Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 2 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 2 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


νανά

Νανά του Μαρίνου Σκλαβουνάκη

Η νέα μικρού μήκους ταινία του Μαρίνου Σκλαβουνάκη που βασίζεται σε ένα διήγημα του μουσικού Δημήτρη Μητσοτάκη από τη συλλογή «Τα Σκισμένα Ημερολόγια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος. Στην ταινία, η μοίρα ενώνει μια παρέα τεσσάρων φοιτητών μεταφέροντας τους από την φοιτητική ανεμελιά και την αθωότητα στην σκληρή πραγματικότητα που θα τους μεταμορφώσει τις ζωές. Χώρος δράσης η πίστα ενός ρεμπετάδικου.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη δωρέαν online

La Belle Epoque 607

Ραντεβού στο Belle Epoque (La Belle Epoque) του Νικολά Μπεντός

Ο Βικτόρ (ο Ντανιέλ Οτέιγ χαρακτηριστικά ευαίσθητος και πολύπλευρος) και η Μαριάν (αυτοκρατορική η Φανί Αρντάν), είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι κουρασμένο από το χρόνο: ο Βικτόρ έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του κι η Μαριάν τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Τι καλύτερη διέξοδος για εκείνον, από την υπηρεσία «Ταξιδιώτες του Χρόνου». Μ’ αυτήν, ο κυνικός σκηνοθέτης Αντουάν (Γκιγιόμ Κανέ) και η ομάδα του ανασκευάζει κι αναπαριστά οποιαδήποτε στιγμή στο χρόνο επιθυμεί ο πελάτης. Αναζητώντας διέξοδο από το συναισθηματικά αφιλόξενο παρόν του, ο Βικτόρ θα ζητήσει να επιστρέψει στο παρελθόν και θα το πληρώσει ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ως τόπο και χρόνο θα διαλέξει κάτι γνώριμο και ασφαλές: το 1974, στο γραφικό μπιστρό La Belle Époque, εκεί όπου ένα κορίτσι του έκοψε την ανάσα και του άλλαξε τη ζωή, εκεί όπου ο νεαρός εαυτός του πρωτοερωτεύτηκε την 20χρονη Μαριάν.

Ο Ντανιέλ Οτέιγ ενδίδει στη νοσταλγία, δια χειρός του μαγικού ρεαλισμού του Νικολά Μπεντός. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός συναγωνισμού. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

desperado

Ντεσπεράντο (Desperado) του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο σκηνοθέτης που χαρακτηρίστηκε ως "η νέα ελπίδα του Χόλιγουντ", φτιάχνει τη συναρπαστική συνέχεια του "Ελ Μαριάτσι", της ταινίας που τον εκτόξευσε στο χώρο του μύθου, δίνοντάς της μιαν άλλη διάσταση. 'Ενας μοναχικός άνδρας φτάνει σε μια ήσυχη κωμόπολη του Μεξικού. Είναι ένας "μαριάτσι" (κιθαρίστας-τραγουδοποιός). Η θήκη της κιθάρας του όμως κρύβει μια μοναδική συλλογή αυτόματων πυροβόλων όπλων. Κι αυτό επειδή, σε αντίθεση με αυτό που θέλει να δείχνει, είναι ένας άνδρας αποφασισμένος να εκδικηθεί τον έμπορο ηρωίνης που στάθηκε αιτία να δολοφονηθεί η αγαπημένη του.

H ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

L.A. Confidential 607

Λος Αντζελες, Εμπιστευτικό (L.A. Confidential) του Κέρτις Χάνσον

Η νεο-νουάρ μεταφορά του ομώνυμου αστυνομικού μυθιστορήματος του Τζέιμς Ελροϊ είναι (και ήταν πάντα, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε 23 χρόνια πριν) κλασική. Με πρωταγωνιστές τους Ράσελ Κρόου (με αυτή την ταινία πρωτοσυστήθηκε στο ευρύ κοινό), Γκάι Πιρς, Κέβιν Σπέισι και στο ρόλο της femme fatale την Κιμ Μπέισινγκερ (Οσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου), η ιστορία τριών αστυνομικών που κινούνται εντελώς διαφορετικά απέναντι στο έγκλημα και τη διαφθορά του Λος Αντζελες των 50ς αποτυπώνεται με πυκνή ατμόσφαιρα, πυκνό μυστήριο, παλιομοδίτικη γοητεία κι ανατροπές. Εκτός από την Μπέισινγκερ, Οσκαρ κερδίζει και το διασκευασμένο σενάριο. Κι όχι άδικα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

O Ανθρωπος του Νοέμβρη (The November Man) του Ρότζερ Ντόναλτσον

Οταν περνά ο παγωμένος Νοέμβρης, δεν αφήνει τίποτα ζωντανό πίσω του. Το πιάσαμε; Αυτός είναι ο «November Man» του Πιρς Μπρόσναν, κατά κόσμον Πίτερ Ντέβερο, ο πιο ικανός και πολυμήχανος πάλαι ποτέ πράκτορας της CIA, ο οποίος τώρα βάζει κατά μέρος τη σύνταξη για να ξαναμπεί στη δράση, σε μια υπόθεση που τον αφορά προσωπικά και τον θέτει αντιμέτωπο με τον τέως μαθητή του, την ίδια τη CIA κι ολόκληρη τη (πολύ πολύ κακιά) Ρωσία, από τη μαφία μέχρι τον επόμενο Πρόεδρο.

Από την «Κορυφή του Δάντη» στο... Μαυροβούνιο, μεταξύ Τζέιμς Μποντ και Τζέισον Στέιθαμ, ο Πιρς Μπρόσναν κρατά το ενδιαφέρον και το σεξ απίλ σε μια απλοϊκή, παλιομοδίτικιη περιπέτεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

ghosted

Ghosted του Ντέξτερ Φλέτσερ

Ο τίμιος και ειλικρινής Cole (Chris Evans), ερωτεύεται παράφορα την αινιγματική Sadie (Ana de Armas), όμως μετά ανακαλύπτει σοκαρισμένος πως η Sadie είναι μυστική πράκτορας. Πριν προλάβουν να κανονίσουν το δεύτερο ραντεβού τους, ο Cole και η Sadie θα παρασυρθούν σε μια διεθνή περιπέτεια για τη διάσωση του κόσμου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

Zombi Child 607

Zombi Child του Μπερτράν Μπονελό

Η ιστορία ξεκινάει το 1962, στην Αϊτή όταν ένας άντρας θα πεθάνει από πιθανή δηλητηρίαση από ένα ψάρι, θα θαφτεί, αλλά θα αναστηθεί και θα γίνει σκλάβος στις φυτείες με τα ζαχαροκάλαμα, ένας ζωντανός-νεκρός που ελέγχει μόνο μηχανικά τις κινήσεις του και «ζει» χωρίς αισθήματα, επιθυμίες, μνήμη. Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο παρόν, σε ένα οικοτροφείο θηλέων στη Γαλλία, όπου η Μελίσα, με καταγωγή από την Αϊτή, μοναδική μαύρη ανάμεσα σε λευκά κορίτσια, θα γίνει το θέμα συζήτησης ανάμεσα στην παρέα των κοριτσιών που αποτελούν τη πιο δημοφιλή αδελφότητα. Αυτές θα τη δεχτούν μετά από μια τελετή αποδοχής και θα αρχίσουν σιγά σιγά να βυθίζονται στο μυστήριο που την περιβάλλει.

Ο Μπερτράν Μπονελό βγάζει το e από το zombie για να ενώσει τις διακεκομμένες γραμμές μιας ιστορίας που ξεκινάει από την Αϊτή του ‘60 και φτάνει μέχρι τη σημερινή γαλλική ραπ σε ένα δοκιμιακό υβρίδιο ανάμεσα σε ταινία τρόμου ή ιστορία ενηλικίωσης - ή και τίποτα από τα δύο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

fresh

Fresh της Μίμι Κέιβ

Η Νόα, μια νεαρή κοπέλα από το Πόρτλαντ, έχει κουραστεί και απόγοητευτεί από τα αγόρια που συναντά online. Μια μέρα στο σούπερ μάρκετ συναντά έναν άντρα, τον Στιβ, ο οποίος τη φλερτάρει. Η Νόα γοητεύεται, στο πρώτο ραντεβού περνάνε τέλεια και κάνουν σεξ. Μετά από πολλά ραντεβού, η Νόα συμφωνεί να πάει μαζί με τον Στιβ ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή, παρά τις αντιρρήσεις που έχει η καλύτερη φίλη της, η Μίλι. Μια μέρα πριν το ταξίδι, η Νόα μένει στο σπίτι του Στιβ για να φύγουν μαζί το πρωί, αλλά αυτός της βάζει ναρκωτικό στο ποτό της και την αφήνει λιπόθυμη...

Κατευθείαν από το Φεστιβάλ του Σάντανς, όπου έκανε εντύπωση, το «Fresh» έρχεται για να αποδείξει πως κανένα ραντεβού δεν είναι όσο αθώο φαίνεται. Ανακατεύονται καθαρόαιμο τρόμο με ανατρεπτική ρομαντική διάθεση και κρατώντας την αγωνία στα κόκκινα μέχρι και το φινάλε, το ντεμπούτο της Μίμι Κέιβ έχει την ευτυχία να έχει για πρωταγωνιστικό ζευγάρι την Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς («Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες») και τον Σεμπάστιαν Σταν («Avengers: Endgame», «Monday») που μεταξύ τους ξεδιπλώνουν όλο το «θρίλερ» που λέγεται dating στην εποχή του Tinder.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+