris

Η ταινία του Νίκου Κούνδουρου προβάλλεται μέρος του αφιερώματος «Greek Classics: 6 Διαχρονικές Ελληνικές Ταινίας στο Cine Paris».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

cing tulips rouges

Πέντε Κόκκινες Τουλίπες του Ζαν Στελί | Τετάρτη 17 Ιουλίου στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών από το Athens Open Air Film Festival

Στην εναρκτήρια σκηνή της ταινίας του παραγωγικότατου Ζαν Στελί, ένα αυτοκίνητο διανύει φρενήρες τη γαλλική εξοχή μέχρι που ο οδηγός του χάνει τον έλεγχο και το ρίχνει σε μια πέτρινη μάντρα. Η εισαγωγή θα μπορούσε να είναι μια ικανοποιητική αναλογία για ολόκληρο το φιλμ, που καθώς ακολουθεί τον περίφημο Γύρο της Γαλλίας, εξελίσσεται σε μια αγωνιώδη μάχη με το χρόνο. Ο άτυχος οδηγός είναι το πρώτο από τα θύματα ενός μεθοδικού δολοφόνου που ξεπαστρεύει έναν-έναν τους πρωτοπόρους του μεγαλύτερου ποδηλατικού αγώνα στον πλανήτη. Κοντά στα πτώματα αφήνει πάντα την υπογραφή του: μια κόκκινη τουλίπα. Την υπόθεση παρακολουθεί ο επιθεωρητής Ρικούλ, που φέρει ύφος και μουστάκι αντίστοιχα με του Ηρακλή Πουαρό, αλλά και μια δυναμική αθλητικογράφος της «L' Equipe», που σε ένα βαθμό εξομοιώνει τη Μις Μαρπλ. Επικαλούμενες ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα του κοινού της εποχής τους (να δει δηλαδή τους δύο ήρωες της Αγκάθα Κρίστι μαζί στην ίδια ιστορία) οι «Πέντε Κόκκινες Τουλίπες» μοιάζουν με μυστήριο που ξέφυγε από την πένα της κορυφαίας Βρετανίδας συγγραφέα. Με την κινηματογράφηση να μοιράζεται μεταξύ στούντιο και των πραγματικών τοποθεσιών του αγώνα, η αστυνομική πλοκή ντύνεται με την ζωηρή ετερογένεια του Γαλλικού τοπίου. Από τις παράκτιες διαδρομές μέχρι τις κορυφογραμμές των Άλπεων κι από τις καταπράσινες πεδιάδες μέχρι το ύστατο φονικό ραντεβού στα Ηλύσια Πεδία, το εν πολλοίς ξεχασμένο φιλμ του Στελί προσφέρεται για μια σύντομη απόδραση όχι απλά στο μεταπολεμικό Ευρωπαϊκό σινεμά, αλλά κυρίως στον μύθο του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Athens Open Air Film Festival εδώ.

ιούλιος στο λος Αντζελες

Ιούλιος στο Λος Αντζελες | Κάθε βράδυ όλο τον Ιούλιο στα θερινά Απόλλων και Ναταλί στη Θεσσαλονίκης

Μετά το αφιέρωμα «Σεπτέμβριος στη Νέα Υόρκη» της περσινής σεζόν, έρχεται φέτος το «Ιούλιος στο Λος Άντζελες» με ταινίες που διαδραματίζονται (ή που έχουν άμεση σχέση) στην θρυλική «Πόλη των Αγγέλων», στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, στο σπίτι του Χόλιγουντ, στο μέρος του πλανήτη όπου κάθε γωνιά έχει να σου πει και μια σπουδαία ιστορία.

28 ταινίες από 23 σκηνοθέτες, 5 από τις οποίες θα προβληθούν στο Σινε Ναταλί.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

01/07 Chinatown (1974) 21:00
04/07 Blade Runner (1982) 22:45
05/07 In a Lonely Place (1950) 22:45
06/07 Grease (1978) 23:00 // Ναταλί
08/07 La La Land (2013) 21:00 // Ναταλί
11/07 500 Days of Summer (2009) 22:45
12/07 Double Indemnity (1944) 20:45
13/07 The Doors (1991) 22:45
14/07 Mulholland Drive (1999) 22:45
15/07 The Big Lebowski (1998) 21:00
16/07 Drive (2011) 22:45
16/07 Who Framed Roger Rabbit (1988) 21:00 // Ναταλί
17/07 Singin' in the Rain (1952) 20:45Licorice Pizza (2021) 22:45
19/07 Sunset Boulevard (1950) 20:45
20/07 Terminator 2: Judgment Day (1991) 22:30
21/07 Lost Highway (1997) 22:30
22/07 Boogie Nights (1997) 23:00 // Ναταλί
23/07 Barton Fink (1991) 22:45
24/07 Ed Wood (1994) 22:45
25/07 Magnolia (1999) 21:00
26/07 Sullivan's Travels (1941) 20:45Her (2013) 22:30
27/07 La La Land (2016) 22:30
28/07 Straight Outta Compton (2015) 22:30
29/07 A Star is Born (2018) 23:00 // Ναταλί30/07 Kiss Me Deadly (1955) 20:45China Town (1974) 22:4531/07 Babylon (2022) 21:0001/08 Once Upon a Time in Hollywood (2019) 21:00

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.