Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


lemonade

Αμερικάνικο Ονειρο (Lemonade) της Ιοάνα Ουρικάρου

Η Μάρα, μια ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία, έφτασε στην Αμερική με προσωρινή βίζα, αλλά αποσκευές γεμάτες απελπισία κι όνειρα: να ξεφύγει από την αδιέξοδη κρίση της χώρας της, να χτίσει τις βάσεις μιας νέας ζωής και να φέρει και τον μικρό της γιο στη Γη της Επαγγελίας. Δουλεύοντας ως αποκλειστική νοσοκόμα, και λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της, γνώρισε τον Ντάνιελ, έναν μεσήλικα εργάτη που μετά από σοβαρό ατύχημα χρειάστηκε περίθαλψη. Ο γάμος τους εξυπηρετούσε και τους δύο: κι εκείνη αποκτούσε ασφάλεια για το μέλλον της κι εκείνος περίθαλψη για το δικό του. Εμείς τους συναντάμε κατά τη διάρκεια του κρατικού ελέγχου από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αντιμέτωπη με διεφθαρμένους υπαλλήλους, εκβιασμούς, σεξουαλική κακοποίηση κι απόρριψη, η Μάρα αρχίζει να ξυπνάει από το αμερικανικό όνειρο και πρέπει να πάρει αποφάσεις για τη ζωή της.

Γυναικείο σκηνοθετικό ντεμπούτο από τη Ρουμανία, με την υπογραφή του Κριστιάν Μουντζίου στην παραγωγή. Σκληρό, δυνατό, επίκαιρο θέμα, εκφραστική πρωταγωνίστρια, αλλά υποτονική σκηνοθεσία και άνισο σενάριο. Χάνεται η ευκαιρία για κάτι που θα σου έδινε γροθιά στο στομάχι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

down with love

Κάτω Ο Έρωτας (Down With Love) του Πέιτον Ριντ

Μία διάσημη συγγραφέας και φανατική φεμινίστρια στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 60 πιστεύει ότι έχει όλες τις απαντήσεις για τις σχέσεις των δύο φύλων, τις οποίες εκφράζει από τη στήλη της σε ένα πρωτοκλασάτο περιοδικό. Σύντομα ωστόσο, θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη με τις ερωτήσεις ενός εξίσου δυναμικού δημοσιογράφου, από τους πιο γοητευτικούς πλέι-μπόι στο χώρο, φέρνοντας και τους δύο στα όρια μιας κατάστασης ανάμεσα στον πόλεμο ή... τον έρωτα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

a quiet place 607

Ενα Ησυχο Μέρος (A Quiet Place) του Τζον Κραζίνσκι

Σε μια κατεστραμμένη Γη, που κατακλύζεται από αρπακτικά εξωγήινης προέλευσης, μια οικογένεια παλεύει να επιβιώσει στην απομονωμένη Νέα Υόρκη, που ορίζεται από μια νέα εποχή απόλυτης σιωπής. Καθώς αυτός ο νέος τύπος εισβολέα έλκεται από τον θόρυβο, ακόμη και ο παραμικρός ήχος μπορεί να είναι θανατηφόρος. Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη δώδεκα μήνες από τις πρώτες εμφανίσεις των ισχυρών τεράτων και αυτή η συγκεκριμένη οικογένεια παραμένει δυνατή. Φυσικά, η εκμάθηση των κανόνων επιβίωσης σε αυτή τη σιωπηλή δυστοπία είναι απαραίτητη. Ωστόσο, ένα κατά τα άλλα χαρμόσυνο γεγονός, θέτει σε κίνδυνο την ήδη εύθραυστη σταθερότητα. Τώρα όμως, περισσότερο από ποτέ, οι Άμποτ δεν πρέπει να κάνουν ήχο.

Η σιωπή είναι χρυσός, σε ένα έξυπνο φιλμ τρόμου που μετατρέπει ένα φαινομενικά απλό εύρημα σε μιάμιση ώρα απολαυστικής αγωνίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

the gentlemen main

The Gentlemen του Γκάι Ρίτσι

Εχοντας χτίσει μια επικερδή αυτοκρατορία στο Λονδίνο, ένας Αμερικανός έμπορος ναρκωτικών αποφασίζει να την πουλήσει για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μα οι προθέσεις του γίνονται αντιληπτές από ανταγωνιστές που καιροφυλακτούν.

Ο Γκάι Ρίτσι επιχειρεί το δικό του, διασκεδαστικό σε κάθε περίπτωση, magnum opus πάνω στο γκανγκστερικό είδος (όπως το γνωρίσαμε από τον ίδιο 20 χρόνια πριν). Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

Zombi Child 607

Zombi Child του Μπερτράν Μπονελό

Η ιστορία ξεκινάει το 1962, στην Αϊτή όταν ένας άντρας θα πεθάνει από πιθανή δηλητηρίαση από ένα ψάρι, θα θαφτεί, αλλά θα αναστηθεί και θα γίνει σκλάβος στις φυτείες με τα ζαχαροκάλαμα, ένας ζωντανός-νεκρός που ελέγχει μόνο μηχανικά τις κινήσεις του και «ζει» χωρίς αισθήματα, επιθυμίες, μνήμη. Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο παρόν, σε ένα οικοτροφείο θηλέων στη Γαλλία, όπου η Μελίσα, με καταγωγή από την Αϊτή, μοναδική μαύρη ανάμεσα σε λευκά κορίτσια, θα γίνει το θέμα συζήτησης ανάμεσα στην παρέα των κοριτσιών που αποτελούν τη πιο δημοφιλή αδελφότητα. Αυτές θα τη δεχτούν μετά από μια τελετή αποδοχής και θα αρχίσουν σιγά σιγά να βυθίζονται στο μυστήριο που την περιβάλλει.

Ο Μπερτράν Μπονελό βγάζει το e από το zombie για να ενώσει τις διακεκομμένες γραμμές μιας ιστορίας που ξεκινάει από την Αϊτή του ‘60 και φτάνει μέχρι τη σημερινή γαλλική ραπ σε ένα δοκιμιακό υβρίδιο ανάμεσα σε ταινία τρόμου ή ιστορία ενηλικίωσης - ή και τίποτα από τα δύο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

Rifkin's Festival

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin's Festival) του Γούντι Αλεν

Ο Μορτ Ρίφκιν (ο Γουάλας Σον στο ρόλο του alter ego του σκηνοθέτη), είναι ένας κυνικός θεωρητικός του κινηματογράφου κι ανέκδοτος συγγραφέας. Η σύζυγός του, Σου (καλώς την, πάλι, την Τζίνα Γκέρσον), είναι υπεύθυνη δημοσιότητας για την ταινία του νεαρού, επιτηδευμένου Γάλλου «auteur», Φιλίπ (ο Λουί Γκαρέλ σε μια σατιρική ενσάρκωση του ναρκισσισμού των Γάλλων δημιουργών γενικώς). Οι δυο τους ταξιδεύουν στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την πρεμιέρα της ταινίας, αλλά ο Μορτ αρχίζει να υποψιάζεται ότι η Σου είναι ερωτευμένη με τον Φιλίπ - αυτό θα του δώσει το πολυπόθητο άλλοθι, όχι μόνο για να επαναθεωρήσει τη δική του ζωή και να ταξιδέψει στις αγαπημένες του (κινηματογραφικές, φυσικά), φαντασιώσεις, αλλά και να γνωρίσει μια όμορφη Ισπανίδα γιατρό.

H νέα ταινία του Γούντι Αλεν γυρισμένη στο Σαν Σεμπαστιάν, μετά την «εξορία» του από την Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται είναι διαθέσιμη στο Cinobo

ant-man and the wasp quantumania

Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) του Πέιτον Ριντ

Συναντάμε τους Σκοτ Λανγκ και Χόουπ βαν Ντάιν να ζουν σαν ένα ευτυχισμένο φυσιολογικό ζευγάρι που τυχαίνει να είναι και υπερήρωες. Η ζωή είναι ωραία. Ο Σκοτ έχει γράψει ένα βιβλίο, η Χόουπ ασχολείται με ανθρωπιστικό της έργο και η οικογένεια τους -οι γονείς της Χόουπ και η κόρη του Σκοτ, Κάσι- είναι επιτέλους μέρος της καθημερινότητας τους. Η Κάσι, μάλιστα, μοιράζεται το πάθος της νέας της οικογένειας για την επιστήμη και την τεχνολογία, ειδικά σε σχέση με τον Κβαντικό Κόσμο. Αλλά το ανήσυχο πνεύμα της τους οδηγεί σε ένα αναπάντεχο ταξίδι χωρίς επιστροφή στον ατελείωτο υποατομικό κόσμο, όπου συναντούν παράξενα νέα πλάσματα, μία κοινωνία σε κρίση και έναν μάστερ του χρόνου με απειλητικές διαθέσεις. Με τον Σκοτ και την Κάσι να εξωθούνται προς μία κατεύθυνση και τη Χόουπ με τους γονείς της σε άλλη, οι ήρωες διασκορπίζονται σε έναν εμπόλεμο κόσμο, ενώ δεν έχουν καμία ιδέα πώς θα βρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Ο Πολ Ραντ επιστρέφει ως Ant-Man, με αντίπαλο έναν από τους πιο µοχθηρούς κακούς µέχρι σήµερα σε μια από τις πιο αδιάφορες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+