Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

Buzz

Αστέρια, κρύψτε τις φωτιές σας! Ερχεται ο Μάικλ Φασμπέντερ!

of 10

Ο Ιρλανδός ηθοποιός ετοιμάζεται να ενσαρκώσει το διασημότερο Σκωτσέζο της λογοτεχνίας, στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του «Μάκβεθ».

Αστέρια, κρύψτε τις φωτιές σας! Ερχεται ο Μάικλ Φασμπέντερ!

Πέρσι ασχολούμασταν συνέχεια μαζί του, φέτος δε μας δίνει τόσες αφορμές, παρότι έχει καμιά ντουζίνα ταινίες σε προετοιμασία: από το «Twelve Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουιν και το «The Counselor» του Ρίντλεϊ Σκοτ που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον Μπραντ Πιτ και τον Χαβιέρ Μπαρδέμ, μέχρι τα σίκουελ του «Προμηθέα» και των «X-Men» και το – ακόμα – ατιτλοφόρητο τελευταίο opus του Τέρενς Μάλικ.

Τώρα, ωστόσο, ο ποικιλοτρόπως προικισμένος ηθοποιός ετοιμάζεται για έναν αληθινά εμβληματικό ρόλο. Οι φήμες τον θέλουν πρωταγωνιστή στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του «Μάκβεθ», της σκοτεινότερης τραγωδίας του Γουίλιαμ Σέξπιρ με ήρωα το φιλόδοξο αριστοκράτη που είναι αποφασισμένος να πατήσει, κυριολεκτικά, επί πτωμάτων για να γίνει βασιλιάς της Σκωτίας, προκαλώντας τη μοίρα και την ολοκληρωτική του καταστροφή.

Η ταινία θα επιμείνει στη γλώσσα του πρωτότυπου κειμένου και σκηνοθέτης θα είναι ο Τζάστιν Κερζέλ, ο σκηνοθέτης πριν δυο χρόνια του θαυμάσιου «Snowtown» που έτρεψε σε φυγή τους λιγόψυχους στην προβολή του στο Φεστιβάλ Καννών του 2011. Αυτόν τον καιρό, ο Κερζέλ δουλεύει το «Our Kind of Traitor», θρίλερ με το ακαταμάχητο πρωταγωνιστικό τρίο Μαντς Μίκελσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Ρέιφ Φάινς και, αμέσως μετά, θα βυθιστεί στο άδυτο του Σέξπιρ.


UPDATE 1/5/2013

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Μάικλ Φασμπέντερ για το ρόλο του Μάκβεθ, ανακοινώθηκε πως στο ρόλο της Λαίδης Μάκβεθ θα δούμε στο πλευρό του τη Νάταλι Πόρτμαν, η οποία αφού αποχώρησε από το «Janie Got a Gun» (διαβάστε εδώ περισσότερα), είναι πλέον ελεύθερη να μάθει απ' έξω το σαιξπηρικό κείμενο και να συναρπάσει.


Περιμένοντας, δείτε παρακάτω τον Ορσον Γουελς στο δικό του Μακβέθ και τον Τζον Φιντς στην εκδοχή του Ρομάν Πολάνσκι, και τους δυο στον ίδιο κλασικό μονόλογο για το Αύριο, για να αναλογιστείτε με τι έχει να τα βάλει ο Μάικλ Φασμπέντερ.