Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 4 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 4 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


πάνω κάτω και πλαγίως

Πάνω Κάτω και Πλαγίως του Μιχάλη Κακογγιάνη

Μια παρωδία της ζωής στην μοντέρνα Αθήνα. Η ταινία επικεντρώνεται στη Μαρία, μια πλούσια χήρα, το γιο της Σταύρο και τις τρελές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν. Στην ταινία παρελαύνουν ταξιτζήδες, ναύτες σε άδεια, τραβεστί, τρομοκράτες και τραγουδιστές της όπερας σε μια γρήγορη αλληλουχία κωμικών συμβάντων.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Διπλή Παγίδα (Entrapment) του Τζον Αμιελ

Μια υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, η Τζιν Μπέικερ, αναλαμβάνει να βρει τον υπαίτιο πίσω από την κλοπή ενός πίνακα του Ρέμπραντ ανυπολόγιστης αξίας. Για να το καταφέρει, θα πείσει έναν περιβόητο κλέφτη έργων τέχνης να τη βοηθήσει με τις γνώσεις του. Αν και καχύποπτος στην αρχή, ο ΜακΝτάγκαλ δέχεται να τη βοηθήσει, αρκεί να περάσει τις τεχνικές δοκιμασίες στις οποίες θα την υποβάλλει. Η Τζιν κατά βάθος πιστεύει ότι αυτός είναι ο κλέφτης του πίνακα που όλοι αναζητούν, όμως το παιχνίδι αμοιβαίας έλξης, αλλά και καχυποψίας που ξεκινά μεταξύ τους, έχει τώρα τον πρώτο λόγο.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

gym

Γυμναστήριο (Gym) του Αλέξανδρου Βούλγαρη

Δεκαεφτά μονόλογοι για ένα γυμναστήριο που δεν υπάρχει πουθενά, για μία ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ, για τους ηθοποιούς αυτής της ταινίας, για τα λόγια που τους έκαναν αληθινούς χαρακτήρες.

Στην πιο φιλόδοξη, πειραματική, αλλά και ευάλωτη στιγμή του, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης σκηνοθετεί ένα αποδομημένο magnum opus για τα χαμένα όνειρα και το φάντασμα της πραγματικότητας στην εποχή της πανδημίας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Burnt Orange Heresy 607

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τσαρλς Γούιλεφορντ από το 1971, το «Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» αφηγείται την ιστορία του Τζέιμς, ενός κριτικού τέχνης και της Μπερενίς, μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που φτάνουν στη λίμνη Κόμο για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι ο οποίος θα τους αναθέσει μια δύσκολη απoστολή.

All-star cast (Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ) και κομπίνες υψηλών προδιαγραφών - όχι όμως και αναλόγως υψηλών αποδόσεων - στην ταινία που έκλεισε το Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

fall

Πτώση (Fall) του Σκοτ Μαν

Για τις κολλητές φίλες Μπέκι και Χάντερ, η ζωή είναι να κατακτάς τους φόβους σου και να ξεπερνάς τα όριά σου. Oμως, αφού αποφασίσουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή ενός απομακρυσμένου και εγκαταλελειμμένου πύργου 600 μέτρων, δεν θα έχουν τρόπο να κατέβουν. Τώρα, οι αναρριχητικές δεξιότητες των δύο θα δοκιμαστούν καθώς αγωνίζονται απεγνωσμένα για να επιβιώσουν από τα στοιχεία της φύσης, την έλλειψη προμηθειών και τα ιλιγγιώδη ύψη.

Θρίλερ επιβίωσης που μοιάζει να έχει κάποιο νόημα μόνο όσο ανεβαίνει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.05 στο Cosmote Cinema 1

La Belle Epoque 607

Ραντεβού στο Belle Epoque (La Belle Epoque) του Νικολά Μπεντός

Ο Βικτόρ (ο Ντανιέλ Οτέιγ χαρακτηριστικά ευαίσθητος και πολύπλευρος) και η Μαριάν (αυτοκρατορική η Φανί Αρντάν), είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι κουρασμένο από το χρόνο: ο Βικτόρ έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του κι η Μαριάν τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Τι καλύτερη διέξοδος για εκείνον, από την υπηρεσία «Ταξιδιώτες του Χρόνου». Μ’ αυτήν, ο κυνικός σκηνοθέτης Αντουάν (Γκιγιόμ Κανέ) και η ομάδα του ανασκευάζει κι αναπαριστά οποιαδήποτε στιγμή στο χρόνο επιθυμεί ο πελάτης. Αναζητώντας διέξοδο από το συναισθηματικά αφιλόξενο παρόν του, ο Βικτόρ θα ζητήσει να επιστρέψει στο παρελθόν και θα το πληρώσει ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ως τόπο και χρόνο θα διαλέξει κάτι γνώριμο και ασφαλές: το 1974, στο γραφικό μπιστρό La Belle Époque, εκεί όπου ένα κορίτσι του έκοψε την ανάσα και του άλλαξε τη ζωή, εκεί όπου ο νεαρός εαυτός του πρωτοερωτεύτηκε την 20χρονη Μαριάν.

Ο Ντανιέλ Οτέιγ ενδίδει στη νοσταλγία, δια χειρός του μαγικού ρεαλισμού του Νικολά Μπεντός. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός συναγωνισμού. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

νανά

Νανά του Μαρίνου Σκλαβουνάκη

Η νέα μικρού μήκους ταινία του Μαρίνου Σκλαβουνάκη που βασίζεται σε ένα διήγημα του μουσικού Δημήτρη Μητσοτάκη από τη συλλογή «Τα Σκισμένα Ημερολόγια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος. Στην ταινία, η μοίρα ενώνει μια παρέα τεσσάρων φοιτητών μεταφέροντας τους από την φοιτητική ανεμελιά και την αθωότητα στην σκληρή πραγματικότητα που θα τους μεταμορφώσει τις ζωές. Χώρος δράσης η πίστα ενός ρεμπετάδικου.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη δωρέαν online