Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 20 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 20 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Childhood of a Leader 607

Η Γέννηση Ενος Ηγέτη (The Childhood of a Leader) του Μπρέιντι Κορμπέτ

Βασισμένο στο διήγημα του Ζαν Πολ Σαρτρ με τον ίδιο τίτλο, όχι όμως πιστή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, το «Η Γέννηση ενός Ηγέτη» δανείζεται τον προβληματισμό του μεγάλου Γάλλου υπαρξιστή για τη γενεαλογία του κακού και την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη του 20ου αιώνα και τον μετατρέπει σε μια οπερατικών διαστάσεων ψυχαναλυτική σπουδή για τα παιδικά χρόνια του μέχρι λίγο πριν το τέλος ανώνυμου πρωταγωνιστή της ταινίας, ενός μετέπειτα ηγέτη- δικτάτορα από αυτούς που ταλάνισαν την πολιτική και διπλωματική διεθνή σκηνή του προηγούμενου αιώνα.

Με αναφορές που ξεκινούν από το Ζαν Πολ Σαρτρ και φτάνουν μέχρι τον Λαρς φον Τρίερ, ο ηθοποιός Μπρέιντι Κορμπέτ παραδίδει ένα από τα πιο φιλόδοξα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων που βλέπουμε για πρώτη φορά σε ελληνική αίθουσα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix._

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

yesterday 607

Yesterday του Ντάνι Μπόιλ

O Τζακ Μάλικ είναι ένας νεαρός τραγουδοποιός, παγιδευμένος στα στενά σύνορα και τις μηδενικές ευκαιρίες που έχει να του προσφέρει η μικρή βρετανική του κωμόπολη. Δέκα χρόνια έχουν περάσει που γρατζουνάει την κιθάρα του στα τοπικά φεστιβάλ και τις παμπ της γειτονιάς. Τίποτα. Οσο εκείνος τραγουδά, οι θαμώνες του γυρνούν την πλάτη πίνοντας τις μπύρες τους, ενώ ο Τζακ βλέπει τα όνειρά του για ένδοξη μουσική καριέρα να στεγνώνουν. Μόνο οι φίλοι του έρχονται πιστά να τον ακούσουν, κι ανάμεσά τους και η Ελι - το κορίτσι της διπλανής πόρτας και παλιά του συμμαθήτρια, που είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Πιστεύει τόσο στο ταλέντο του, που έχει αναλάβει χρέη μάνατζερ: τον οργανώνει, τον μεταφέρει από live σε live με το αυτοκίνητό της, του δίνει κουράγιο. Μετά από μία ακόμα εμφάνιση-φιάσκο, ο Τζακ αποφασίζει να τα παρατήσει. Μόνο που, φεύγοντας από το μπαρ με το ποδήλατό του, τού συμβαίνει ένα περίεργο ατύχημα. Ενα μυστηριώδες black out σβήνει για λίγα δευτερόλεπτα τα φώτα σε όλο τον κόσμο, ένα λεωφορείο δεν τον βλέπει και εκείνος καταλήγει στην εντατική. Οταν συνέρχεται, ο κόσμος μας δεν είναι όπως τον ξέραμε. Μετά από 1-2 φορές που κάνει αναφορές σε στίχους των Beatles, κανείς δεν αντιδρά. Οταν τραγουδά το «Yesterday» στους φίλους του, εκείνοι μαγεύονται «με το καινούργιο τραγούδι που έγραψε». Ενα γκουγκλάρισμα του λύνει την απορία και ταυτόχρονα τον τρελαίνει: κανείς δεν ξέρεις τους Τζον, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο. Σε αυτό το παράλληλο σύμπαν όπου ξαφνικά ζει, τα θρυλικά Σκαθάρια δεν υπήρξαν ποτέ! Μήπως αυτό είναι η μεγάλη του ευκαιρία; Τραγουδώντας τα τραγούδια των Beatles και πλασάροντάς τα ως δικά του, ο Τζακ κόβει δρόμο στην κορυφή των billboards όλου του κόσμου και γίνεται διάσημος σε μια μέρα. Μόνο που μέσα από αυτή την ξαφνική ξέφρενη πορεία δόξας, ευκαιριών και τύψεων πρέπει να ανακαλύψει αν αυτό ήταν το όνειρό του. Ή all we need is love. Love is all we need.

Αναμφισβήτητα χαριτωμένη και πλασμένη για θερινό σινεμά, η ιδέα ενός κόσμου χωρίς τους Beatles μένει... στην ιδέα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1Mission Impossible 2

Επικίνδυνη Αποστολή 2 (Mission Impossible 2) του Τζον Γου

Ο πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει τη νέα του επικίνδυνη αποστολή: να βρει και να καταστρέψει έναν φονικό ιό με το όνομα «Χίμαιρα». Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Σκάι

Unfaithful

Απιστη (Unfaithful) του Αντριαν Λιν

Η Κόνι Σάμνερ ζει έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Έντουαρντ, μέχρι που συναντά έναν νεαρό Γάλλο μποέμ. Ο απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της. Όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει την απιστία της, τυφλωμένος από τη ζήλια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εραστή της γυναίκας του για να ανακαλύψει ένα πρωτόγνωρο κύμα οργής να τον κατακλύζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

superman returns

Superman: Η Επιστροφή (Superman Returns) του Μπράιαν Σίνγκερ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Σούπερμαν εγκατέλειψε τη Γη για να αναζητήσει την πατρίδα του, τον πλανήτη Κρύπτον. Όμως το ταξίδι του έχει απογοητευτική κατάληξη: τώρα πια ο Κρύπτον είναι ένας πλανήτης κατεστραμμένος, χωρίς ίχνη ζωής και τα ερείπια, που δεσπόζουν στην επιφάνειά του, μαρτυρούν το οριστικό τέλος του. Η επιστροφή του στη Γη είναι γεμάτη απρόοπτες εξελίξεις. Η παλιά του αγάπη, η Λόις Λέιν, είναι αρραβωνιασμένη με τον Ρίτσαρντ Χουάιτ, φίλο του αφεντικού της, και μητέρα ενός αγοριού ενώ παράλληλα το μέλλον του πλανήτη απειλείται από την... φιλοδοξία του ψυχοπαθούς Λεξ Λούθορ. Ο τελευταίος, που οι προηγούμενες προσπάθειές του να καταστρέψει την Καλιφόρνια είχαν «πέσει στο κενό» χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Σούπερμαν, ορκισμένος να πάρει την εκδίκησή του, έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την εφαρμογή του επόμενου σχεδίου του. Αυτή τη φορά ο Λούθορ σκοπεύει να... δημιουργήσει μια καινούρια ήπειρο! Βέβαια μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει τον καταποντισμό των παλιών ηπείρων και τον αναπόφευκτο θάνατο δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Σούπερμαν είναι αποφασισμένος να τον σταματήσει. Μόνο που δεν γνωρίζει πως η νέα αυτή γη έχει ως βασικό συστατικό της τους κρυστάλλους κρυπτονίτη, που ο Λούθορ είχε κλέψει από το Κάστρο της Λήθης και που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του Σούπερμαν καθώς είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να τον εξοντώσει. Θα καταφέρει άραγε ο μοναχικός υπερήρωας να νικήσει τον Λούθορ για μια ακόμη φορά και να κερδίσει την καρδιά της Λόις Λέιν; Και ποια είναι τελικά η σχέση του με τον γιο της αγαπημένης του;

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

Pinocchio

Πινόκιο (Pinocchio) του Ματέο Γκαρόνε

Στη φτωχική επαρχιακή Ιταλία του 19ου αιώνα, ο Τζεπέτο, ένας καλοκάγαθος, πεινασμένος ξυλουργός, αποφασίζει να κατασκευάσει την πιο τέλεια μαριονέτα και να επιβιώσει περιδιαβαίνοντας τον κόσμο και δίνοντας παραστάσεις. Μόνο που ο «Πινόκιο» τον εκπλήσσει: δεν είναι απλώς τέλειος, είναι ζωντανός. Ενα μικρό ξύλινο αγόρι (που γίνεται αυτόματα ο γιος που δεν είχε), πανέξυπνο, απείθαρχο, περίεργο, κακομαθημένο. Μην υπακούοντας τον πατέρα του, ο Πινόκιο μπλέκει σε περιπέτειες που τον απομακρύνουν από το χωριό, το σπίτι και τον Τζεπέτο και τον αφήνουν εκτεθειμένο σ' έναν μεγάλο σκοτεινό κόσμο. Προσπαθώντας να βρει το δρόμο της επιστροφής, ο αφελής και ευκολόπιστος Πινόκιο θα συναντήσει την πονηριά, την υστεροβουλία και την κακία των ανθρώπων, θα κινδυνεύσει, θα κάνει λάθη, θα κάνει φίλους. Μέσα από το ταξίδι του, το μικρό ατίθασο αγόρι θα συνειδητοποιήσει ότι κάτω από το ξύλινο στήθος του χτυπά μία καρδιά και θα αποκτήσει ενσυναίσθηση, κρίση και ικανότητα για καλοσύνη κι αυτοθυσία.

O Ματέο Γκαρόνε δίνει τη δική του - σκοτεινή - εκδοχή στο κλασικό παραμύθι, αλλά χωρίς συγκεκριμένο παραλήπτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Open

ghosted

Ghosted του Ντέξτερ Φλέτσερ

Ο τίμιος και ειλικρινής Cole (Chris Evans), ερωτεύεται παράφορα την αινιγματική Sadie (Ana de Armas), όμως μετά ανακαλύπτει σοκαρισμένος πως η Sadie είναι μυστική πράκτορας. Πριν προλάβουν να κανονίσουν το δεύτερο ραντεβού τους, ο Cole και η Sadie θα παρασυρθούν σε μια διεθνή περιπέτεια για τη διάσωση του κόσμου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

Zombi Child 607

Zombi Child του Μπερτράν Μπονελό

Η ιστορία ξεκινάει το 1962, στην Αϊτή όταν ένας άντρας θα πεθάνει από πιθανή δηλητηρίαση από ένα ψάρι, θα θαφτεί, αλλά θα αναστηθεί και θα γίνει σκλάβος στις φυτείες με τα ζαχαροκάλαμα, ένας ζωντανός-νεκρός που ελέγχει μόνο μηχανικά τις κινήσεις του και «ζει» χωρίς αισθήματα, επιθυμίες, μνήμη. Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο παρόν, σε ένα οικοτροφείο θηλέων στη Γαλλία, όπου η Μελίσα, με καταγωγή από την Αϊτή, μοναδική μαύρη ανάμεσα σε λευκά κορίτσια, θα γίνει το θέμα συζήτησης ανάμεσα στην παρέα των κοριτσιών που αποτελούν τη πιο δημοφιλή αδελφότητα. Αυτές θα τη δεχτούν μετά από μια τελετή αποδοχής και θα αρχίσουν σιγά σιγά να βυθίζονται στο μυστήριο που την περιβάλλει.

Ο Μπερτράν Μπονελό βγάζει το e από το zombie για να ενώσει τις διακεκομμένες γραμμές μιας ιστορίας που ξεκινάει από την Αϊτή του ‘60 και φτάνει μέχρι τη σημερινή γαλλική ραπ σε ένα δοκιμιακό υβρίδιο ανάμεσα σε ταινία τρόμου ή ιστορία ενηλικίωσης - ή και τίποτα από τα δύο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

fresh

Fresh της Μίμι Κέιβ

Η Νόα, μια νεαρή κοπέλα από το Πόρτλαντ, έχει κουραστεί και απόγοητευτεί από τα αγόρια που συναντά online. Μια μέρα στο σούπερ μάρκετ συναντά έναν άντρα, τον Στιβ, ο οποίος τη φλερτάρει. Η Νόα γοητεύεται, στο πρώτο ραντεβού περνάνε τέλεια και κάνουν σεξ. Μετά από πολλά ραντεβού, η Νόα συμφωνεί να πάει μαζί με τον Στιβ ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή, παρά τις αντιρρήσεις που έχει η καλύτερη φίλη της, η Μίλι. Μια μέρα πριν το ταξίδι, η Νόα μένει στο σπίτι του Στιβ για να φύγουν μαζί το πρωί, αλλά αυτός της βάζει ναρκωτικό στο ποτό της και την αφήνει λιπόθυμη...

Κατευθείαν από το Φεστιβάλ του Σάντανς, όπου έκανε εντύπωση, το «Fresh» έρχεται για να αποδείξει πως κανένα ραντεβού δεν είναι όσο αθώο φαίνεται. Ανακατεύονται καθαρόαιμο τρόμο με ανατρεπτική ρομαντική διάθεση και κρατώντας την αγωνία στα κόκκινα μέχρι και το φινάλε, το ντεμπούτο της Μίμι Κέιβ έχει την ευτυχία να έχει για πρωταγωνιστικό ζευγάρι την Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς («Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες») και τον Σεμπάστιαν Σταν («Avengers: Endgame», «Monday») που μεταξύ τους ξεδιπλώνουν όλο το «θρίλερ» που λέγεται dating στην εποχή του Tinder.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+