Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου ίσως κάνει πρεμιέρα φέτος στις Κάννες

of 10

Και έχουμε και μια πρώτη φωτογραφία από την ταινία.

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου ίσως κάνει πρεμιέρα φέτος στις Κάννες

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «AND» μπορεί να ολοκλήρωσε μόλις τον προηγούμενο μήνα τα γυρίσματά της, αλλά φέτος αναμένουμε να δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες την προηγούμενή του ταινία με τίτλο «Poor Things», η οποία χαρακτηρίζεται ως μια «ερωτομανή βερσιόν του μύθου του Φράνκενσταϊν»!

Σύμφωνα με το WorldofReel η ταινία του Λάνθιμου, η οποία βρίσκεται στο post production αυτή την περίοδο, θα κάνει την πρεμιέρα της στου Φεστιβάλ των Καννών το Μάιο, κάτι που περιμένουμε να επιβεβαιωθεί και στους επόμενους μήνες. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχουμε και μια πρώτη φωτογραφία από αυτή.

Διαβάστε ακόμα: Ιδανικό καστ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

poor things lanthimos

Το «Poor Things» μεταφέρει στην οθόνη το σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτζέζου Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη). Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Μπάξτερ είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο αλλά τα σχέδιά του ανατρέψει ο Δρ. Αρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες που φθονεί τον Μπάξτερ για το δημιούργημά του. Η Μπέλα, ωστόσο, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα. Ταινία εποχής, ερωτισμός στα όρια, πολιτική σάτιρα και φεμινιστικό κατηγορώ, όλα μαζί, μοιάζουν... ιδανικό δημιούργημα για τον Γιώργο Λάνθιμο.

Οπως αναφέρει η επίσημη περιγραφή της εταιρίας παραγωγής Element Pictures, η ταινία θα έχει σκηνοθέτη τον Λάνθιμο, σεναριογράφους τον Λάνθιμο και τον Τόνι ΜακΝαμάρα (της «Ευνοοούμενης» και του «The Great»). Στο ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ θα πρωταγωνιστεί η Εμα Στόουν, η οποία εκτός από την «Ευνοοούμενη» συνεργάστηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο, στη «Βληχή», ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και στο επερχόμενο «AND», ενώ ο Γουίλεμ Νταφόε θα υποδύεται τον έναν από τους δυο αντιμαχούντες γιατρούς.

Αναμένουμε περισσότερα νέα σύντομα.

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.