Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη που μας έρχεται και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου

Οκτώ νέες ταινίες στις αίθουσες, με επιλογές που ξεχωρίζουν από το καλλιτεχνικό κύκλωμα και mainstream τίτλους που πλαισιώνουν τις ήδη επιτυχίες του Ιανουαρίου.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Μητέρα, Πατρίδα (Matria) του Αλβαρο Γκάγκο

Η Ραμόνα, παγιδευμένη σε μία αποτυχημένη σχέση και μητέρα μιας δεκαεπτάχρονης, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών σε μια παραθαλάσσια πόλη και όταν οι αλλαγές στο εργοστάσιο την αναγκάζουν να αναζητήσει νέα δουλειά, αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός ηλικιωμένου που πρόσφατα έχασε τη γυναίκα του.

H ομότιτλη μικρού μήκους του Αλβαρο Γκάγκο γίνεται ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο που ταξίδεύει τον κόσμο. Πρεμιέρα στο πρόγραμμα Panorama στο Φεστιβάλ Βερολίνου, Βραβείο Ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Μαρία Βάσκεζ στο Φεστιβάλ της Μάλαγα, Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σιάτλ, προβολές στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, του Σάο Πάολο, στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Το Αλάνι (Scrapper) της Σάρλοτ Ρέγκαν

Η Τζόρτζι, ένα ονειροπόλο 12χρονο κορίτσι, ζει ευτυχισμένη μόνη στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, γεμίζοντας το με μαγεία. Ξαφνικά, εμφανίζεται ο εν διαστάσει πατέρας της και την αναγκάζει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς, για μια τρυφερή, απροσδόκητη σχέση πατέρα - κόρης. Από τις 18 Ιανουαρίου στις αίθουσες.

Μια Ζωή (One Life) του Τζέιμς Χόους

Ο Νίκι επισκέφτηκε την Πράγα τον Δεκέμβριο του 1938 και βρήκε οικογένειες που είχαν εγκαταλείψει τη χώρα με την άνοδο των Ναζί στη Γερμανία και την Αυστρία, ζώντας σε απελπιστικές συνθήκες με ελάχιστο ή καθόλου καταφύγιο και φαγητό και υπό την απειλή της ναζιστικής εισβολής. Αμέσως κατάλαβε ότι ήταν αγώνας με τον χρόνο. Πόσα παιδιά θα μπορούσε να σώσει αυτός και η ομάδα του πριν κλείσουν τα σύνορα;

Η αληθινή ιστορία του Σερ Νίκολας «Νίκι» Γουίντον, ενός νεαρού μεσίτη από το Λονδίνο, ο οποίος, τους μήνες πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έσωσε 669 παιδιά από τους Ναζί.

Ενα Γκολ για τη Νίκη (Next Goal Wins) του Τάικα Γουαϊτίτι

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αμερικανικής Σαμόα, διαβόητη για την ταπεινωτική της ήττα με σκορ 31-0, στρέφεται στον κακότυχο και αντισυμβατικό προπονητή Τόμας Ρόνγκεν με την ελπίδα να μεταμορφωθεί σε μία αξιοπρεπή, ανταγωνιστική ομάδα.

Ο Τάικα Γουαϊτίτι σε μια κωμωδία αθλητικών επιδόσεων.

Sound of Freedom, Η Μελωδία της Ελευθερίας (Sound of Freedom) του Αλεχάντρο Μοντεβέρδε

H αληθινή ιστορία του πρώην κυβερνητικού πράκτορα Τιμ Μπάλαρντ που παράτησε τη δουλειά του για να σώσει ένα μικρό κορίτσι από κυκλώματα σωματεμπόρων στη ζούγκλα της Κολομβίας και μαζί με αυτό και κάποια δεκάδες παιδιά από τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα trafficking.

Μια τεράστια αμφιλεγόμενη επιτυχία στο αμερικανικό box office, βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία δουλεμπορίου.

Ο Γρήγορος Τσάρλι (Fast Charlie) του Φίλιπ Νόις

Ο Τσαρλς Σουίφτ έχει δουλέψει ως εκτελεστής της μαφίας 30 ολόκληρα χρόνια. Με τον Σταν (Τζέιμς Κάαν), τον αρχιμαφιόζο του Ορλάντο, είναι σαν οικογένεια, σαν πατέρας με γιο, ενώ μοιράζονται την αγάπη τους για το ιταλικό φαγητό. Ο Τσάρλι είναι ένας αποτελεσματικός, γρήγορος και μάλλον υπεροπτικός εκτελεστής. Φέρει την κάθε αποστολή σε πέρας πολύ γρήγορα, χωρίς μπελάδες, χωρίς ίχνη και εκπλήξεις. Αλλά έχει έρθει η μέρα που δεν λειτουργούν όλα ρολόι για τον Τσάρλι. Δεν του φτάνει που του έχουν φορτώσει έναν νέο, απρόβλεπτο συνεργάτη, μαθαίνει ότι πρέπει να βασιστεί για βοήθεια στη ζόρικη, πρώην γυναίκα του νεκρού θύματος, τη Μάρσι (Μορένα Μπακάριν). Αποφασίζει να την αφοπλίσει βγάζοντας την ένα ραντεβού, αλλά καταλήγει αφοπλισμένος ο ίδιος. Αργότερα την ίδια νύχτα, ο Τσάρλι ανακαλύπτει ότι ο Σταν και όλη η συμμορία του έχουν σφαγιαστεί, μετά την προδοσία ενός δικού τους, που συνωμοτούσε με αντίπαλη συμμορία. Οργισμένος και επιφυλακτικός απέναντι σε όλους, εκτός ίσως από τη Μάρσι, ο Τσάρλι ακολουθεί το μονοπάτι της εκδίκησης μέσα από έναν ιστό μαφιόζων και δολοφόνων, ενώ τον καταδιώκει ένας άλλος πανίσχυρος εκτελεστής.

Ο Πιρς Μπρόσναν πρωταγωνιστεί ως ψυχρός εκτελεστής σε σκηνοθεσία του Φίλιπ Νόις («Ο Μακρύς Δρόμος του Γυρισμού»). Εδώ βρίσκεται η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Τζέιμς Κάαν. Από τις 18 Ιανουαρίου στις αίθουσες.

Τρεις Κλέφτες και Ενα Λιοντάρι (Three Robbers and a Lion) του Ράσμους Α. Σίβερτσεν

Oλοι θα ζούσαν ειρηνικά στο ειδυλλιακό Κάρδαμο αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραξίες, Κάσπερ, Τζέσπερ και Τζόναθαν που όλο κόβουν βόλτες. Το χάος κυβερνάει τις ζωές τους και το σπίτι τους. Συγκατοικούν με ένα λιοντάρι και χρειάζονται άμεσα μία οικονόμο, οπότε καταστρώνουν ένα σχέδιο απαγωγής της κυρίας Σοφίας που φημίζεται για τη νοικοκυροσύνη της. Όμως, οι διοικητικές της δεξιότητες είναι ακόμα πιο σπουδαίες από τις οικοκυρικές της: Διαφεντεύει τους κλέφτες και τους βάζει να κάνουν τις δουλειές οι ίδιοι. Σιγά σιγά, οι τρεις τους αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει στην παγίδα της. Η μόνη λύση είναι να ξεφορτωθούν την κυρία Σοφία επιστρέφοντας της πίσω στην πόλη. Μετά από μία έφοδο, καταλήγουν στη φυλακή, αλλά όταν η πόλη κινδυνεύει, οι ληστές έχουν μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξουν ότι η γενναιότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Νορβηγικό animation για όλη την οικογένεια. Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά από τις 18 Ιανουαρίου.

Οι Οργανοποιοί των Εξαρχείων του Νίκου Παπακώστα

Μια βόλτα στους κατασκευαστές παραδοσιακών οργάνων στη γειτονιά των Εξαρχείων. Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου, δεύτερο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο φεστιβάλ της Ιεράπετρας, τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!