Ενημέρωση

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #15 - More (1969)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix παίρνει πετσέτα και αντηλιακό και επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες παραλίες του σινεμά.

To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά #15 - More (1969)

Σαν hangover από την υπερβολική δόση του καλοκαιριού της αγάπης που ξεκίνησε το 1967 για να «κάψει» περισσότερες εποχές του χρόνου, το «More» του Μπάρμπετ Σρέντερ από το 1969 φέρει τη δική του μυθολογία που κατά πολύ οφείλεται στο soundtrack των Pink Floyd και στο σκηνικό της Ιμπίθα που όσο να πεις παραμένει πιο ενδιαφέρουσα απ' ότι ακριβώς συμβαίνει ανάμεσα στον Στεφάν και την Εστέλ που συνοψίζεται και στη χρήση ηρωίνης κάτω από το καυτό ήλιο.

Classic μέσα στα χρόνια, ακόμη κι αν θέλει αρκετή προσπάθεια για να το παρακολουθήσεις ολόκληρο, παραμένει ταινία/σημάδι μιας ολόκληρης εποχής και μια απόδειξη πως κανένα καλοκαίρι δεν εξαντλείται μόνο σε όσα θα ορίζει πάντα η θέα δύο γυμνών κορμιών, ελεύθερων από τους πάντες και τα πάντα.

Περισσότερες αξέχαστες παραλίες

More 607

More 607

More 607

More 607

Οι τοποθεσίες της ταινίας, από την Punta Galera μέχρι την Cala d' Hort στην Ιμπίθα παραμένουν (σχεδόν) το ίδιο παρθένες με το 1969 - ενώ το κάστρο της Ιμπίθα είναι τόπος συνάντησης εθισμένων στη μνήμη του Στεφάν (και ναι αυτό ήταν spoiler).




Διαβάστε και δείτε ακόμη:

More 607