Η ταινία
Ο Θοδωρής είναι ένας μοναχικός εικοσιπεντάχρονος ο οποίος περνάει τις ώρες του γυμνάζοντας το σώμα του. Οταν γράφεται σε ένα νέο γυμναστήριο γνωρίζει τη Βίκυ, μία όμορφη τριαντάρα γυμνάστρια. Εκείνος θα προσπαθήσει να την διεκδικήσει παλεύοντας με τα συμπλέγματα, τις αναστολές και την ίδια του την εικόνα.
Ο σκηνοθέτης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 και από το Master του London Film School το 2012. Η πτυχιακή του ταινία «Παγόβουνο» βραβεύτηκε στα φεστιβάλ της Δράμας, της Αθήνας, της Κύπρου και συμμετείχε σε άλλα διεθνή φεστιβάλ. Εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
5+1 ερωτήσεις για τον «Αόρατο»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Η ιδέα της ταινίας ξεκίνησε όταν παρατηρούσα τους ανθρώπους γύρω μου να ασχολoύνται όλο και πιο πολύ με το σώμα τους και την κουλτούρα του fitness και του body building. Ενιωθα πως θέλω να εξερευνήσω τον κόσμο αυτόν και έτσι αποφάσισα να τοποθετήσω μία ιστορία μέσα σε ελληνικό γυμναστήριο.
Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;
Είναι ένα ρεαλιστικό αστικό δράμα με θέμα την ταυτότητα.
Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;
Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένω κάτι συγκεκριμένο από τον θεατή και προτιμώ να με εκπλήσει ο καθένας με αυτό που έχει να καταθέσει βγαίνοντας από την αίθουσα. Επειδή όμως με απασχολεί πάντα το θέμα μίας ταινίας, θα ήθελα να δω ποια χορδή χτύπησε μέσα του η συγκεκριμένη αυτή προσέγγιση της ταυτότητας μέσω της εικόνας και της σεξουαλικότητας.
Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;
Το να κάνεις σινεμά στην Ελλάδα είναι σαν να κολυμπάς με φίλους στη μέση του ωκεανού. Ξέρεις ότι δεν θα φτάσεις στη στεριά αλλά σου αρέσει το κολύμπι και έχεις και καλή παρέα. Το γύρισμα του «Αόρατου» αποδείχτηκε πιο δύσκολο από όσο περίμενα και αυτό που κρατάω είναι ότι ολοκληρώθηκε λόγω επιμονής περισσότερο παρά υπομονής.
Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;
Το Φεστιβάλ Δράμας φέρνει κοντά τους έλληνες κινηματογραφιστές στα πρώτα τους βήματα. Την τελευταία φορά που πήγα απέκτησα έναν πολύτιμο συνεργάτη, ένα δίκτυο ανθρώπων με τις ίδιες ανησυχίες και μερικούς καλούς φίλους.
info
Hθοποιοί: Έκτορας Λιάτσος, Οδύσσεια Μπουγά, Φώτης Λαζάρου, Κρις Ραντάνoφ, Πασχάλης Καρατζάς, Aσπα Τζάνου, Παύλος Ιορδανόπουλος, Αλέξανδρος Σιάτρας / Σενάριο - Σκηνοθεσία: Κώστας Γεραμπίνης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κόκκαλης / Σκηνικά - Κοστούμια: Δανάη Ελευσινιώτη / Σχεδιασμός Ήχου: Παναγιώτης Δεληνικόλας / Μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος / Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος / Συμπαραγωγή: Real Eyes Productions & 2|35
Δείτε εδώ ολόκληρο το υπέροχο «Παγόβουνο» του Κώστα Γεραμπίνη: