Buzz

Ο Γούντι Αλεν βρίσκει την κατάσταση με τον Χάρβεϊ Γουάινσταΐν «θλιβερή και τραγική»

στα 10

Επιπλέον προειδοποιεί για ένα «κυνήγι μαγισσών», μιλώντας έτσι κι αλλιώς ως κέντρο κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση εδώ και δεκαετίες από την πλευρά της πρώην συντρόφου του, Μία Φάροου.

Ο Γούντι Αλεν βρίσκει την κατάσταση με τον Χάρβεϊ Γουάινσταΐν «θλιβερή και τραγική»

«Η όλη υπόθεση με τον Χάρβεϊ Γουάινσταΐν είναι πολυ θλιβερή για όλους όσους εμπλέκονται. Τραγική για τις δύστυχες γυναίκες που εμπλέκονται, θλιβερή για τον Χάρβεϊ και την τόσο μπερδεμένη ζωή του. Δεν υπάρχουν νικητές σε όλο αυτό, είναι απλά πολύ πολύ θλιβερό και τραγικό να περνούν όλο αυτές οι δύστυχες γυναίκες.»

Ο Γούντι Αλεν μίλησε στο BBC - με αφορμή την έξοδο στους κινηματογράφου του «Wonder Wheel» - και σχολίασε όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινσταΐν. Πολλοί περίμεναν να μιλήσει, άλλοι είχαν στοιχηματίσει πως θα το απέφευγε κι αυτό γιατί και ο ίδιος ο Γούντι Αλεν βρίσκεται στο κέντρο κατηγοριών που κρατούν εδώ και δεκαετίες από την πλευρά της πρώην συντρόφου του Μία Φάροου για τη σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης, Ντίλαν Φάροου.

Διαβάστε ακόμη: To tweet του Κουέντιν Ταραντίνο για τον φίλο του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Σε αυτό οφείλεται προφανώς και η συμπληρωματική του δήλωση και η προειδοποίησή του για το «κυνήγι μαγισσών» που μπορεί να προκαλέσει το ντόμινο των αποκαλύψεων και η διάθεση της βιομηχανίας να εξαργυρώσει τη σιωπή χρόνων μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

«Κανείς δεν θέλει όλο αυτό να οδηγήσει σε ένα κυνήγι μαγισσών, σαν το Σάλεμ, όπου κάθε τύπος σε ένα γραφείο που κλείνει το μάτι σε μια γυναίκα πρέπει ξαφνικά να καλέσει το δικηγόρο του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ούτε αυτό είναι σωστό. Αλλά σίγουρα, ελπίζω πως κάτι σαν αυτό θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε κάτι ωφέλιμο εκτός από απλά μια θλιβερή και τραγική κατάσταση.»

Woody Allen Harvey Weinstein

Ο Γούντι Αλεν συμπλήρωσε επίσης πως δεν είχε ιδέα για τις πρακτικές του Χάρβεϊ Γουάινσταΐν παρά τη στενή τους συνεργασία μέσα στα χρόνια.

«Κανείς δεν ήρθε να μου πει ή μου είπε ιστορίες τρόμου με κάποια σοβαρότητα. Και δεν θα το έκαναν, γιατί δεν με αφορά. Με ενδιαφέρει να κάνω τις ταινίες μου. Αλλά ακούμε εκατομμύρια φήμες όλη την ώρα. Και κάποιες από αυτές καταλήγουν να είναι αληθινές. Και κάποιες - πολλές - είναι απλά ιστορίες για τον ένα ή τον άλλο ηθοποιό...»


Αργότερα μέσα στη μέρα και ενώ οι δηλώσεις του συζητήθηκαν πολύ, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι θα του συνέστηναν να μην μιλούσε καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα, ο Γούντι Αλεν διευκρίνισε: «Οταν είπα πως νιώθω θλίψη για τον Χάρβεϊ Γουάινσταΐν, θεωρώ πως αυτό που εννοούσα ηταν καθαρό, ότι είναι ένας θλιβερός, άρρωστος άνθρωπος. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι θεωρήθηκε ότι είπα κάτι άλλο. Για να μην υπάρχει αμφιβολία, αυτή η δήλωση διευκρινίζει την πρόθεση και τα αισθήματά μου.»

Διαβάστε ακόμη