TV & STREAMING

Απρίλιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

Τον Απρίλιο στον ΟΤΕ ΤV κάνουμε τηλεοπτικό Πάσχα...

Flix Team
Απρίλιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

Τον Απρίλιο στον ΟΤΕ TV βυθιζόμαστε στο κινηματογραφικό σύμπαν του Βιμ Βέντερς με ένα μεγάλο αφιέρωμα στις καλύτερες στιγμές του, επιστρέφουμε στο μέλλον με την κλασική τριλογία του «Back to the Future» του Ρόμπερτ Ζεμέκις, μετράμε δισεκατομμύρια με τη νέα σειρά «Billions» με πρωταγωνιστές τον Ντάμιεν Λιούις και τον Πολ Τζιαμάτι, βλέπουμε σε απευθείας μετάδοση τα κινηματογραφικά βραβεία του MTV και την τελετή απονομής των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, on demand τη νέα περιπέτεια του «Πολέμου των Αστρων» και μια σειρά από πρεμιέρες, αφιερώματα και τηλεοπτικές σειρές που υπόσχονται... Ανάσταση.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Wim Wenders

Αφιέρωμα στον Βιμ Βέντερς - Κάθε Τρίτη στο ΟΤΕ CINEMA 2

Κάθε Τρίτη του Απριλίου - στις 20.00 και στις 22.00 - δύο ταινίες του Γερμανού Βιμ Βέντερς θα σας φέρουν πιο κοντά σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν που διατρέχει τέσσερις δεκαετίες με την ίδια ανήσυχη, ονειρική και βαθιά συναισθηματική ματιά. Την Τρίτη 5 Απριλίου το αριστουργηματικό «Η Αλίκη στις Πόλεις» και το κλασικό «Ο Αμερικάνος Φίλος», την Τρίτη 12 Απριλίου η «Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν το Πέναλντι» και το «Παρίσι, Τέξας» - η ταινία που χάρισε δίκαια στον Βιμ Βέντερς το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, την Τρίτη 19 Απριλίου το υπέροχο «Buena Vista Social Club» και ίσως η καλύτερη ταινία του, τα «Φτερά του Ερωτα» και την Τρίτη 26 Απριλίου το «Faraway, So Close» και πρεμιέρα για το αριστουργηματικό «Αλάτι της Γης», το ντοκιμαντέρ που ήταν υποψήφιο για Οσκαρ για τη ζωή και την καριέρα του σπουδαίου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάντο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Αλάτι της Γης».

billions 607

Billions - Πρεμιέρα στις 18 Απριλίου στις 23.00 στο OTE CINEMA 4HD

Ο Ντέιμιαν Λούις είναι ο Μπόμπι «Axe» Αξελροντ, ο βασιλιάς των αμερικανικών hedge funds, ένας άντρας με πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Εχασε όλους τους φίλους και συνεργάτες του μέσα στους Δίδυμους Πύργους το 2001 κι από τότε, εκτός από το να γιγαντώσει την περιουσία του, ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία, κερδίζοντας έτσι το θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου, παρότι οι μέθοδοί του κάθε άλλο παρά αγνές είναι. Ο Πολ Τζιαμάτι είναι ο Τσακ Ρόουντς, ο Εισαγγελέας που παραμονεύει στη γωνία, περιμένοντας τη σωστή στιγμή που θα ρίξει την παγίδα του με εγγυημένη επιτυχία. Μια δραματική σειρά που εστιάζει στο χώρο των υψηλών οικονομικών συναλλαγών, της επιρροής και της διαφθοράς, καθώς καταγράφει την επικείμενη σύγκρουση ανάμεσα σε δυο εξαιρετικά φιλόδοξες και αντίπαλες φιγούρες με φόντο τις μηχανορραφίες της πολιτικής και οικονομίας της Νέας Υόρκης.

εακ 2016 607

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016 - 1 Απριλίου στο OTE CINEMA 2

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο ΟΤΕ ΤV, μεγάλος χορηγός της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, προβάλλει αποκλειστικά την τελετή των φετινών βραβείων Ιρις που έγινε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ζήστε τη μεγάλη βραδιά του ελληνικού σινεμά, δείτε τους νικητές να ανεβαίνουν στη σκηνή, θαυμάστε τη Βανέσα Ρεντργκρέιβ που ήταν το φετινό τιμώμενο πρόσωπο της Ακαδημίας και σημειώστε τις ταινίες που κέρδισαν τα περισσότερα βραβεία. H προβολή ξεκινάει στις 19.30. Στο πλαίσιο της κάλυψης των βραβείων, το OTE CINEMA 2 θα φιλοξενήσει και συνέντευξη της βραβευμένης με 1 Οσκαρ, 2 Χρυσές Σφαίρες και 2 Emmy Βρετανίδας ηθοποιού Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, ενώ στις 22.00 θα προβληθεί το ιστορικό δράμα του Φρεντ Ζίνεμαν «Τζούλια», που της χάρισε Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016.

Καλάβρυτα: Ανθρωποι και Σκιές 607

Καλάβρυτα: Ανθρωποι και Σκιές του Ηλία Γιαννακάκη - 12 Απριλίου στις 21.00 στο ΟΤΕ HISTORY

Καλάβρυτα. Δεκέμβριος 1943. Ενας αφανισμός. Εκτέλεση ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού από 14 χρονών και πάνω. Πυρπόληση όλων των σπιτιών. Αντίποινα, όπως είπαν οι Γερμανοί, για τη θανάτωση 80 στρατιωτών τους από τους αντάρτες. Και απέμειναν οι μανάδες. Με τα μικρά τότε παιδιά τους. Τα οποία σήμερα είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Δεν είναι μονάχα η μνήμη της καταστροφής και του αίματος που τους έχει στοιχειώσει. Είναι τα ερωτήματα που βαραίνουν ακόμα περισσότερο. Θα είχαμε αποφύγει την καταστροφή αν οι αντάρτες δε σκότωναν τους Γερμανούς; Τι σημαίνει η λέξη αντίποινα; Και τι η λέξη καταστροφή; Γιατί εμείς; Ενα συλλογικό-πορτρέτο των επιζώντων που προσπαθούν, 70 χρόνια τώρα, να καταλάβουν ποιοι είναι και τι πραγματικά τους συνέβη. Οχι μόνο ένα χρονικό του πιο αποτρόπαιου ολοκαυτώματος που συνέβη στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και ένα δοκίμιο πάνω στη μνήμη και το αποτύπωμά της σε μια χώρα που συνεχίζει να ενδίδει στο φασισμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Καλάβρυτα: Ανθρωποι και Σκιές».

MTV Movie Awards 2016

MTV Movie Awards 2016 - Απευθείας Μετάδοση στις 10 Απριλίου στο MTV Europe

Τα ετήσια κινηματογραφικά βραβεία του MTV, η νεανική απάντηση στα Οσκαρ και η βραδιά που κρύβει πάντοτε εκπλήξεις - όπως τους νικητές της κατηγορίας «Καλύτερο Φιλί» ή τους παρουσιαστές των βραβείων που έρχονται κατευθείαν από την αφρόκρεμα της show biz. Φέτος αναμένεται να είναι η χρονιά του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», που έχει συγκεντρώσει και τις περισσότερες υποψηφιότητες, αλλά κανείς δεν υποτιμά τη φόρα του «Deadpool», τον αήττητο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για την «Επιστροφή» και τα outsiders από το σινεμά των multiplex. Μείνετε συντονισμένοι...

Ex Machina 607

Από Μηχανής (Ex Machina) του Αλεξ Γκάρλαντ - 10 Απριλίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

Ο Κέιλεμπ δουλεύει σε μια τεράστια εταιρεία πληροφορικής ως προγραμματιστής - είναι όμως εκείνος που βγαίνει πρώτος στο διαγωνισμό, με βραβείο τη διαμονή για μια εβδομάδα στο σπίτι του ερημίτη αφεντικού της εταιρείας στην Αλάσκα, του πολυεκατομμυριούχου κι εκκεντρικού Νέιθαν. Ο Κέιλεμπ θα βρεθεί εκεί για να βοηθήσει τον Νέιθαν να επιβεβαιώσει αν είναι πετυχημένη η νέα του δημιουργία: μια γυναίκα με Τεχνητή Νοημοσύνη, αυτόνομη σκέψη και συναίσθημα, η Εϊβα. Γρήγορα όμως ο Κέιλεμπ θα συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος σ' ένα χρυσό κλουβί, πιόνι στα σχέδια του Νέιθαν, χωρίς τρόπο διαφυγής. Ο Αλεξ Γκάρλαντ (συγγραφέας του «The Beach» και σεναριογράφος, ανάμεσα σε άλλα, του «28 Μέρες Μετά») φτιάχνει το δικό του, πρωτότυπο όραμα για το μέλλον με τη βοήθεια των βραβευμένων με Οσκαρ ειδικών εφέ και της απέραντης γοητείας της Αλίσια Βικάντερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Απο Μηχανής».

Starred Up 607

Γροθιές στους Τοίχους (Starred Up) του Ντέβιντ Μακένζι - 11 Απριλίου στο OTE CINEMA 1HD

Ο Ερικ είναι ένας βίαιος νεαρός κατάδικος, ο οποίος μεταφέρεται πρόωρα στις φυλακές ενηλίκων καθώς χαρακτηρίζεται βίαιος κι επικίνδυνος. Στο νέο περιβάλλον, ο Ερικ θα ξεκινήσει άσχημα, θα αντιμετωπίσει ένα αδιάλλακτο σύστημα και μία οικογενειακή πληγή: είχε να τον δει από 5 ετών, αλλά στις ίδιες φυλακές κρατείται και ο ισοβίτης πατέρας του. Η ωμή οργή του νεαρού, η βιαίη καταστολή του, ο κίνδυνος να μην επιβιώσει μοιάζει να στοιχειώνουν το κελί του. Ενας ψυχοθεραπευτής, ο Ολιβερ, προτείνει στον Ερικ να ενταχθεί στην ομάδα του, όπου μαθαίνει εμπειρικά στους κρατούμενους να τιθασεύουν τη βία και το δολοφονικό τους ένστικτο. Σταδιακά, ο αρνητικός στην ιδέα Ερικ θα κατανοήσει τις ρίζες της οργής του και αυτό θα τον οδηγήσει αντιμέτωπο με τον πατέρα του και τον εαυτό του. Οσο όμως προοδεύει, το αδιάλλακτο σύστημα αντί να τον βοηθάει θα τον πολεμά. Σκληρό κλειστοφοβικό δράμα φυλακών, μέσα στο οποίο βρίσκει χώρο για να ανθίσει ένα σαιξπηρικών διαστάσεων μελόδραμα και μια ερμηνεία από αυτές που σώζουν κάθε ευκολία ενός υπερβολικά... ρεαλιστικού σεναρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Γροθιές στους Τοίχους».

Blue Ruin 607

Τα Ερείπια είναι Πάντα Θλιμμένα (Blue Ruin) του Τζερεμί Σολνιέ - 18 Απριλίου στο VILLAGE CINEMA HD

Ο Ντουάιτ Εβανς είναι ένας μυστηριώδης άστεγος: ζει μαζεύοντας κονσερβοκούτια απ’ όπου βρει, ανοίγοντας σπίτια για να κάνει μπάνιο, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια. Το αυτοκίνητο του, μια μπλε Πόντιακ, είναι το σπίτι του, ένα σκουριασμένο σιδερένιο κουτί γεμάτο τρύπες από σφαίρες. Όταν ο Ντουάιτ βρει μπροστά του την αστυνομία δεν θα εκπλαγεί - μόνο που οι αρχές δεν τον αναζητούν για τις παρανομίες του, αλλά για να τον ενημερώσουν ότι ο άνθρωπος που πριν είκοσι χρόνια δολοφόνησε τους γονείς του αποφυλακίστηκε. Πανικόβλητος, ο Ντουάιτ ξεκινά ένα οδοιπορικό εκδίκησης, μόνο που αποδεικνύεται ανίκανος να το φέρει σε πέρας. Κινηματογραφικά αταξινόμητο και ευρηματικά χειροποίητο, το μελαγχολικό φιλμ τρόμου που θα μπορούσε να είναι και ένα πειραγμένο μελόδραμα καταφέρνει με απλές διαδικασίες να σε κρατήσει με τα μάτια ανοιχτά ακόμη και μέσα στο απέραντο σκοτάδι του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τα Ερείπια είναι Πάντα Θλιμμένα».

the revenant 607

Η Επιστροφή (The Revenant) του Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ινιάριτου - - Από 18/04 μέχρι και 01/05 στην υπηρεσία OTE CINEMA ON DEMAND

Σε μια αποστολή στην άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ. Με οδηγό του την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση. Πριν ακόμη δούμε έστω κι ένα πλάνο από το νέο φιλμ του Αλεχάντρο Γκονάζλες Ινιαρίτου, ήταν σαφές πως πρόκειται για μια ταινία που απαιτεί και ξέρει πως, να κερδίσει τον θαυμασμό. Οι ιστορίες των εξουθενωτικών γυρισμάτων στις εσχατιές του Καναδά και της Αργεντινής που δοκίμασαν τις αντοχές συνεργείου και ηθοποιών, κάνουν την ταινία να ρίχνει μια σκιά σχεδόν «Χερτζόγκεια», αυτή ενός κινηματογραφικού κατορθώματος που ξεπερνά τα στενά όρια του σινεμά. Τα υπόλοιπα - ανάμεσα στα οποία το δεύτερο συνεχόμενο Οσκαρ Σκηνοθεσίας για τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, το πρώτο Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, η τεράστια επιτυχία της ταινίας παγκοσμίως - είναι απλά ιστορία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την «Επιστροφή».

Back to the Future General 607

Αφιέρωμα: Επιστροφή στο Μέλλον - 22 Απριλίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

Οι τρεις θρυλικές ταινίες του «Back to the Future» θα προβληθούν back to back σε ένα φόρο τιμής στα 80s, αλλά και μια ολόκληρη εποχή όπου η φαντασία ταξίδευε μέσα στο χρόνο με οδηγούς τον Μάικλ Τζ. Φοξ και τον Κρίστοφερ Λόιντ. Το διαχρονικά απολαυστικό «Back to the Future» του Ρόμπερτ Ζεμέκις από το 1985, το υπέροχο σίκουελ «Back to the Future II» του 1989 πάλι σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ζεμέκις και το κλείσιμο της τριλογίας με το «Back to the Future III» του 1990 σε μια προβολή που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για όλα όσα πιστεύαμε πως θα ήταν το μέλλον που ζούμε σήμερα. Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το «Back to the Future».

The Little Prince 607

Ο Μικρός Πρίγκιπας (The Little Prince) του Μαρκ Οσμπορν - 23 Απριλίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

Ο Μαρκ Οσμπορν (του υπέροχου «Kung Fu Panda») αναμετριέται εδώ με ένα από τα πιο θρυλικά παιδικά ανάγνωσματα του 20ου αιώνα, τον αριστουργηματικό «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί και προσπαθεί την ίδια ακριβώς στιγμή να φέρει το πνεύμα του στην εποχή μας και να μην προδώσει ούτε σελίδα από τη μαγεία του. Και γνωρίζει (το καταλαβαίνεις σχεδόν σε κάθε καρέ της ταινίας) πως το φορτίο της φιλοδοξίας του είναι βαρύ, μια αέναη προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του τον τρόμο του «κλασικού» και να ξανακάνει τη θρυλική ιστορία «κλασική» από την αρχή. Οι σελίδες του «Μικρού Πρίγκιπα» βρίσκονται εδώ σχεδόν αυτούσιες - εικονογραφημένες με μια υπέροχη χειροποίητη stop-motion τεχνοτροπία που θυμίζει τα ευρωπαϊκά animation των απαρχών του σινεμά, αλλά είναι μόνο η αφορμή για μια ολότελα νέα ιστορία (αυτή εικονογραφημένη με computer animation) που θέλει ένα μικρό κορίτσι να ξεφεύγει από την υπερβολικά αγχωτική μητέρα της που την προετοιμάζει ως ρομπότ για να μπει στο καλύτερο κολέγιο της πόλης, όταν συναντά στο διπλανό της σπίτι έναν αεροπόρο (ο ίδιος ο Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί) που θα της διηγηθεί την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Μικρό Πρίγκιπα».

Loin des Hommes 607

Μακριά από τους Ανθρώπους (Loin des Hommes) του Νταβίντ Ελχόφεν - 27 Απριλίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

Βρισκόμαστε το 1954 στην Αλγερία στην καρδιά του χειμώνα σε ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Καθώς οι αντάρτες περικυκλώνουν την περιοχή η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο είναι αναπόφευκτη. Ο Νταρού, ο δάσκαλος του χωριού πρέπει να συνοδεύσει τον Μοχάμεντ, έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο, μέχρι την πόλη όπου πρόκειται να δικαστεί. Δύο άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου που ζητούν εκδίκηση, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άνδρες επαναστατούν, έρχονται αντιμέτωποι με τη θρησκευτική μισαλλοδοξία όσο και την παράλογη βία του κατακτητή, αλλά, παράλληλα, και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Μακριά από τους Ανθρώπους».

Star Wars: The Force Awakens 607

Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς - Από 25/04 μέχρι και 01/05 στην υπηρεσία OTE CINEMA ON DEMAND

Οταν ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς ανέλαβε την αναγέννηση της saga του «Star Wars» είχε να αντιμετωπίσει ένα μύθο bigger than life που αποτελείται όχι μόνο από εκατομμύρια φανατικών αλλά και την ίδια την περίοπτη θέση που καταλαμβάνει ο «Πόλεμος των Αστρων» στην ποπ κουλτούρα, ένα νέο κοινό που δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο Χαν Σόλο και μαζί την ανάγκη της Disney να μην αποτύχει μετά την αγορά του brand από τον Τζορτζ Λούκας και να αποδείξει πως το reboot δεν έγινε λόγω αρπαχτής, αλλά από πραγματική αγάπη. Το ότι ο Εϊμπραμς πετυχαίνει σε όλα, παραδίδοντας μια ταινία ταυτόχρονα νοσταλγική και σημερινή, ταυτόχρονα παιδική και ενήλικη, ταυτόχρονα συγκινητική και διασκεδαστική, ταυτόχρονα blockbuster και σε στιγμές έργο τέχνης, δεν οφείλεται φυσικά μόνο στο γεγονός πως είναι - σχεδόν πριν από σκηνοθέτης - ένα αμετανόητο fanboy, ούτε στην αδιαμφισβήτητη ικανότητά του να χειρίζεται ως auteur μεγάλα franchises - το έκανε με εξίσου μεγάλη επιτυχία και με το «Star Trek. Το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» είναι το αποτέλεσμα μια μαγικής στιγμής, όπου ένα αόρατο μαγνητικό πεδίο μοιάζει να μάζεψε γύρω από τον Εϊμπραμς όλα όσα θα χρειαζόταν για να συνεχίσει το μύθο από εκεί που τον σταμάτησε η «Επιστροφή των Τζεντάι» πίσω στο 1983. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Tags: OTE TV