O Αλεκ Μπόλντγουϊν απολογήθηκε τηλεφωνικά στον Χάρβεϊ Γουάινστιν, παραβρέθηκε στο φιλανθρωπικό πάρτι της amfAR που οργάνωσε ο μεγαλοπαραγωγός, αλλά δεν ανέβηκε στην σκηνή να παρουσιάσει το «Cinema Against AIDS» event όπως ήταν αρχικά ανακοινωμένο.
Η ιστορία αυτού του καβγά όμως που ήταν το hot κουτσομπολιό των Καννών έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα του φεστιβάλ. Ο Μπόλντγουϊν ήρθε στις Κάννες γιατί, μαζί με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ, γυρίζουν ... ένα ντοκιμάντερ. Ο άξονας του «Seduced and Abandoned» ακολουθεί τους δύο άντρες σε ραντεβού που κάνουν με παραγωγούς και ισχυρούς παίκτες της κινηματογραφικής βιομηχανίας για να βρουν χρηματοδότηση για μία ταινία που ετοιμάζουν. Στην αρχή του φεστιβάλ λοιπόν, όταν ο Μπόλντγουϊν ρωτήθηκε τι κάνει στις Κάννες, η απάντησή του ήταν «θα κυνηγήσω με μανία δισεκατομμυριούχους».
Σύμφωνα με πηγές, συμφώνησαν να τους συναντήσουν οι Μάρτιν Σκορσέζε, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ρομάν Πολάνσκι και Μπερνάντο Μπερτολούτσι. Ομως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αρνήθηκε.
Αυτό θύμωσε τον Μπόλντγουϊν, ο οποίος - γνωστός για το μεγάλο του στόμα- σε ένα από τα πρώτα πάρτι των Καννών χαρακτήρισε δημόσια τον μεγαλοπαραγωγό «μεγάλο κόπανο» (ή «μεγάλο μαλάκα» - οι φήμες διαφέρουν).
Ακολούθησαν μέρες αναστάτωσης και αναταραχής και στα δύο στρατόπεδα. Η μεγάλη εμπλοκή ήταν το πάρτι της amfAR, το οποίο διοργανώνει ο Γουάινστιν και, από ό,τι κυκλοφορούσε στο πρόγραμμα, θα παρουσίαζε ο Μπόλντγουϊν. Ο τελευταίος ανακοίνωσε στην μέση της εβδομάδας ότι ακυρώνει τη συμμετοχή του και δε θα παραστεί. Οι ενδιάμεσοι ισχυρίζονται ότι, στην ουσία, ο Γουάινστιν του απαγόρευσε να πάει. Μετέπειτα δεν γνωρίζουμε τι έγινε, αλλά μπορούμε να το μαντέψουμε εκ του αποτελέσματος.
Ο Μπόλντγουϊν ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον ισχυρό άντρα της αμερικανικής παραγωγής και διανομής και του έστειλε ένα προσωπικό μήνυμα: «Χάρβεϊ σου ζητώ συγγνώμη και σου εύχομαι καλή επιτυχία σ' αυτή την καταπληκτική βραδιά».
Ο ηθοποιός μάλιστα παραβρέθηκε, ως απλός καλεσμένος, με την αρραβωνιαστικιά του στο πάρτι της amfAR, αλλά έφυγε σε πολύ λίγη ώρα.
Διαβάζοντας την είδηση θα θέλαμε να είχαμε κρυφακούσει ένα από τα ενδιάμεσα τηλεφωνήματα. Για να δούμε αν ακόμα χρησιμοποιείται η φράση: «Πρόσεχε γιατί δεν θα δούλεψεις σ' αυτή την πόλη ξανά!»