Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: Οπτικά Εφέ

of 10

To Flix μετράει αντίστροφα μέχρι την 96η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, με προβλέψεις και προτιμήσεις σε κάθε κατηγορία.

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: Οπτικά Εφέ
Ο Δημιουργός

Οι ταινίες που είναι υποψήφιες φέτος στην κατηγορία των οπτικών εφέ είναι:

Ο αγώνας στην κατηγορία των Καλύτερων Οπτικών Εφέ έχει σχεδόν κλειδώσει στον νικητή του.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον σε όλο αυτό είναι ότι δυο ταινίες με αρκετά χαμηλό budget κατάφεραν να βγουν μπροστά σε μια κατηγορία όπου πολλές φορές όσο περισσότερα είναι τα λεφτά για τα εφέ τόσο το καλύτερο. «Ο Δημιουργός» και το «Godzilla Minus One» (η πρώτη ιαπωνική ταινία που παίρνει μια υποψηφιότητα στην συγκεκριμένη κατηγορία), δυο ταινίες με budget κάτω από 100 εκατομμύρια δολάρια, κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά η ταινία του Γκάρεθ Εντουαρτς, η οποία μάλιστα κέρδισε και τις περισσότερες υποψηφιότητες στο Σωματείο των Καλλιτεχνών για Οπτικά Εφέ (εφτά στον αριθμό) φαίνεται πως θα σηκώσει φέτος το βραβείο.

Από την άλλη, και αρκετά παραδόξως, είναι μια κατηγορία που καμία ταινία του MCU μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το Οσκαρ, κάτι που φαίνεται πως δεν θα αλλάξει και με τους «Φύλακες του Γαλαξία 3». Και όσο αφορά την «Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο» έχει κάποιες υπέροχες στιγμές οπτικά και με τα εφέ να δίνουν στην δράση αυτό το κάτι για να την αναδείξουν, αλλά τίποτα παραπάνω από αυτό, ενώ ο «Ναπολέων» πέρα από την εντυπωσιακή μάχη στο Βατερλό και κάποιες άλλες στιγμές εδώ κι εκεί δεν φαίνεται πως έχει τη δύναμη να συναγωνιστεί τα άλλα μεγαθήρια στην κατηγορία αυτή.

godzilla minus one Godzilla Minus One

Θα κερδίσει το Οσκαρ: «Ο Δημιουργός» μιας και φαίνεται πως έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.
Θα έπρεπε να κερδίσει: «Godzilla Minus One» γιατί η ομάδα των ειδικών εφέ κατάφεραν να δημιουργήσει μερικές από το τις πιο εντυπωσιακές σκηνές δράσης που είδαμε φέτος.
Το Flix θα έδινε το Οσκαρ: Μια από τις πιο μεγάλες αδικίες ήταν και η παράλειψη του «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» στην κατηγορία αυτή - παρόλο που βρέθηκε στο shortlist. Γιατί ένα animation, με μερικά από τα πιο όμορφα εφέ που είδαμε φέτος, όχι μόνο μπορεί να συναγωνιστεί επάξια και live action ταινίες αλλά και μπορεί άνετα να τις κερδίσει.


Περισσότερες προβλέψεις


O δρόμος για τα Οσκαρ: Προγνωστικά, στατιστικά, ανατροπές, φαβορί και αουτσάιντερ στο ειδικό τμήμα του Flix για τα φετινά βραβεία Οσκαρ που ανανεώνεται συνεχώς