Buzz

Η γυναίκα του Ρόμπιν Γουίλιαμς σπάει τη σιωπή της: «ο άντρας μου δεν αυτοκτόνησε λόγω κατάθλιψης»

στα 10

Δεκαπέντε μήνες μετά το θάνατο του Ρόμπιν Γουίλιαμς, η χήρα του Σούζαν αποκαλύπτει τα πραγματικά αίτια της αυτοκτονίας του άντρας της. «Η κατάθλιψη ήταν το λιγότερο...»

Η γυναίκα του Ρόμπιν Γουίλιαμς σπάει τη σιωπή της: «ο άντρας μου δεν αυτοκτόνησε λόγω κατάθλιψης»

Ηταν 11 Αυγούστου του 2014 όταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έδωσε τέλος στη ζωή του, στερώντας τη βιομηχανία από το ταλέντο του. Ενάμιση χρόνο μετά, η χήρα του Σούζαν αποκαλύπτει τα πραγματικά αίτια της αυτοκτονίας του άντρας της στην πρώτη συνέντευξή της μετά τα γεγονότα.

«Δεν ήταν η κατάθλιψη που σκότωσε τον Ρόμπιν» δήλωσε η Σούζαν Γουίλιαμς στο περιοδικό People. «Η κατάθλιψη ήταν ένα από τα 50 συμπτώματα της ασθένειάς του. Και το λιγότερο επώδυνο...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Δείτε τον Ρόμπιν Γουίλιαμς να μιλάει για το πόσο σοβαρά δεν πρέπει να παίρνουμε τον εαυτό μας σε ένα συγκινητικό animation

Robin Williams 607

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο ηθοποιός έπασχε από «άνοια με σωμάτια Lewy» (Lewy Body Dementia). Η άνοια αυτή χαρακτηρίζεται, όπως δηλώνει το όνομά της, από την ανάπτυξη στον εγκέφαλο ειδικών σωματιδίων που λέγονται σωμάτια Lewy, τα οποία περιέχουν μία πρωτεΐνη, την ασυνουκλεΐνη. Χαρακτηρίζεται από διαταραχές της μνήμης μαζί με σύγχυση, διαταραχές της συγκέντρωσης, έντονες διακυμάνσεις της νοητικής κατάστασης μέσα στη μέρα ή από μέρα σε μέρα, οπτικές ψευδαισθήσεις, παραλήρημα, κατάθλιψη και παρκινσονισμό - τρόμο στα άκρα (συνήθως στα χέρια), βραδύτητα στις κινήσεις, μυϊκή δυσκαμψία, δυσχέρεια στη βάδιση που γίνεται αργή και συρτή, και αστάθεια.

Διαβάστε ακόμη: «Oh Captain, My Captain»: Μια τελευταία υπόκλιση στον Ρόμπιν Γουίλιαμς

Robin Williams

Σύμφωνα με την Γουίλιαμς τα συμπτώματα του Ρόμπιν Γουίλιαμς γινόντουσαν όλο και πιο έντονα, μέρα με την μέρα. Οι γιατροί είχαν αποτύχει να τα διαγνώσουν. Το έκαναν με τη βιοψία. «Πάντως, μου είπαν ότι δε θα άντεχε πάνω από τρία χρόνια. Τα αποκαλύπτω όλα αυτά σήμερα γιατί μπορεί να καθησυχαστεί κόσμος που πάσχει πράγματι από κατάθλιψη ή συγγενείς τους. Ο Ρόμπιν έχανε το μυαλό του. Το είχε καταλάβει, όπως κι ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό...»

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2011, ήταν ο δεύτερος γάμος για τον χολιγουντιανό κωμικό. «Ηταν η μεγαλύτερη, πιο δυνατή αγάπη που είχα ποτέ ονειρευτεί....» δηλώνει η Σούζαν Γουίλιαμς, η οποία θυμάται ξεκάθαρα το τελευταίο τους βράδυ και την ανησυχία και τη μελαγχολία του άντρα της.

Διαβάστε περισσότερα: