Buzz

Ο Αλαν Μουρ θέλει να στέλνουν την αμοιβή από τις μεταφορές των κόμικ του στο Black Lives Matter

of 10

Οπως δήλωσε ο ίδιος δεν θέλει να συσχετίζεται πλέον με αυτές τις ταινίες και σειρές γιατί έχουν αμαυρώσει τις αρχές των έργων του.

Ο Αλαν Μουρ θέλει να στέλνουν την αμοιβή από τις μεταφορές των κόμικ του στο Black Lives Matter

Ο Αλαν Μουρ, ένας πραγματικός θρύλος των κόμικς ο οποίος έχει γράψει ιστορίες με τον Batman, τον Superman και αρκετού άλλους υπερήρωες, αλλά και άλλα σπουδαία κόμικς και graphic novels όπως τα «Watchmen», «V for Vendetta» και «From Hell», είναι γενικά ένας αρκετά ιδιοσυγκρασιακός χαρακτήρας και πάντα εύρισκε τρόπο να ταράξει τα νερά της κοινότητας των κόμικς κι εδώ φαίνεται πως βρήκε το πάτημα να προκαλέσει πολλές και διάφορες συζητήσεις γύρω από τις ταινίες αυτές.

Μάλιστα ό ίδιος είχε δηλώσει πως «[οι υπερηρωικές ταινίες] έχουν αμαυρώσει το σινεμά και την κουλτούρα ως ένα βαθμό» και τώρα ζήτησε από την DC να μην τον πληρώνουν για τα πνευματικά δικαιώματα των μεταφορών των κόμικ του στην οθόνη και αντ’ αυτού να τα δίνουν στο Black Lives Matter.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Telegraph όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να μοιράζει τα χρήματα που βγάζει από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές διασκευές του έργου του, ο ίδιος απάντησε πως «δεν θέλω πλέον να συσχετίζομαι με αυτές [τις διασκευές]. Δεν αισθάνομαι πραγματικά, με τις πρόσφατες ταινίες, ότι έχουν σταθεί σε αυτό ήταν εξ αρχής οι αρχές των έργων μου. Ετσι ζήτησα από την DC Comics να στείλει όλα τα χρήματα από οποιαδήποτε μελλοντική τηλεοπτική σειρά ή ταινία στο Black Lives Matter». Ο Μουρ συνέχισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα και αντ' αυτού επιλέγει να ζει απομονωμένος στο Νορθάμπτον της Αγγλίας, όπου έζησε όλη του τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα: O Αλαν Μουρ πιστεύει πως οι υπερηρωικές ταινίες έχουν «αμαυρώσει» το σινεμά

alan moore main

Παλιότερα ο Μουρ είπε πως, παρόλο που γράφει ιστορίες για κόμικς δεν έχει δει καμία ταινία με υπερήρωες εδώ και πολλά χρόνια και εξηγησε το γιατί. «Χριστέ μου, όχι, δεν βλέπω καμία από αυτές [τις ταινίες]. Ολοι αυτοί οι χαρακτήρες έχουν κλαπεί από τους αρχικούς δημιουργούς τους, όλοι τους. Εχουν μια μακρά σειρά από φαντάσματα πίσω τους [οι ταινίες]. Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για του υπερήρωες. Ηταν ένα πράγμα που εφευρέθηκε στα τέλη του ’30 για τα παιδιά, και ήταν μια χαρά για την ψυχαγωγία τους. Αλλά όταν προσπαθείς να το περάσεις αυτό στον ενήλικο κόσμο νομίζω τότε πως γίνεται κάπως γκροτέσκο.»

Ετσι φαίνεται πως ο Μουρ πιθανότατα θα συνεχίσει την πρόσφατη δημιουργική του τάση στη λογοτεχνική φαντασία αντί να επιστρέψει στα κόμικς. Και δεδομένου ότι δεν λαμβάνει πλέον δικαιώματα από ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που φτιάχνονται με τη δουλειά του, είναι σχεδόν σαν να έχει αποκοπεί εντελώς από το υπερηρωικό παρελθόν του.