Ταινίες

Γιάκαρι: Η Ταινία

Yakari, Le FIlm

Τόμπι Γκένκελ, Ξαβιέ Τζιακομέτι

4 στα 10

Βεγλικό animation και μία από κάθε άποψη παραδοσιακή, τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και φιλίας.

Γιάκαρι: Η Ταινία
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Γιάκαρι: Η Ταινία

Για πρώτη φορά μεταφέρεται στο σινεμά, μετά από δύο τηλεοπτικές διασκευές, ένα διάσημο για τα γαλλόφωνα παιδάκια κόμικ, των Ντερίμπ και Τζομπ, μετά από τουλάχιστον σαράντα άλμπουμ που κυκλοφορούν ήδη από τη δεκαετία του '70 - και σ' αυτή την «αθωότητα» του παρελθόντος εδράζεται, ιδεολογικά και αισθητικά και η ταινία.

Ο Γιάκαρι είναι ένας μικρούλης Ινδιάνος Σιου, ατρόμητος κι ενθουσιώδης. Το όνειρό του είναι να κάνει φίλο του τον Μικρό Κεραυνό, ένα νεαρό αδάμαστο άλογο Μάστανγκ. Οταν το τοτέμ-προστάτης του, ο Μεγάλος Αετός, του κάνει ένα ανεκτίμητο δώρο, την ικανότητα να συνομιλεί με τα ζώα, ο Γιάκαρι θα κινήσει για μια μεγάλη περιπέτεια, παρέα με το άλογο κι άλλα ζώα που γνωρίζουν στο δρόμο τους. Μόνο που η φυλή του Γιάκαρι ετοιμάζεται να μεταναστεύσει κι ο μικρός Ινδιάνος πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο για το σπίτι, υπερνικώντας φοβερά εμπόδια.

Σε απλό, δισδιάστατο animation, η ταινία ξετυλίγεται ως κλασικό παραμύθι, προβλέψιμο στην εξέλιξή του, όσο και τρυφερό. Οι αξίες της φιλίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, του θάρρους και της συντροφικότητας χρωματίζονται με χιούμορ και μια στοιχειώδη αγωνία. Η εικόνα και τα νοήματα θα μπορούσαν να έχουν βγει από τη Διάπλαση των Παίδων, παρόλ' αυτά ο χαριτωμένος ήρωας και οι διασκεδαστικοί διάλογοι με τα κάθε λογής τετράποδα εγγυώνται φιλική ψυχαγωγία για παιδιά μικρών ηλικιών - γι' αυτό, άλλωστε, η ταινία προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη.


Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.