Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Τα Τρία Καλοκαίρια» του Χριστόφορου Χατζέλη

στα 10

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Τα Τρία Καλοκαίρια» του Χριστόφορου Χατζέλη

Η ταινία

Ο Ορέστης και η Δανάη έχουν μια φαινομενικά υγιή σχέση. Ωσπου μια τυχαία ανακάλυψη έρχεται να ξεσκεπάσει την υποκρισία στην σχέση τους, αλλά και στην σχέση του Ορέστη με την οικογένεια του.

Ο σκηνοθέτης

Ο Χριστόφορος Χατζέλης συμμετέχει στο φεστιβάλ με την πρώτη του ταινία μικρού μήκους «Τα Τρία Καλοκαίρια». Το 2009 ξεκίνησε τις σπουδές του στον κινηματογράφο και τις ολοκλήρωσε το 2012. Η ταινία είναι ουσιαστικά η πτυχιακή του εργασία.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Ο βασικός ήρωας της ταινίας έχει μια «καλή» και βολεμένη ζωή. Είναι νέος, όμορφος, έχει μια μητέρα η οποία του παρέχει τα πάντα και μια κοπέλα που τον αγαπάει.Μια τυχαία ανακάλυψη, όμως, του δείχνει πως ό,τι ζούσε πριν ήταν ένα ψέμα. Συνειδητοποιεί την υποκρισία που κρυβόταν στις σχέσεις του με την οικογένεια του και την κοπέλα του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή της στάσης του απέναντι στην ζωή. Γίνεται πιο δυνατός και πιο ελεύθερος.

Τρεις ερωτήσεις για τα «Τρία Καλοκαίρια»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Παλιότερα, είχα διαβάσει σε κάποιο άρθρο για έναν Ελληνα φορέα του ιού HIV, ο οποίος είχε προσφύγει στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή είχε χάσει την δουλειά του λόγω της κατάστασης της υγείας του. Είχε κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα για την δικαίωση του, άλλα οι δικοί του άνθρωποι δεν γνώριζαν τίποτα, ούτε για τον αγώνα του αλλά ούτε για την υγεία του, πιθανότατα, λόγω της προκατάληψης που έχει η ελληνική κοινωνία απέναντι στο θέμα. Αυτό ήταν, ουσιαστικά, το έναυσμα για την ιστορία της ταινίας μου.

Πώς θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Πρόκειται για μια ταινία που διαπραγματεύεται το ψέμα και την υποκρισία στις σχέσεις των ανθρώπων.

Εκτός από την χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Δεν νομίζω ότι κριτήριο για μια ταινία είναι ο χρόνος της. Επομένως, θεωρώ ότι ο προσδιορισμός "μικρού μήκους" υπάρχει μονό για την διάρκεια της ταινίας και όχι για την ποιότητα της ή για κάτι άλλο.

info

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Μοντάζ: Χριστόφορος Χατζέλης / Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Κανελλίδης, Ελευθερία Κατσούπη, Βασιλική Τσεκούρα, Κλαίτη Σωτηριάδου, Σωτήρης Καρκαλέμης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ηλίας Μανεσιώτης / Ηχοληψία: Γιώργος Ματούλας / Μιξάζ: Ηρακλής Βλαχάκης / Διεύθυνση Παραγωγής: Κλειώ Φανουράκη, Χριστόφορος Χατζέλης / Βοηθός Παραγωγής: Γιώργος Μπριντάκης / Σκριπ: Χαρά Σταυρακάκη / Μακιγιάζ: Ιωάννα Χουτζούμη / Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήδα Κοτρωνάκη

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.