TV

Στην τρίτη σεζόν το «Banshee» εκρήγνυται!

στα 10

Η νέα σεζόν της pulp περιπέτειας που προβάλλεται στον ΟΤΕ ΤV είναι η καλύτερη της σειράς, σε όλα τα επίπεδα.

Στην τρίτη σεζόν το «Banshee» εκρήγνυται!

Το «Banshee» δεν έπαψε ποτέ να είναι αγνή, pulp, αίμα-και-σπέρμα διασκέδαση που είναι απολύτως άνετη με αυτό που είναι. Όμως στην τρίτη σεζόν καταφέρνει να κάνει level up. Όχι αλλάζοντας ύφος ή προσποιούμενο πως έχει κάποιο μεγάλο βάθος πίσω από την αγνότητα της δράσης του, μα ακριβώς μένοντας πιστό σε αυτά τα στοιχεία, και εντείνοντάς τα περισσότερο από ποτέ.

Ο χάρτης των αντίπαλων στρατοπέδων είναι καλά χαραγμένος μα τα πράγματα μπλέκονται. Ο πόλεμος του Τσέιτον με τον Πρόκτορ κλιμακώνεται και είναι τέτοια η οργή της σύγκρουσης, που παράπλευρες απώλειες είναι οι πάντες. Όποιος δεν παίρνει θέση, του απονέμεται εξ ανάγκης μία, βάσει των επιλογών του. O ορμητικότητα και η μανία αυτής της αντιπαλότητας εκφράζεται καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, στην έναρξη του απίστευτου τρίτου επεισοδίου, σε μια από τις καλύτερες σκηνές μάχης που έχουμε δει στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

Banshee Season 3 607

Εκεί, δύο χαρακτήρες δίνουν τα πάντα ενώ ταυτόχρονα απομακρυνόμαστε από την καθηλωτική δράση για μικρές, προσωπικές στιγμές που καθορίζουν αυτούς τους ανθρώπους-- ενώ μάχονται για τη ζωή τους. Το σοκ είναι τρομερό και για την πλήρη διάρκεια της μάχης το σαγόνι δεν ξεκολλάει από το πάτωμα, μα αυτή η σκηνή είναι μόνο η αρχή, είναι μόνο η αρχική βολή.

Η σεζόν από εκείνο το σημείο κι έπειτα δε σταματά ποτέ να κρύβει εκπλήξεις και σοκ, εν πολλοίς χάρη στην ομολογούμενη τακτική των σεναριογράφων να μην μετριάζουν τις διαθέσεις τους. Πολύ συχνά βλέποντας μια σειρά περιμένεις τις μεγάλες εξελίξεις να φτάσουν προς το τέλος της σεζόν, μα στο «Banshee» βρίσκονται απλώμένες σε όλη τη σεζόν, ακόμα και σε οποιαδήποτε σημεία των επεισοδίων. Μάχες, αποκαλύψεις και κλιμακώσεις συναντούνται οποτεδήποτε, από την αρχή ενός επεισοδίου νωρίς στη σεζόν μέχρι το φινάλε ενός επεισοδίου στη μέση. Η σειρά διαρκώς σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Banshee Season 3 607

Καθώς προχωράμε, η αντιπαλότητα διαρκώς μεγαλώνει και προσβάλει σαν ιός κάθε οργανισμό αυτής της κοινότητας που με θαυμαστό τρόπο έχει χαρτογραφήσει και επανδρώσει η σειρά όλα αυτά τα χρόνια. Ο Χουντ θα βρεθεί στο κέντρο, αναπόφευκτα, όμως περιτριγυρίζεται όπως πάντα από ένα εκλεκτό ensemble φοβερών ηρώων και villains, εχθρών και συμμάχων. Η σειρά μεταπηδά από το προσγειωμένο ερωτικό δράμα και ιστορίες που αφορούν, ας πούμε, την κόρη της Κάρι και του Γκόρντον, σε χαρακτήρες που λες πως έχουν ξεπηδήσει από κάποιο ενήλικο κόμικ του Γκαρθ Ένις (ο υπέρβαρος μαφιόζος που έχει κινητό γραφείο σε μια νταλίκα, ο πρώην Ναζί αστυνομικός που θέλει εξιλέωση). Ένα εντελώς πένθιμο στόρι με την Άμις κοινότητα του Πρόκτορ βρίσκεται δίπλα-δίπλα σε over the top δράση σε συγκρούσης της φυλής του Τσέιτον.

Μέσα από όλα αυτά, είναι οι επιβλητικοί κύριοι χαρακτήρες που καταλήγουν να μοιάζουν larger than life, γίνονται εμβλήματα. Ο Χουντ, ο Τσέιτον κι ο Πρόκτορ είναι μεγάλα τοτέμ σε έναν πόλεμο που απλώς τυχαίνει να διεξάγεται στη Γη, μεταπηδώντας από τοποθεσία σε τοποθεσία κι από το ένα όπλο στο άλλο. Έχεις κυνηγητά, εφόδους, πολιορκίες, ορμητικές μάχες σώμα με σώμα. Και ποτέ δεν μπορείς να υποπτευθείς τι θα σου φέρει το κάθε επεισόδιο.

Banshee Season 3 607

Η τρίτη σεζόν του «Banshee» είναι μια από τις πιο καθηλωτικές συλλογές b-movie pulp εικονογραφίας που μας έχει χαρίσει τελευταία η μικρή ή μεγάλη οθόνη, με κάθε του κεφάλαιο ένα μικρό έπος αναπολογητικού ξύλου και αίματος και σοκ και βίας. «Ανθρωποκυνηγητό στη Νέα Ορλεάνη», «Έφοδος εκδίκησης», «Πολιορκία στο αστυνομικό τμήμα»: Η περιγραφή του κάθε του επεισοδίου θα μπορούσε να είναι μια ξεχωριστή, σπουδαία b-movie περιπέτεια.

Ή, βασικά, είναι.


O τρίτος κύκλος του «Banshee» προβάλλεται αποκλειστικά στον ΟΤΕ TV κάθε Τρίτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 1HD

Διαβάστε ακόμη: