Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 31 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 31 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Colette 607

Colette του Γουός Γουέστμορλαντ

Συγγραφέας, μίμος, ηθοποιός, δημοσιογράφος, επαναστάτρια, πρωτοπόρος φεμινίστρια, αμφισεξουαλική: μέχρι τα 81 της χρόνια, η Κολέτ έζησε μια ζωή τόσο γεμάτη, απρόβλεπτη, συναρπαστική κι ενίοτε σκανδαλώδη, που είναι να απορείς που κανείς μέχρι τώρα δεν είχε σκεφτεί να την κάνει ταινία. Αυτή την παράλειψη έρχεται να διορθώσει το «Colette» του Γουός Γουεστμόρλαντ, με την Κίρα Νάιτλι στον ομώνυμο ρόλο. Και μολονότι ακολουθεί τον σίγουρο και υπερβολικά άτολμο δρόμο μιας συμβατικής κινηματογραφικής βιογραφίας, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει μια μικρή έστω αίσθηση της αντισυμβατικής ηρωίδας του.

Η Κίρα Νάιτλι υποδύεται τη θρυλική Κολέτ σε μία άτολμη αλλά αξιοπρεπή βιογραφία που προσεγγίζει με ανάλαφρο τρόπο τα πρώτα βήματα της συγγραφέα που έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

The Hitman's Bodyguard 607

Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή (The Hitman's Bodyguard) του Πάτρικ Χιούζ

Ο κορυφαίος σωματοφύλακας στον κόσμο, καλείται να προστατεύσει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους εκτελεστές του πλανήτη. Ο ασταμάτητος σωματοφύλακας και ο αδίστακτος δολοφόνος, βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι, αλλά τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα απίστευτα τρελό 24ωρο. Κατά τη διάρκεια της άγριας περιπέτειας, που θα τους μεταφέρει από την Αγγλία έως τη Χάγη, θα αντιμετωπίσουν καταδιώξεις με αυτοκίνητα, αλλόκοτες περιπέτειες με πλοίο αλλά και έναν ανελέητο δικτάτορα της Ανατολικής Ευρώπης, που διψάει για αίμα...

Αυτό που ο Ράιαν Ρέινολντς παίζει τον Ράιαν Ρέινολντς και ο Σάμιουελ Τζάκσον τον Σάμιουελ Τζάκσον και έχει και λίγη πλάκα και είναι και κάπως βαρετό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

huntsman winter's war main

Ο Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα (The Huntsman: Winter's War) του Σεντρίκ Νικολά-Τρουαγιάν

Το σενάριο βγάζει εξαρχής τη Χιονάτη από το τοπίο (άλλωστε φταίει κι η Κρίστεν Στιούαρτ που στην πρώτη ταινία μόνο προβλήματα δημιούργησε), για να γυρίσει πίσω στο χρόνο και ν' αποκαλύψει ξεχασμένα πάθη και όρκους εκδίκησης. Η Βασίλισσα Ραβένα (Σαρλίζ Θερόν) ζει και βασιλεύει, είναι πολύ κακιά και δολοπλόκος και τόσο πολύ πληγώνει την καλή κι ευαίσθητη αδελφή της, τη Φρέια (Εμιλι Μπλαντ), που ενεργοποιεί μέσα της τη δύναμη του πάγου, λίγο σαν το «Frozen» σε πιο υπαρξιακό. Η Φρέια αποτραβιέται σ’ ένα ανάκτορο στον Βορρά (που ο πάγος δικαιολογείται και κλιματολογικά) κι εκπαιδεύει ένα στρατό κυνηγών, ανάμεσά τους τον ατρόμητο Ερικ (Κρις Χέμσγουερθ φυσικά) και την ατίθαση Σάρα (Τζέσικα Τσαστέιν), με σκοπό να την προφυλάξουν απ’ το να ξαναγαπήσει - μόνο που ο έρωτας είναι απαγορευμένος σ' ολόκληρο το πριγκιπάτο της κι αυτό που νιώθουν ο Ερικ και η Σάρα θα απειλήσει τη ζωή τους. Ο πόλεμος ανάμεσα στις δυο γαλαζοαίματες αδελφές δε θ’ αργήσει να ξεσπάσει κι οι πολεμιστές κυνηγοί θα προσπαθήσουν να κατατροπώσουν τη Ραβένα, για να μην εξαπλωθεί το Κακό σ' όλον τον κόσμο.

Πριν τη Χιονάτη, υπήρχε ο Χειμώνας. Κι υπήρχε κι η Σαρλίζ Θερόν που κάνει το Κακό απολαυστικό όσο λίγες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

scream

Scream VI των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν & Τάιλερ Τζίλετ

Η υπόθεση (που χρειάζεται να γνωρίζετε) είναι λιτή. Μετά το τελευταίο μακελειό στο Γούντσμπορο, οι τέσσερις επιζώντες κάνουν μία καινούρια αρχή στη Νέα Υόρκη, μακριά από τον Ghostface. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν, καθώς ο serial killer τους ακολουθεί στην μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου και σκορπίζει τρόμο...

Ο Ghostface χτυπάει διάνα σε ένα από τα καλύτερα μέρη ενός franchise που εδώ συναντά το... δασκαλό του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση από τις 25 Μαΐου στο Vodafone TV

broker

Τυχερό Αστέρι (Broker) του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

O Σονγκ Κανγκ-χο ερμηνεύει τον Σανγκ-χεόν, έναν απατεώνα που πουλάει σε άτεκνα ζευγάρια μωρά, κλέβοντας τα από τα βρεφικά κουτιά της τοπικής εκκλησίας. Φυσικά χρειάζεται έναν συνεργάτη στα μέσα και τα έξω. Κι αυτός είναι ο νεαρός Ντονγκ-σου, ο οποίος εργάζεται εθελοντικά στην εκκλησία και έχει την απαιτούμενη πρόσβαση. Μόνο που μία αστυνομική ντετέκτιβ και η νεαρή βοηθός της τούς έχουν υποψιαστεί. Εχουν αναλάβει να ξεδιαλύνουν το trafficking παιδιών στη Σεούλ και όλες οι ενδείξεις τούς έχουν οδηγήσει έξω από το καθαριστήριο (την νόμιμη επιχείρηση) του Σανγκ-χεόν. Για να τον συλλάβουν όμως, πρέπει να τον πιάσουν επ' αυτοφόρω. Οταν οι Σανγκ-χεόν και Ντονγκ-σου κλέβουν ένα ακόμα μωρό από το βρεφικό κουτί, οι δύο αστυνομικίνες δεν έχουν παρά να περιμένουν το ραντεβού για την αγοροπωλησία. Μόνο που τότε γίνεται κάτι αναπάντεχο: επιστρέφει η Σο-γιανγκ, η νεαρή μητέρα του και το αναζητά. Οχι γιατί το θέλει πίσω - το παρελθόν και το παρόν της είναι σκοτεινά και το μέλλον της προκαθορισμένο. Αλλά γιατί νιώθει ότι, τουλάχιστον, πρέπει να του βρει τη θετή του οικογένεια η ίδια. Οι τρεις τους μπαίνουν μαζί με το μωρό στο φορτηγό του καθαριστηρίου και ξεκινούν ένα ταξίδι αναζήτησης - αρχικά τυχοδιωκτικά και σταδιακά φιλεύσπλαχνα: έψαχναν την καλύτερη τιμή, τώρα ψάχνουν μια την καλύτερη ζωή για το νεογέννητο αγοράκι. Γιατί, βλέπετε, υπήρξαν όλοι ορφανοί. Γνωρίζουν το σύστημα της πρόνοιας. Τα κενά, τις παραλήψεις και τις αστοχίες του. Παιδιά μένουν ξεχασμένα στα ορφανοτροφεία και μεγαλώνουν μοναχά- όπως ο μικρός Χέι-τζιν, ένα μονίμως χαμογελαστό σκανταλιάρικο αγοράκι, που κρύβεται στο βαν του Σανγκ-χεόν για να το σκάσει. Να βρει την οικογένειά του, μόνος του.

Μπορεί να μην άγγιξε την τελειότητα του «Κλέφτες Καταστημάτων», αλλά η ανθρωπιά, η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη του ουμανιστή σκηνοθέτη ανταμείβουν. Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού και Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2022. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

ant-man and the wasp quantumania

Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) του Πέιτον Ριντ

Συναντάμε τους Σκοτ Λανγκ και Χόουπ βαν Ντάιν να ζουν σαν ένα ευτυχισμένο φυσιολογικό ζευγάρι που τυχαίνει να είναι και υπερήρωες. Η ζωή είναι ωραία. Ο Σκοτ έχει γράψει ένα βιβλίο, η Χόουπ ασχολείται με ανθρωπιστικό της έργο και η οικογένεια τους -οι γονείς της Χόουπ και η κόρη του Σκοτ, Κάσι- είναι επιτέλους μέρος της καθημερινότητας τους. Η Κάσι, μάλιστα, μοιράζεται το πάθος της νέας της οικογένειας για την επιστήμη και την τεχνολογία, ειδικά σε σχέση με τον Κβαντικό Κόσμο. Αλλά το ανήσυχο πνεύμα της τους οδηγεί σε ένα αναπάντεχο ταξίδι χωρίς επιστροφή στον ατελείωτο υποατομικό κόσμο, όπου συναντούν παράξενα νέα πλάσματα, μία κοινωνία σε κρίση και έναν μάστερ του χρόνου με απειλητικές διαθέσεις. Με τον Σκοτ και την Κάσι να εξωθούνται προς μία κατεύθυνση και τη Χόουπ με τους γονείς της σε άλλη, οι ήρωες διασκορπίζονται σε έναν εμπόλεμο κόσμο, ενώ δεν έχουν καμία ιδέα πώς θα βρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Ο Πολ Ραντ επιστρέφει ως Ant-Man, με αντίπαλο έναν από τους πιο µοχθηρούς κακούς µέχρι σήµερα σε μια από τις πιο αδιάφορες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+