TV & STREAMING

Ιούνιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

To Flix ανατρέχει στο πρόγραμμα των καναλιών του OTE TV για το μήνα Ιούνιο και σας προτείνει τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε.

Flix Team
Ιούνιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

O Ιούνιος στον OTE TV είναι δροσερός, παθιασμένος και ακούγεται δυνατά με αφιέρωμα σε ισπανόφωνες ταινίες, πρεμιέρες για όλη την οικογένεια, ένα διήμερο αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής και τις σειρές που έχουν γίνει συνήθεια σε νέα ακόμη πιο αποκαλυπτικά επεισόδια.

Los Amantes Pasajeros 607

Αφιέρωμα «Ισπανόφωνες Ταινίες» / Κάθε Τρίτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 2

Κάθε Τρίτη βράδυ του Ιουνίου, ο OTE TV μιλάει Ισπανικά, με ένα αφιέρωμα σε πέντε πρόσφατες ταινίες από την Ισπανία και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που μας ξεναγούν σε ένα σύμπαν γεμάτο πάθος, μυστικά, ξέφρενη κωμωδία και αναπάντεχες καταστάσεις. Το «Δερμα που Κατοικώ» του Πέδρο Αλμοδόβαρ αφηγείται την πιο παράξενη ιστορία εκδίκησης που είδατε ποτέ, το «Ανάμεσα στους Λύκους» του Γεράρδο Ολιβάρες εξιστορεί την ενηλικίωση ενός παιδιού που μεγάλωσε μέσα σε μια αγέλη λύκων, το «Ολοι Εχουν Ενα Σχέδιο» βρίσκει τον Βίγκο Μόρτενσεν μπλεγμένο σε μια εγκληματική οργάνωση στην καρδιά της Αργεντινής, το «Yo Tambien!» των Αντόνιο Ναβάρο και Αλβάρο Πάστορ αφηγείται την τρυφερή (ερωτική) ιστορία ανάμεσα σε ένα αγόρι με σύνδρομο Down και μιας ατίθασης κοπέλας και το «Δεν Κρατιέμαι» του Πέδρο Αλμοδόβαρ σας κλείνει θέση στην πιο τρελή αεροπορική πτήση που πήρατε ποτέ προς το άγνωστο...

Aimer, Boire et Chanter 607

Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας (Aimer, Boire et Chanter) του Αλέν Ρενέ / Πέμπτη 4 Ιουνίου στο OTE CINEMA 1HD

Στην εξοχή του Γιορκσάιρ η ζωή τριών ζευγαριών αναστατώνεται για λίγους μήνες, λόγω της αινιγματικής συμπεριφοράς του κοινού τους φίλου Τζωρτζ Ράιλι. Οταν ο Δρ. Κόλιν αναφέρει κατά λάθος στη γυναίκα του Κάθριν, ότι ο ασθενής του Τζορτζ Ράιλι έχει μονάχα λίγους μήνες ζωής, δεν γνωρίζει ότι ο Τζορτζ ήταν η πρώτη της αγάπη. Το ζευγάρι θεωρούν καλή ιδέα να πείσουν τον Τζορτζ να συμμετάσχει στο έργο που ανεβάζουν με την ερασιτεχνική τοπική θεατρική τους ομάδα. Κάτι τέτοιο όμως συνεπάγεται έναν ρόλο που περιλαμβάνει ερωτικές σκηνές με την Ταμάρα, σύζυγο του Τζακ, κολλητού φίλου του Κόλιν, πλούσιου επιχειρηματία και άπιστου συζύγου. Από την μεριά του, ο Τζακ προσπαθεί να πείσει τη Μόνικα, γυναίκα του Τζορτζ που τον έχει εγκαταλείψει για έναν αγρότη, τον Σιμεόν, να επιστρέψει στον άνδρα της για να τον υποστηρίξει τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Κάπως έτσι ο Τζορτζ ασκεί μια παράδοξη γοητεία στις τρεις γυναίκες, γεγονός που δεν αφήνει αδιάφορους τους συζύγους τους. Ποια τελικά από τις τρεις θα συνοδεύσει τον Τζορτζ Ράιλι στις διακοπές του στην Τενερίφη; Το κύκνειο άσμα του σπουδαίου Αλέν Ρενέ είναι ειρωνικά μία κωμωδία για το θάνατο, τον έρωτα, την τέχνη και την αέναη συνέχεια της ζωής, ένα παιχνίδι ανάμεσα στους κανόνες του θεάτρου που γίνεται σινεμά και της ελαφρότητας που αναδύεται από την ανθρώπινη κατάσταση. Δύο βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2014. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας».

The Croods 607

Οι Κρουντς (The Croods) των Κερκ Νε Μίκο, Κρις Σάντερς / Σάββατο 6 Ιουνίου στο OTE CINEMA 1HD

Οι Κρουντς διηγούνται την ιστορία της πρώτης μοντέρνας οικογένειας του κόσμου, που εκτυλίσσεται σε μιαν άγνωστη μέχρι σήμερα εποχή, την Κρουντάκιο Περίοδο – μια εποχή που η Μητέρα Φύση έκανε διάφορα πειράματα, με αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να είναι γεμάτος από μια απίστευτα αλλόκοτη χλωρίδα και πανίδα. Σ’ αυτόν ακριβώς τον κωμικά επικίνδυνο κόσμο, για την οικογένεια Κρουντς αρχίζει η περιπέτεια της αναζήτησης ενός καινούργιου σπιτικού, όταν η σπηλιά της καταστρέφεται. Σαν να μην είναι αρκετά δύσκολη η επιβίωση για κάποιον που έχει χάσει τη φόρμα του, ο πατριάρχης Γκρουγκ σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με έναν νεαρό και γυμνασμένο νομάδα, τον Γκάι, που ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Γκρουγκ, την Ιπ. Γιατί τα προϊστορικά animation να εξαντλούνται στο «Ice age»; Το «Κρουντς» δοκιμάζει να αποδείξει ότι η εποχή των σπηλαίων έχει ακόμη... μέλλον στο παιδικό σινεμά! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Croods».

20.000 Days on Earth1_607

Αφιέρωμα «Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής» / 20 και 21 Ιουνίου στο OTE CINEMA 2

Δύο ολόκληρες μέρες αφιερωμένες στη μουσική στο σινεμά, με 11 ταινίες που ανεβάζουν την ένταση αποδεικνύοντας τη στενή σχέση δύο κόσμων όχι και τόσο μακρινών.

Στις 20 Ιουνίου βλέπουμε το υπέροχο «A Chorus Line» του Ρίτσαρντ Ατένμπορο από το 1985 (διασκευή του ομώνυμου μιούζικαλ), το κλασικό και οσκαρικό «West Side Story» των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς από το 1961, το «Walk the Line» του Τζέιμς Μάνγκολντ για τη ζωή του Τζόνι Κας (τον υποδύεται ο Χοακίν Φίνιξ), που χάρισε στην Ρις Γουίδερσπουν το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, το ντοκιμαντέρ «Michael Jackson: The Life of an Icon», το «B.B. King: The Life of Riley» για τον πρόσφατα χαμένο θρύλο της μπλουζ μουσικής και το «Marina» του 2013 για την απίστευτη ιστορία γύρω από το ομώνυμο τραγούδι του Ρόκο Γκρανάτα.

Στις 21 Ιουνίου βλέπουμε ξανά και ξανά τη «Μελωδία της Ευτυχίας» του Ρόμπερτ Γουάιζ, τη βρετανική κομεντί «Four Last Songs» εμπνευσμένη από την ομώνυμη σύνθεση του Ρίχαρντ Στράους, το «Επος του Κου Χόλαντ» με τον υποψήφιο για Οσκαρ Ρίτσαρντ Ντρέιφους στο ρόλο ενός συνθέτη σε κρίση... έμπνευσης, το βραβευμένο με Οσκαρ ντοκιμαντέρ «Searching for Sugarman» του αδικοχαμένου Μάλικ Μπεντζελούλ, το αποκαλυπτικό «20.000 Μέρες στη Γη» που ακολουθεί τις μέρες και τις νύχτες του Νικ Κέιβ και το μεγάλο κονσέρτο για το 30th Annual Rock and Roll Fame με τους θρύλους της μουσικής (από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ μέχρι την Πάτι Σμιθ και από τον Στίβι Γουόντερ μέχρι την... Μάιλι Σάιρους) σε μια γιορτή της ροκ εποποιίας.

Διαβάστε ακόμα: Tο Flix σε μια κουβέντα για τον Νικ Κέιβ: συνέντευξη με τους σκηνοθέτες του «20.000 Days On Earth»

A Most Wanted Man 607

Ο Νο 1 Καταζητούμενος (A Most Wanted Man) του Αντον Κόρμπιν / Πέμπτη 25 Ιουνίου στο OTE CINEMA 1HD

Eνας γερμανός κατάσκοπος αναζητεί έναν Τσετσένο λαθρομετανάστη, που θα τον βοηθήσει να αποκαλύψει ένα μεγάλο δίκτυο τρομοκρατών, στο Αμβούργο μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη. Καταδικασμένο να είναι για πάντα «μια από τις τελευταίες ταινίες του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν», το κατασκοπικό θρίλερ του Αντον Κόρμπιν διασκευάζει Τζον Λε Καρέ γοητευτικά, μελαγχολικά, σχεδόν... όπως το περιμένεις. Στους ρόλους της γάτας και του ποντικιού, ο Γερμανός πράκτορας και ο Τσετσένος Μουσουλμάνος μετανάστης δεν διαφέρουν, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να παραμένουν και οι δύο οι όψεις ενός καθρέφτη πάνω στον οποίο αντανακλάται ως τέρας η παράνοια ενός σκοτεινού μηχανισμού βρώμικης διπλωματίας, ανήθικης πολιτικής και συνεχούς προδοσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «O No 1 Καταζητούμενος».

cuckoo 607

Το Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά (The Boy With the Cuckoo-Clock Heart) των Στεφάν Μπερλά, Ματίας Μαλζιέ / Δευτέρα 29 Ιουνίου στο VILLAGE CINEMA HD

Εδιμβούργο, στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Τζακ γεννιέται την πιο κρύα μέρα που ήρθε ποτέ στην ιστορία κι η καρδιά του είναι παγωμένη. Η μαία / μάγισσα / σουφραζέτα που τον αναλαμβάνει, αντικαθιστά την καρδιά του μ’ ένα μηχανικό ρολόι-κούκο που, με τακτικό κούρδισμα, λειτουργεί μια χαρά. Μόνο που η καρδιά-ρολόι έρχεται με οδηγίες χρήσης. Ο Τζακ δεν πρέπει ποτέ ν’ αγγίξει τους δείκτες του ρολογιού του, ποτέ να θυμώσει και ποτέ, μα ποτέ, να ερωτευτεί: το ρολόι δε θ’ αντέξει. Φυσικά, από την πρώτη φορά που ο Τζακ βγαίνει έξω στον κόσμο, θ’ αρχίσει να βάζει την καρδιά του σε δοκιμασίες, κυρίως εξαιτίας ενός μικρού, μελαχρινού, μελωδικού ξωτικού με το όνομα Ακακία. Ο πάντα πληθωρικός Λικ Μπεσόν ενώνει τις δυνάμεις του με τους Dionysos για ένα μαγικό εικαστικό και μουσικό αποτέλεσμα. Η ταινία εμπνέεται από τους Dionysos, τη γαλλική hipster μπάντα και τις δικές τους επιρροές από τον σουρεαλισμό, τον Τιμ Μπάρτον, τον Ρόαλντ Νταλ, την goth αισθητική, την πεποίθηση ότι ο θάνατος βρίσκεται πολύ κοντά στον έρωτα, ότι ο ρομαντισμός είναι ένα βαθύ πηγάδι που τραβά μέσα του την επιθυμία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά».

Ripper Street 607

Ripper Street (3ος κύκλος) / Κάθε Τετάρτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Βρισκόμαστε στο 1894 στο βικτοριανό Λονδίνο, όπου βασιλεύει το έγκλημα και η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη παραμένει ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο, παρά τις επίμονες προσπάθειες των αστυνομικών του H Division που βρίσκονται συνεχώς στο κατόπι του. Ενα δυστύχημα σε μια αμαξοστοιχία στην περιοχή του Γουαϊτσάπελ θα μετρήσει 55 θύματα και οι τρεις αστυνομικοί που γνωρίσαμε στην πρώτη και τη δεύτερη σεζόν της σειράς ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για να αναζητήσουν τον ένοχο. Σκοτεινή ατμόσφαιρα, χαρακτήρες που κρύβουν θανάσιμα μυστικά, εκπληκτική αναπαράσταση εποχής στον τρίτο κύκλο της βρετανικής σειράς που συνεχίζει αντάξια την παράδοση σε τηλεοπτικές σειρές που γίνονται εμμονές. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ripper Street».

Odyssey

Odyssey (1ος κύκλος) / Kάθε Τετάρτη στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

Μια στρατιωτικός, ένας δικηγόρος και ένας ακτιβιστής, εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, πρέπει να ενωθούν για να επιβιώσουν, όταν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες οι ζωές τους συγκρούονται πυροδοτώντας μια διεθνή συνωμοσία. H αποστολή τους; Να ξεσκεπάσουν μια μεγάλη αμερικανική εταιρία που χρηματοδοτεί ισλαμικές ομάδες τρομοκρατων. Πώς θα εξελιχθεί αυτό το περίπλοκο ταξίδι; Η Ανα Φρίελ («Απόλυτη Ευφυΐα»), ο Πίτερ Φατσινέλι («Χαραυγή», «Glee») και ο Τζέικ Ρόμπινσον («The Leftovers»), ενώνουν τις υποκριτικές τους δυνάμεις υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού, παραγωγού και σκηνοθέτη Πίτερ Χόρτον («Grey’s Anatomy») στην κατασκοπική σειρά θρίλερ που έκανε την πρεμιέρα της πριν ένα μήνα στην Αμερική για να χαιρετιστεί ως μια απόλυτα επίκαιρη διασκευή της «Οδύσσειας» του Ομήρου, με φόντο έναν πλανήτη σε εμπόλεμη κατάσταση. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Odyssey».

Banshee Season 3 607

Banshee (3oς κύκλος) / Κάθε Τρίτη στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

Eνας κατάδικος χωρίς όνομα αποφυλακίζεται και ξεκινά το δρόμο του προς την περιοχή των Aμις, κάπου στα ανοιχτά της Πενσιλβάνια, σε μια μικρή φανταστική πόλη ονόματι Μπάνσι. Η πόλη αυτή έχει τον σερίφη της, έχει τον ιδιοκτήτη σαλούν (έναν άλλον πρώην κατάδικο ονόματι Σούγκαρ που παίζει ο Φράνκι Φεζόν του «Wire»), έχει τις γυναίκες, τους σκληρούς άντρες που προκαλούν αλλήλους σε μονομαχίες- είναι ένα κανονικότατο γουέστερν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί σε μια από αυτές τις συμπλοκές στο μπαρ του Σούγκαρ ο νέος σερίφης της πόλης, που μόλις έχει φτάσει και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ή πώς μοιάζει, σκοτώνεται. Ο ήρωάς μας κρύβει το πτώμα και παίρνει την ταυτότητά του. Και γίνεται ακόμα καλύτερο. Ο παλιός του μεγάλος έρωτας, η Κάρι, πάλαι ποτέ Ανα (παιγμένη από τη γοητευτική Ιβάνα Μιλίσεβιτς), είναι τώρα παντρεμένη με τον δημόσιο κατήγορο, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο πολύπλοκα για τον νέο μας κατάδικο-που-έγινε-σερίφης Λούκας Χουντ. Αυτό είναι το νέο του όνομα και τον υποδύεται ο Αντονι Σταρ, τον οποίον δεν γνωρίζαμε προηγουμένως αλλά είναι απολύτως τέλειος για αυτό το ρόλο. Pulp, παλιομοδίτικο με την καλή έννοια και ξέφρενα απολαυστικό, το «Banshee» υπογράφεται από τον Αλαν Μπολ και σε κάνει να κολλάς χωρίς κανένα ενδοιασμό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον εκρηκτικό τρίτο κύκλο του «Banshee».

From Dusk Till Dawn the Series 607

From Dusk till Dawn: The Series (1ος κύκλος) / Κάθε Παρασκευή στις 23.00 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

Βασισμένη στην ομώνυμη cult ταινία, η σειρά «From Dusk till Dawn» είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται η υπογραφή του δημιουργού του, Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ. Μεταφυσική, fun και αφιερωμένη στην ιστορία του σινεμά του τρόμου, αφηγείται τις ιστορίες του Σεθ Γκέγκο και του αδερφού του Ρίτσι που τους αναζητά το FBI μετά από μια αιματηρή ληστεία σε τράπεζα. Φτάνοντας στο Μεξικό, με τον σερίφη Φρέντι Γκονζάλεζ στο κατόπι τους, θα συναντήσουν τον Τζέικομπ Φούλερ και την οικογένειά του και τον Ντον Κάρλος, μεγαλέμπορο ναρκωτικών που θα τους οδηγήσει σε ένα κλαμπ που οι μόνιμοι θαμώνες τους είναι βαμπίρ. Μαύρο χιούμορ, αληθινό αίμα και μια ξέφρενη διάθεση μυστηρίου αναμεμειγμένη με καυτά κορίτσια και αγόρια που προσπαθούν να διατηρήσουν τα γυμνά μέλη του σωματός τους ανέπαφα, το «From Dusk till Dawn» φτιάχνει το δικό του μύθο στην τηλεόραση. Διαβάστε περισσότερα για το «From Dusk till Dawn» και γιατί ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ θεωρεί τη σειρά καλύτερη και από την ταινία του.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Tags: OTE TV