Συνέντευξη

Ο Γιώργος Παντελεάκης πιστεύει πως η τέχνη είναι για τον καθένα χωριστά

of 10

Η νέα του ταινία «Ράδιο Γούλφμαν» ετοιμάζεται για την προβολή της στην Αθήνα. Στο Flix ο Γιώργος Παντελεάκης μιλάει για το πριν, το κατά τη διάρκεια και το μετά μιας διαδρομής σκέτη αποκάλυψη.

Ο Γιώργος Παντελεάκης πιστεύει πως η τέχνη είναι για τον καθένα χωριστά

Γυρισμένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο Λονδίνο, η ταινία του Γιώργου Παντελεάκη (θυμηθείτε το «Boxer» του 2013), ανεξάρτητη και αταξινόμητη, κινείται ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη, την φαντασία και την πραγματικότητα, διασχίζοντας κινηματογραφικά είδη και διαθέσεις ανεξερεύνητες. Μετά την πρεμιέρα της και τέσσερα μεγάλα βραβεία στο Φεστιβάλ της Ιεράπετρας το καλοκαίρι είναι έτοιμη για την προβολή της στον Μικρόκοσμο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 22.15, και ο δημιουργός της μιλάει στο Flix για τη διαδρομή της ολοκλήρωσής της, ένα τριπ από το Λονδίνο του Brexit μέχρι την ουσία του ανεξάρτητου σινεμά.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

wolfman O Γιώργος Παντελεάκης στο μοντάζ της ταινίας

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του «Wolfman Radio»;

Είχα μετακομίσει στο Λονδίνο για την πρώτη μου μεγάλου μήκους ταινία. Συνέπεσε με την έναρξη της πανδημίας του Covid 19, μόλις τρείς μήνες μετά από την άφιξη μου. Όλα κατέρρευσαν, η οπτικοακουστική παραγωγή και η χώρα γενικά μπήκε στο πάγο και το χειρότερο δεν ήταν ξεκάθαρο τι θα ακολουθούσε. Όλες οι προοπτικές της ταινίας που ήθελα να κάνω εξαφανίστηκαν. Παγιδεύτηκα σε ένα ανοίκειο περιβάλλον και γίγνεσθαι, χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση για το μέλλον. Βρήκα ευτυχώς δουλειά σε σχολείο με παιδιά που έχουν ιδιαιτερότητες σα βοηθός δάσκαλου και σε άλλο έκανα μαθήματα κάμερας και υποκριτικής για κινηματογράφο. Για καλή μου τύχη σαν “essential worker” (βασικοί εργάτες) με την ιδιότητα του δάσκαλου μπορούσα να δουλεύω και να κινούμαι. Ψώνια για φαγητό και βόλτες στα πάρκα, η ζωή άρχισε να μοιάζει με τη ζωή ενός κρατούμενου. Κατά τη διάρκεια μιας χιονισμένης πρωινής βόλτας στο Finsbury Park, φορούσα ακουστικά και άκουγα ραδιόφωνο. Προσπαθούσα να εκτονώσω το φορτίο, εκφέροντας το λόγο μέσα από διάφορα ηχοτοπία, ασκητική που ακολουθώ χρόνια σαν ηθοποιός. Ενώ μονολογούσα επαναλάμβανα φράσεις που είχα ακούσει από ραδιοπαραγωγούς σε σταθμούς της Βαλτιμόρης. Να σημειώσω δε πως βρέθηκα στα πρώτα μου βήματα στις ΗΠΑ, σαν μετανάστης και σπουδαστής, στα τέλη της δεκαετίας του 80. Εποχή που τα πάντα ήταν ράδιο. Το άκουγες παντού, στο πανεπιστήμιο, στον εργασιακό χώρο, στις τουαλέτες. Η μόνιμη παρέα κατά τις ώρες εργασίας η ατελείωτης βόλτας με το αυτοκίνητο. Ακούσματα από ράδιο περσόνες που με συντροφεύουν από τότε, με αυτές τις φοβερές φωνές σαν από τα έγκατα της γης, και τις εικονικές ατάκες που ακόμα και σήμερα επιμένουν πεισματικά. Αυτές οι φωνές έγιναν η φωνή του Γούλφμαν, στο Ράδιο Γούλφμαν. Της έδωσα ένα όνομα και μαζί με αυτό και το όνομα της ταινίας: «Ράδιο Γούλφμαν».

Εγραψα το σενάριο η μάλλον μια σκαλέτα, εν ριπή οφθαλμού και ξεκίνησα τα γυρίσματα, στο διαμέρισμα που νοίκιαζα μαζί με τη συνοδοιπόρο μου! Όποιος ξέρει από Λονδίνο μπορεί να καταλάβει. Οι τοίχοι είναι χάρτινοι και τα διαμερίσματα σα δώμα ταράτσας χωρίς το μπαλκόνι. Μετέφερα τη μονταζιέρα από ένα χώρο (shared space)που νοίκιαζα στο Hackney Wick το οποίο έκλεισε στην αρχή της πανδημίας, στη ντουλάπα του διαμερίσματος, την οποία μετέτρεψα σε στούντιο. Η ταινία από εκεί και πέρα ολοκληρώθηκε. Είναι αλήθεια αυτό που λένε πως αν ανέβεις το πρώτο σκαλοπάτι, αναγκαστικά πας στο επόμενο γιατί δεν έχεις που να πάς, γιατί απλά το προηγούμενο δεν υπάρχει.

wolfman

Πώς θα περιέγραφες την ταινία; Σε ποιο είδος θα μπορούσαμε να την κατατάξουμε και γιατί;

Μια αλληγορική προσέγγιση της ενσάρκωσης της ψυχής στον υλικό κόσμο και τη λήθη στην οποία μετέρχεται η παρούσα προσωπικότητα (το εγώ). Ο εσωτερικός διάλογος στον καθένα μας.
Genre: Critical Dystopia
Το «Fight Club» του Fincher είναι μια αντιπροσωπευτική ταινία του είδους.
Δεν κατέχω τον όρο στα ελληνικά.
Ο Τόμυ δημιουργεί τις διακριτές προσωπικότητες με τις οποίες περιφέρεται και ενυπάρχει, επικοινωνώντας και συνδιαλλασόμενος με αυτές όταν είναι μόνος, σε ένα δυστοπικό περιβάλλον, που κινείται ανάμεσα στον υπαρκτό κόσμο, στον παρόντα χρόνο και φυσικό περιβάλλον χωρίς να παρεμβαίνει σε αυτό. Οι χαρακτήρες είναι παρόντες μαζί με τον Τόμυ. Ο Τόμυ σαν Γούλφμαν η Γενικός Νόμος, υπόσχεται στον εαυτό του, το έπαθλο που θα κερδίσει, την ευτοπία, ένα έπαθλο που ποτέ δεν ορίζεται η δωρίζεται. Εκτρεπόμενος από αυτόν κατεβαίνει στο πεδίο του ζώου για να το λάβει.
Ακόμα και όταν βλέπει τον βανδαλισμό που υφίσταται το αντικείμενο του έρωτα του από τον ίδιο, αδυνατεί να το σταματήσει, αντ΄αυτού εκλιπαρεί και αποσύρεται. Όταν ο «Γενικός Νόμος» συγκρούεται στη γέφυρα με τον «Μαθητευόμενο» οι περαστικοί περνούν αμέτοχοι και χωρίς να αντιλαμβάνονται την σύγκρουση, μέρος της όλης πλοκής. Το ενδιαφέρον δε είναι ότι όλοι οι περαστικοί δεν είναι ηθοποιοί η κομπάρσοι, απλά έτυχε να περάσουν και η λήψη σχεδιάστηκε και εντάχθηκε έτσι - καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα η το κεφάλαιο να κλείσει ο δρόμος - φροντίζοντας τη θέση κάμερας έτσι ώστε να μη είναι αναγνωρίσιμα τα πρόσωπα. Όλες οι λήψεις έγιναν χωρίς συνεργείο και όλος ο ήχος φορέθηκε μετά.

wolfman

Η ταινία σχολιάζει έμμεσα και την ίδια την περίοδο μέσα στην οποία γεννήθηκε; Την εποχή του Covid-19, ενός γενικού παροξυσμού, μιας θολής γραμμής ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία;


Δε θα μπορούσα να μη πάρω μέρος δημιουργικά σε αυτή τη περιδίνηση.
«Φόβος, αμφιβολία και απόφαση» η ανόσια τριάδα.
Η αντιμετώπιση δε, από τους κυβερνώντες μου θύμισε τον προμηθέα του Αισχύλου. Το Κράτος και η Βία: «Κάνε ότι σου λέω γιατί αλλιώς θα σε αποβάλω και όχι μόνο αυτό, θα στρέψω και ενάντια σου τον δίπλα σου». Δε με πείραξε η αποβολή, όντας απόβλητος από μόνος εδώ και καιρό, κατ΄επιλογή, μπορώ και προσαρμόζομαι στα δεδομένα. Αυτό που ήταν τραγικό ήταν η συνέπεια της όλης διαδικασίας σε όλον τον πλανήτη, όντως μια θολή γραμμή. Το virtual έγινε η κανονικότητα. Ξαφνικά έκαναν τον άνθρωπο «μαλάκα», δε μπορούσε να συνευρεθεί με τον άνθρωπο του, έκανε βιντεοκλήση και αυνανιζόταν, έστελνε βίντεο με τα γεννητικά του, η φάση πέρασε σε ένα γκροτέσκο χύμα. Ο κόσμος κυκλοφορούσε με τις μάσκες σαν να είναι πρωταγωνιστές φουτουριστικής ταινίας. Απομονωμένος και έγκλειστος, αφορισμένος και πολλές φορές κυνηγημένος για τις «άναρχες» επιλογές του να μην εμβολιαστεί. Δεν μπορούσα να αναγνωρίσω κανέναν γύρω μου, μόνο ένα ζευγάρι μάτια στον κάθε άνθρωπο και μια μάσκα, ομολογώ άρχισε να με αγριεύει. Ένα μεγάλο μέρος από την δημιουργία της εκπομπής του Wolfman αναφερόταν σε αυτό και γενικά σε γεγονότα που χαίρουν μιας δεύτερης ματιάς, δολοφονία Κένεντυ, Δίδυμοι Πύργοι, όχι γιατί δεν έγιναν, αλλά για το πως έγιναν και από ποιούς και γιατί και το πως επικοινωνήθηκαν. Έμειναν έξω στο τέλος καθώς η ταινία από μόνη πήγαινε αλλού.

wolfman

Το Λονδίνο μετά το Brexit; Πόσο διαφορετικό ήταν, πόσο αποτυπώνεται μέσα στην ταινία;

Δε μπορώ να πω πολλά πάνω σε αυτό καθώς βρέθηκα στο Λονδίνο, κάπου κοντά στην εποχή που έγινε το Brexit. Πάντως η πρώτη μου επαφή με το Λονδίνο είχε γίνει το 2009 όπου είχα πάει για να μείνω, οπότε έχω αναμνήσεις από εκείνη την εποχή. Το ερωτεύτηκα! Από τότε ήθελα να το κινηματογραφήσω. Έχω πάει σε πολλές πόλεις στο (Δυτικό) κόσμο, ίσως η Βιέννη να είναι τόσο ιδιαίτερη όσο το Λονδίνο. Η ταινία κινείται σε ότι είχε εντυπωθεί μέσα μου κατά την πρώτη επίσκεψη. Τα πανέμορφα πάρκα, οι κάτοικοι στα πλοιάρια στους παραπόταμους, οι σιδηρόδρομοι, το Ίζλινγκτον, οι καλλιτέχνες του Κόβεντ Γκάρντεν. Ήταν σαν να είχα κλείσει ραντεβού από τότε. Μια πόλη απερίγραπτης ομορφιάς, όπου το αστικό τοπίο συνδυάζει το παλιό με το νέο με μια απίστευτα λιτή, απέριττη και μοναδική αρτιότητα και η ευγένεια των ανθρώπων. Αυτό το τελευταίο δεν υπάρχει πλέον, μόνο η όψη έμεινε η ίδια, και αυτή ίσως λίγο στο μεταίχμιο. Μετά από μια δεκαετία επιστρέφοντας, είχε την αίσθηση μιας πόλης που υπέστη κορεσμό. Δε βρίσκω πιο κατάλληλη λέξη. Ο αξιακός κώδικας των ανθρώπων άλλαξε.

Το Λονδίνο μοιάζει ταυτόχρονα γνώριμο και άγνωστο. Πώς επέλεξες τα locations των γυρισμάτων;

Κυκλοφορούσα γενικά από την πρώτη στιγμή με το τρένο και το λεωφορείο και παρατηρώντας τη πόλη κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, την ίδια στιγμή κατέγραφα, χωρίς να ξέρω γιατί, τοποθεσίες. Ίσως γιατί όλα ήταν τόσο παράξενα, μαύρα κτήρια, διπλά λεωφορεία, απίστευτοι αρχιτεκτονικοί συνδυασμοί, πάρκα πανέμορφα, όλα κινούνταν αντίθετα, ίσως για αυτό. Από την άλλη έχοντας πολλά χρόνια πίσω από μία κάμερα, κάνοντας ντοκιμαντέρ, μπορώ να πώ πως αυτοματικά τοπογραφείς χωρίς να το ξέρεις τον χώρο στον οποίο κινείσαι. Άλλοι λένε πως ο καθένας βλέπει τον δικό του κόσμο γύρω του, ανάλογα με το τί τον ωθεί αυτό και καταγράφει.

wolfman

Η ταινία μοιάζει ταυτόχρονα με έναν εφιάλτη που συμβαίνει στο μυαλό του ήρωα; Ήταν αυτή η πρόθεση σου;

Σωστή παρατήρηση, είναι εφιάλτης γιατί του προκαλεί πόνο η επίγνωση, η οποία συνεπάγεται αλλαγή, οπότε και την απωθεί η αποβάλλει. Ο Τόμυ δεν θέλει να αλλάξει, είναι ένας υποσυνείδητος άνθρωπος. Μια πολυκατοικία από ένοικους όπου όποιος προλαβαίνει βγαίνει και φωνάζει από τα παράθυρα, όταν δεν τσακώνεται με τους υπόλοιπους για την θέση. Ένας φίλος έγραφε πως ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τα 987. Αυτό είναι και το μυστικό της επιβίωσης του σαν παρούσα προσωπικότητα, σαν το πρόσκαιρο εγώ. Όταν πάει να θυμηθεί δεν επιτρέπει την αφομοίωση, περνά στο θυμό και από εκεί στο ζώο, στις αισθήσεις που είναι απτές. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ένας άνθρωπος, θα πρέπει να πεθάνει σαν προσωπικότητα και αυτό έχει πόνο, βολεύει η άγνοια και η αναβολή. Σε μια στιγμή όμως τελειώνει και το ταξίδι, το μόνο σίγουρο.

Δεν υπάρχει ανεξάρτητος που να μη θέλει να περάσει στο σε εισαγωγικά εξαρτημένο. Οι συνθήκες είναι πάντα δύσκολες, αντίξοες, περιοριστικές και γενικά η λέξη που τις περιγράφει είναι αλαφιασμένες, αλλά χωρίς παράπονο, δεν με ανάγκασε κανείς να το κάνω. Θεωρώ μεγάλο δώρο το να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις και συγκεκριμένα μια ταινία μεγάλου μήκους. Σε αυτή την ταινία τα έκανα όλα μόνος και με τη βοήθεια των ηθοποιών στη κάμερα σε ορισμένα γυρίσματα όταν τα πλάνα ήταν πάνω μου. Με σαράντα ώρες εργασίας πρωινής και μετά γυρίσματα και μοντάζ.»

**Είναι η ταινία σαν ένας τζαζ αυτοσχεδιασμός που δεν φαλτσάρει ποτέ;

Μακάρι αλλά όχι, η ταινία σαν τέτοια έχει αρχή, μέση και τέλος. Μετά από βασανιστικό πολύκαιρο μοντάζ δε θα μπορούσε να είναι. Το μόνο Jazz στοιχείο της ταινίας είναι τα λόγια του Τόμυ, το θεματικό κομάτι που συνοδεύει σχεδόν μόνιμα τον Wolfman κατά την διάρκεια της εκπομπής από τον Evan Parker, The Transatlantic Art Ensemble. Boustrophedon, Furrow 6 και ένας αυτοσχεδιασμός σε ένα παιδικό πιάνο που φαλτσάρει, από τον πεντάχρονο Ιάσονα Γούζιο, γιό του καλού φίλου και σαξοφωνίστα Βασίλη Γούζιου.

Τι σε ενέπνευσε την εποχή της δημιουργίας της ταινίας; Τι επιρροές μπορεί κανείς να ανακαλύψει μέσα της;

Ίσως η αγγλική γλώσσα, το άκουσμά της, μάλλον η Αμερικάνικη προφορά αυτής και το παιχνίδι με αυτήν. Τον εσωτερισμό, την διαδικασία της αυτεπίγνωσης και κατανόησης του μηχανισμού του ψυχισμού του ανθρώπου. Τον Πλάτωνα για να μη μιλήσω για τον Ιησού και αρχίσουν όλοι να βρίζουν.

wolfman wolfman

Ο ήρωας σου είναι καλλιτέχνης; Τυχαίο;

Ο ήρωας μου, είναι καλλιτέχνης wannabe (θα ήθελε να είναι), μια ιδιότητα που αρέσκεται να προβάλει αλλά είναι αξιαγάπητος γιατί είναι υποσυνείδητος. Όταν τον κατηχεί ο φύλακας συνοδοιπόρος του και έρχεται η ώρα να περάσει στην πράξη, στρίβει δια του αρραβώνος. Δεν είναι τυχαίο, η τέχνη είναι αυτοαναφορική.

Και φοράει ή μάλλον του φοράνε ένα κοστούμι sur mesure. Τελικά είμαστε αυτό που θέλουν οι άλλοι ή μπορούμε να ξεφύγουμε από τα προκαθορισμένα πρότυπα που μας έχουν επιβληθεί;

Κατά πολλούς και το αυτό δόγμα της ταινίας, το «κοστούμι» που πληρώνει, η φοράει ο καθένας συνάδει απόλυτα με το κάρμα, η κρίμα που κουβαλάει ο καθένας, σίγουρα sur measure η κατά την ταινία Μπί σπόουκ. Από το σανσκριτικό κάριμα, δηλαδή η απόσταση που πρέπει να γεφυρώσει το εγώ με τη ψυχή. Σαφώς και αυτό αλλάζει αλλιώς δεν έχει νόημα. Εκτός κι αν όλο αυτό, ηζωή μας, αυτό που ζούμε, είναι επεισόδιο από κάποια σειρά σε κάποιο κανάλι σε κάποια άλλη διάσταση και η έκβαση μια πιθανότητα από τις άπειρες δυνατότητες, παιγμένη ήδη.

Είναι η ταινία και ένα σχόλιο πάνω στη σύγχρονη τρέλα;

Πολύ καλός προσδιορισμός, δεν βγάζει νόημα τίποτα πιά. Ναι εντελώς συνειδητά, είναι σε ορισμένα σημεία. Άσχετο αλλά θα το αναφέρω. Άκουγα τις προάλλες σε ένα πόντκαστ μια κοπέλα να λέει πως ο άνθρωπος είναι πρόβλημα για τη φύση και πρέπει να εκλείψει σαν είδος, κάνε την αρχή σκέφτηκα. Στο ίδιο πόντκαστ ο επόμενος ομιλητής μιλούσε για τα δικαιώματα που έχουν τα κομπιούτερ, να μη δουλεύουν τόσο. Το σκεπτικό της κυρίαρχη κουλτούρας μου θύμιζει τις ατάκες που διαβάζαμε γελώντας, με άλλους Ελληνάρες συμφοιτητές στο Λόουελ της Μασαχουσέτης, στις Tabloid φυλλάδες το 80’: «O Έλβις είναι ζωντανός, εθεάθη», «Κίνδυνος από τις κλανιές από τις αγελάδες, τρύπα στο Όζον». Παρόλα αυτά έχει και μεγαλείο, αν καταφέρουμε και δεν περάσουν όλοι οι λαοί στον πόλεμο που ήδη έχει ξεκινήσει ίσως να δούμε λαμπρές στιγμές. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για τον άνθρωπο, είναι θέμα επιλογών. Μπορούμε να δουλεύουμε λιγότερο, να έχουν όλοι τα αναγκαία, σε δέκα χρόνια το πολύ θα έχουμε ανεξάντλητη ενέργεια από την πυρηνική σύντηξη. Είναι θέμα επιλογών. Αν όμως κάνεις τις ίδιες επιλογές και περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα είσαι η ηλίθιος η έχεις προσωπικό όφελος σε βάρος των υπολοίπων.

wolfman

Πόσο εύκολες ήταν οι συνθήκες ολοκλήρωσης μιας τελείως ανεξάρτητης παραγωγής;

Δεν υπάρχει ανεξάρτητος που να μη θέλει να περάσει στο σε εισαγωγικά εξαρτημένο. Οι συνθήκες είναι πάντα δύσκολες, αντίξοες, περιοριστικές και γενικά η λέξη που τις περιγράφει είναι αλαφιασμένες, αλλά χωρίς παράπονο, δεν με ανάγκασε κανείς να το κάνω. Θεωρώ μεγάλο δώρο το να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις και συγκεκριμένα μια ταινία μεγάλου μήκους. Σε αυτή την ταινία τα έκανα όλα μόνος και με τη βοήθεια των ηθοποιών στη κάμερα σε ορισμένα γυρίσματα όταν τα πλάνα ήταν πάνω μου. Με σαράντα ώρες εργασίας πρωινής και μετά γυρίσματα και μοντάζ.

Πώς μπορεί μια ανεξάρτητη low budget παραγωγή να συναγωνιστεί τις ταινίες του εμπορικού κυκλώματος;

Για μένα η κάθε ταινία, σαν αποτέλεσμα διαφορετικοτήτων δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Η τέχνη είναι για τον καθένα χωριστά. Τώρα φαντάζομαι αναφέρεσαι στα εισιτήρια και θέαση που τελικά είναι και το ζητούμενο. Θεωρώ πως δε μπορεί να συναγωνιστεί μια ταινία που έχει τέτοια στήριξη. Στο πνεύμα της δικής μου κοσμοθεωρίας την οποία βέβαια έχω δανειστεί, όλα διέπονται από δύο νόμους: Το νόμο των δυνατοτήτων και τον νόμο των πιθανοτήτων. Δηλαδή φυτεύεις ένα γιασεμί, είναι δυνατό να φυτρώσει γιασεμί και μόνο, όχι κυκλάμινο και είναι πιθανό να γίνει εύοσμο, τεράστιο γιασεμί, είναι πιθανό δε να φυτρώσει η να μη φυτρώσει. Σαν ταινία έχει την ίδια δυνατότητα με την όποια άλλη ταινία, να πάει θαυμάσια. Οι πιθανότητες όμως για κάτι τέτοιο είναι μετρημένες στα δάχτυλα η σχεδόν ανύπαρκτες. Νομίζω πως η διανομή των ταινιών στο σινεμά είναι δικτυοκεντρική, δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος προβολών, είναι ήδη ναυλωμένος από τους διανομείς για ταινίες εμπορικές και μή, εκτός κι αν αρέσει στο κοινό και συνεχίζει να κάνει εισιτήρια..Είναι πιο εύκολο στην εποχή μας για μια ανεξάρτητη παραγωγή να βρει δίοδο προβολής και επικοινωνίας με τους θεατές;

Σε γενικές γραμμές όλα είναι πιο εύκολα στην εποχή μας για ανεξάρτητες παραγωγές καθώς υπάρχουν πλατφόρμες επικοινωνίας, ομοϊδεάτες, φεστιβάλ αν και θέλει την απαραίτητη ομάδα ανθρώπων για να το επιτύχεις.

Τι θα ήθελες να σχολιάσει ένα θεατής βλέποντας την ταινία σου;

Γενικά δεν έχω πρόθεση για κάτι, μόνο θέλω να μοιραστώ την ταινία με τον κόσμο. Ανυπομονώ για την αντίδραση του θεατή, να μάθω τι ένιωσε, τι έγινε, το ταξίδι του τέλος πάντων καθώς είναι και ο πλέον έγκυρος και αμερόληπτος αποδέκτης που τίμησε την ταινία με την παρουσία του. Αισθάνομαι κάπως άβολα κατά την διαδικασία αλλά έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το «Ράδιο Γούλφμαν» θα προβληθεί στον Μικρόκοσμο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 22.15, Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

wolfman