Buzz

O «Αόρατος Κόσμος» του Μανουέλ ντε Κόκο

of 10

Δεκαεπτά χρόνια χρειάστηκαν για ολοκληρωθεί το «Invisible World» του Μανουέλ ντε Κόκο, μια ταινία-εμπειρία που θα αποκαλυφθεί στις αίθουσες μέσα στο 2024.

O «Αόρατος Κόσμος» του Μανουέλ ντε Κόκο

«Πολλοί προσπάθησαν να φτάσουν στη "Σαμπάλα" απρόσκλητοι. Μερικοί από αυτούς εξαφανίστηκαν για πάντα. Ελάχιστοι έχουν ανακαλύψει την ιερή τοποθεσία.»

Εντεκα χρόνια μετά τo «Unknown Land» («Αγνωστη Γη») που γυρίστηκε στην Υεμένη κατά τη διάρκεια της Αραβικής Ανοιξης, ο Μανουέλ ντε Κόκο - υπεύθυνος και για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου, αλλά και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας - επιστρέφει με μια ακόμη ταινία - εμπειρία, το «Invisible World» του οποίου τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν μετά από 17 χρόνια.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό σε οκτώ χώρες μεταξύ άλλων στην πολύπαθη Παλαιστίνη αλλά και στο κατεχόμενο Θιβέτ, όπως μας ενημερώνει η παραγωγή της ταινίας, χωρίς την άδεια της κινεζικής κυβέρνησης.

invisible world

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του «Invisible World» στο Θιβέτ το 2006

invisible world

Σκηνή από την ταινία - τοπίο στο Θιβέτ

invisible world

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του Invisible World στο Θιβέτ το 2018. Από αριστερά προς τα δεξιά είναι οι βοηθοί παραγωγής Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου και Μία Αδαμίδου, η παραγωγός Κάτια Πανταζή και στην κάμερα ο διευθυντής φωτογραφίας Κώστας Ματίκας

invisible world

Σκηνή από την ταινία - τοπίο στο Θιβέτ

invisible world

O Διευθυντής Φωτογραφίας Κώστας Ματίκας και ο Μανουέλ ντε Κόκο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στην Ελλάδα

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Invisible World» πραγματοποιήθηκε στο 27ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αβάνκα στην Πορτογαλία. Η ταινία κέρδισε το βραβείο «Debate Evolution», αλλά και δίχασε την κριτική επιτροπή, της οποίας τα μέλη την αξιολόγησαν «ακατάλληλη» λόγω των σκηνών γυμνού που περιέχει.

Στην Ελλάδα η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους μέσα στο 2024.

Η αφίσα της ταινίας απεικονίζει το ιερό δέντρο των Σαμάνων στο νησί Οκλον, το οποίο βρίσκεται στη λίμνη Βαϊκάλη, στη Σιβηρία, μια περιοχή με υψηλό επίπεδο ενέργειας.

invisible world