Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου

of 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου

Aπό το πολυαναμενόμενο νέο έπος του Μάρτιν Σκορσέζε και την γερμανική ταινία ου κέρδισε φεστιβαλικές διακρίσεις και το εισιτήριο για τα Οσκαρ, μέχρι την animation περιπέτεια των Υπερκουταβιών και την επανέκδοση μίας θρυλικής ταινίας του Γκοντάρ, αυτή η Πέμπτη έχει κάτι για τον καθένα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Killers of the Flower Moon
«Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» (Killers of the Flower Moon, 2023) του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Μάρτιν Σκορσέζε διασκευάζει (με συνσεναριογράφο τον Ερικ Ροθ) την έρευνα του Ντέιβιντ Γκραν «Killers of the Flower Moon: An American Crime and the Birth of the FBi» που κυκλοφόρησε το 2017. Η ιστορία τοποθετείται τη δεκαετία του 1920 και περιστρέφεται γύρω από τα μέλη της φυλής των Ινδιάνων Οσέιτζ, οι οποίοι μετά από την ανακάλυψη πετρελαίου στις εκτάσεις τους, έγιναν οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στον κόσμο. Αντιστρέφοντας τους άγραφους νόμους της εποχής, έζησαν στην Οκλαχόμα σαν μια σεβαστή αριστοκρατία και αναμείχθηκαν με τους λευκούς, δίνοντας το στίγμα μιας ουτοπικής συνύπαρξης που διακόπηκε απότομα όταν μυστηριώδεις δολοφονίες άρχισαν να αποδεκατίζουν ουσιαστικά τη φυλή, αναγκάζοντας το νεόκοπο τότε FBI του Εντγκαρ Τζ. Χούβερ να αναλάβει δράση....

Με ένα συναρπαστικό, κλασικό, απίστευτα μοντέρνο, κι επίκαιρο, ο Μάρτιν Σκορσέζε αφηγείται ξανά την ιστορία που έφτιαξε την Αμερική...


teachers lounge
«Στο Γραφείο Καθηγητών (The Teachers’ Lounge, 2023) του Ιλκέρ Τσατάκ

Μια αφοσιωμένη, ιδεαλίστρια δασκάλα ξεκινά την πρώτη της δουλειά σε ένα σχολείο. Όταν ένας από τους μαθητές της είναι ύποπτος για μια σειρά από κλοπές, αποφασίζει να διαλευκάνει μόνη της το θέμα. Προσπαθώντας να μεσολαβήσει ανάμεσα σε αγανακτισμένους γονείς, ισχυρογνώμονες συναδέλφους και επιθετικούς μαθητές, έρχεται αντιμέτωπη με τις δομές του σχολικού συστήματος. Όσο πιο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο πιο κοντά φτάνει στο να σπάσει.

Ενα συμβάν σ' ένα δημοτικό σχολείο είναι η αφορμή για μία μελετημένη, αγωνιώδη παρατήρηση της ανθρώπινης φύσης. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βερολίνου, η καλύτερη γερμανική ταινία της χρονιάς και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Οσκαρ 2024,

La Chinoise
«Η Κινέζα» (La Chinoise, 1967) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Παρίσι 1967. Πέντε νέοι Μαοϊκοί, μεταξύ των οποίων η φοιτήτρια Φιλοσοφίας Βερονίκ και ο ηθοποιός Γκιγιόμ ριζοσπαστικοποιούνται σύμφωνα με τις επιταγές του Μάο. Πιστοί στο πνεύμα της κινέζικης «πολιτιστικής επανάστασης» απορρίπτουν το κομμουνιστικό κόμμα, την αστική ιδεολογία, την αστική κουλτούρα, την αστική τέχνη. Οι νεαροί εξεγερμένοι αφού μελετούν διεξοδικά το «μικρό κόκκινο βιβλίο» του Μάο, αποφασίζουν πως πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατία για να φέρουν την κοινωνική αλλαγή αφού, όπως έλεγε και ο Κινέζος ηγέτης, «η επανάσταση δεν είναι πρόσκληση σε δείπνο».

Μπαίνοντας στην μαοϊκή (και την εξόφθαλμα πολιτική) του περίοδο ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ φτιάχνει με την «Κινέζα» το δικό του μανιφέστο, με την ορμή ενός σινεμά που - τουλάχιστον για λίγο ή για τη στιγμή που φτιάχτηκε - κάποιοι πίστεψαν ότι μπορεί να άλλαζε και τον κόσμο.

PAW PATROL: THE MIGHTY MOVIE

«Paw Patrol: Η Σούπερ Ταινία» (Paw Patrol: The Mighty Movie, 2023) του Καλ Μπρούνκερ

Oταν ένας μαγικός μετεωρίτης πέφτει στην Πόλη της Περιπέτειας, τα κουτάβια του PAW Patrol αποκτούν υπερδυνάμεις, μεταμορφώνοντάς τα σε Υπερκουτάβια! Για τη Σκάι, το νεαρότερο μέλος της ομάδας, οι νέες δυνάμεις που αποκτά ήταν όνειρο ζωής. Αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των κουταβιών, ο Δήμαρχος Χάμντινγκερ, το σκάει από τη φυλακή και συνεργάζεται με μία τρελή επιστήμονα για να κλέψει τις υπερδυνάμεις και για τους δύο κακούς. Με τη μοίρα της Πόλης της Περιπέτειας να κρέμεται από μια κλωστή, τα Υπερκουτάβια πρέπει να σταματήσουν τους κακούς προτού να είναι πολύ αργά και η Σκάι θα μάθει ότι ακόμα και το πιο μικρό κουτάβι μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της πρώτης ταινίας Paw Patrol. Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!