Φεστιβάλ / Βραβεία

«Το τουίτερ είναι μία χοάνη.»: Ο Ρομέν Γαβράς μιλάει στο Flix για το hashtag #cancelathena του ελληνικού twitter

of 10

Από τη Βενετία όπου έκανε πρεμιέρα το «Athena», ο Ρομέν Γαβράς ευχαριστεί όσους Ελληνες διαφήμισαν δωρεάν την ταινία του.

«Το τουίτερ είναι μία χοάνη.»: Ο Ρομέν Γαβράς μιλάει στο Flix για το hashtag #cancelathena του ελληνικού twitter

Λίγες μέρες πριν η νέα ταινία του Ρομέν Γαβράς με τίτλο «Athena», που έκανε την πρεμιέρα της στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στην Ελλάδα άρχισε να τρεντάρει στο twitter το hashtag #cancelathena (διαβάστε και δείτε αναλυτικά εδώ) με κεντρικό πρόσημο τη χρήση της Αθήνας για μια ταινία που μιλάει για τον πόλεμο μεταναστών και αστυνομίας στα προάστια του Παρισιού.

romain Με τον Λατζ Λι στα γυρίσματα του «Athena»

Σε σενάριο του ίδιου και του στενού του συνεργάτη Λατζ Λι - ο σκηνοθέτης των παρόμοιων θεματικά «Αθλίων» - το «Athena» θα προβληθεί στο Netflix, όπου αποτελεί και την εταιρία παραγωγής του, στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Το Flix και ο Τάσος Χατζηευφραιμίδης συνάντησαν τον Ρομέν Γαβράς στη Βενετία και ανάμεσα σε άλλα (που θα τα διαβάσετε όταν η συνέντευξη δημοσιευθεί ολόκληρη) και τον ρωτησαν για το εν λόγω hashtag.

«Το είδα το χάσταγκ και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Το βρίσκω κάπως ειρωνικό να θέλουν οι Eλληνες ακροδεξιοί να κάνουν κάνσελ την πρωτεύουσα της χώρας τους ή μία θεότητα της μυθολογίας τους. Δεν χρειάζεται να δίνουμε μεγάλη σημασία στο τι γίνεται στα σόσιαλ μίντια. Οι ακροδεξιοί θα αντιδρούσαν με τα πάντα γύρω από την ταινία λόγω του τίτλου της, ακόμα κι αν το θέμα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Και στη Γαλλία οι ακροδεξιοί χρησιμοποιούν μία ρητορική μίσους, όποτε μιλάει δημόσια ο Λατζ Λι. Το τουίτερ είναι μία χοάνη πλέον. Δεν δίνω περισσότερη προσοχή στο ζήτημα, αν και μάλλον πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσοι χρησιμοποίησαν το χάσταγκ γι’ αυτή την περίεργη δωρεάν διαφήμιση.»

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Athena» του Ρομέν Γαβράς

romain