Buzz

Ο Ααρον Σόρκιν σχεδιάζει το σίκουελ του «The Social Network»

of 10

Το σίκουελ μίας από τις καλύτερες ταινίες του Ντέιβιντ Φίντσερ ετοιμάζει ο Σόρκιν, με το ενδιαφέρον στραμμένο αυτή τη φορά στη σκοτεινή κληρονομιά του Facebook, δηλαδή στην επιρροή του πάνω στα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής.

Ο Ααρον Σόρκιν σχεδιάζει το σίκουελ του «The Social Network»

Εχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που το «The Social Network» του Ντέιβιντ Φίντσερ έκανε την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες και στην πορεία του απέσπασε τρία βραβεία Οσκαρ, ανάμεσά τους κι εκείνου του Διασκευασμένου Σεναρίου για το Ααρον Σόρκιν. Αλλά για τον Σόρκιν αυτή η ιστορία φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει μιας και σκέφτεται να γράψει σύντομα ένα σίκουελ για την ταινία, το οποίο θα επικεντρώνεται περισσότερο στη πιο σκοτεινή κληρονομιά του Facebook, δηλαδή στην επιρροή του πάνω στα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος όταν βρέθηκε προσκεκλημένος στο podcast του Μάθιου Μπελόνι «The Town» απαντώντας πως «ναι γράφω γι' αυτό» όταν ρωτήθηκε πώς τα social media έχουν επηρεάσει τη δημοκρατία τα τελευταία χρόνια. «Κατηγορώ το Facebook για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου». Οταν ρωτήθηκε για το πώς θα συνδέσει το Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ με τον όχλο που εισέβαλε στο κτίριο του Αμερικάνικου Καπιτωλίου, ο Σόρκιν απάντησε με νόημα πως «θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο για να το ανακαλύψετε».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ααρον Σόρκιν πιστεύει πως ένα σίκουελ «The Social Network» είναι «μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί»

Social Network 607 1

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής ρώτησε εάν πράγματι γράφει μια ταινία για αυτό. Ο Σόρκιν απάντησε: «Προσπαθώ, Το Facebook συντονίζει, μεταξύ άλλων, τον αλγόριθμό του για να προωθήσει όσο το δυνατόν πιο διχαστικό υλικό. Επειδή τελικά αυτό είναι που αυξάνει το σκρολάρισμα».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξή του Ααρον Σόρκιν παρακάτω.