Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου

H πληθώρα νέων, πολυαναμενόμενων και καλών ταινιών συνεχίζεται, εις βάρος της τελικής επιλογής των θεατών που μοιάζουν αποπροσανατολισμένοι ανάμεσα σε ένα τοπίο υπερπροσφοράς αλλά όχι και ζήτησης.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

εξέλιξη

Εξέλιξη του Περικλή Χούρσογλου

Ο 18χρονος Νίκος και ο πατέρας του, Ανδρέας, ταξιδεύουν με το τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Ο Ανδρέας θέλει να δει το πανεπιστήμιο όπου σπουδάζει ο γιος του μαθηματικά, να κάνουν παρέα. Αλλά το μόνο που έχει ο νεαρός κατά νου είναι να συναντήσει μια ώρα αρχύτερα τη φίλη του. 40 χρόνια, μετά, ο Νίκος, οικογενειάρχης, κινηματογραφιστής και καθηγητής σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ξεκινά να πάει στον σταθμό Λαρίσης για ν’ ανέβει στην συμπρωτεύουσα, όπως κάνει κάθε εβδομάδα. Όμως δεν είναι μια συνηθισμένη νύχτα. Την επομένη ορκίζεται για την προαγωγή του στην ανώτερη βαθμίδα διδασκαλίας -«εξέλιξη» στην ακαδημαϊκή ορολογία. Στο παρά πέντε, αποφασίζει να πείσει τον πατέρα του να ταξιδέψουν μαζί. Να κάνουν τη βόλτα που πάντα επιθυμούσε ο κύριος Αντρίκος, να επισκεφθούν με την ευκαιρία και τους εκεί συγγενείς τους.

Η νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου, το δικό του προσωπικο «8 1/2», ένα συγκινητικό ταξίδι επαναπροσδιορισμού και αυτογνωσίας.

may december

May December του Τοντ Χέινς

Είκοσι χρόνια μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το ρομάντζο της τότε 36χρονης Γκρέισι και του 13χρονου Τζος, το ζευγάρι ζει μια φαινομενικά ειδυλλιακή προαστιακή ζωή. Η οικογενειακή τους γαλήνη θα διαταραχθεί απότομα από την έλευση της Ελίζαμπεθ, μιας δημοφιλούς ηθοποιού που θέλει να κάνει έρευνα για τον επερχόμενο ρόλο της ως Γκρέισι. Oσο η Ελίζαμπεθ βυθίζεται στην καθημερινότητα του ζευγαριού, η άβολη πραγματικότητα του σκανδάλου αποκαλύπτεται, φέρνοντας στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα.

Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί τις Τζούλιαν Μουρ και Ναταλί Πόρτμαν σε ένα πικρό μελόδραμα για το ριάλιτι της αληθινής ζωής.

Four Daughters

Τέσσερις Κόρες (Olfa's Daughters) της Κάουτερ Μπεν Χανιά

Αυτή είναι η ιστορία της Ολφα, μητέρας τεσσάρων κοριτσιών από την Τυνησία που μια μέρα είδε τις δύο μεγαλύτερες κόρες της να εξαφανίζονται για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Το ανεκπλήρωτο κενό καθώς και άλλα κομβικά οικογενειακά πρόσωπα ξαναζωντανεύουν επαγγελματίες ηθοποιοί, σε μια κινηματογραφική πρόκληση που ακροβατεί διαρκώς μεταξύ της πραγματικότητας και της αναπαράστασής της.

H νέα βραβευμένη στις Κάννες ταινία της Καουτέρ Μπεν Χανιά. Η επίσημη πρόταση της Τυνησίας για τα Όσκαρ.

all the beauty and the bloodshed

Ολη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία (All the Beauty and the Bloodshed) της Λόρα Πόιτρας

Η Ναν Γκόλντιν, το σκάνδαλο του OxyContin, η τέχνη που αλλάζει τον κόσμο, η ομορφιά και η αιματοχυσία σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2022 και ήταν υποψήφιο για Οσκαρ.

monster kore eda

Το Τέρας (Monster) του Χιροκάζου Κόρε-έντα

Οταν ο μικρός της γιος, Μινάτο, αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα, η μητέρα του νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά. Καθώς όμως η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια της μητέρας, της δασκάλας και του παιδιού, η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Η νέα, βραβευμένη για το σενάριο της στο Φεστιβάλ Καννών, ταινία του Χιροκάζου Κόρε-έντα.

The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds And Snakes

The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes) του Φράνσις Λόρενς

O νεαρός Σνόου είναι η τελευταία ελπίδα για την κάποτε περήφανη οικογένεια Σνόου σε μία μεταπολεμική Κάπιτολ, ο οποίος αναλαμβάνει να γίνει Μέντορας της Λούσι Γκρέι Μπέιρντ - τον Φόρο της Περιοχής 12 - στους 10ους Αγώνες Πείνας. Αλλά αφού η γοητεία της Λούσι Γκρέι αιχμαλωτίζει το κοινό της Πάνεμ, ο Σνόου ξεκινά έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να επιβιώσει και να αποκαλύψει αν τελικά θα γίνει αηδόνι… ή φίδι.

Επιστροφή στους «Αγώνες Πείνας», με νέα εφηβική περιπέτεια.

Father and Soldier

Ο Πατέρας του Στρατιώτη (Father and Soldier) του Ματιέ Βαντεπιέ

Ο Μπάκαρι κατατάσσεται στο στρατό μετά την υποχρεωτική στράτευση του 17χρονου γιου του Τιέρνο, για να μείνει δίπλα του. Μαζί, πατέρας και γιος πρέπει να πολεμήσουν στον Α' ΠΠ στο μέτωπο της Γαλλίας, μια χώρα που δεν γνωρίζουν καν, αλλά ο Τιέρνο είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του για αυτή. Κι έτσι ο Μπάκαρι ξεκινά έναν αγώνα ως την κόλαση, για να σώσει το γιο του.

Η άγνωστη ιστορία των Αφρικανών που πολέμησαν σε έναν πόλεμο που δεν είναι δικό τους. Με τον Ομάρ Σι. Από τις 16 Νοεμβρίου στις αίθουσες.

Ουρανός Μαζάουερ

Ουρανός του Τάκη Κανελλόπουλου

Στη μακε­δο­νι­κή επαρ­χία, συγκε­κρι­μέ­να στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία, δύο ζευ­γά­ρια (Νίκη Τρια­ντα­φυλ­λί­δη-Τάκης Εμμα­νου­ήλ και Φαί­δων Γεωρ­γί­τσης-Αιμι­λία Πίτ­τα), χωρί­ζουν με την έναρ­ξη του πολέ­μου. Δύο άντρες πάνε στο μέτω­πο της Αλβα­νί­ας και πολε­μούν πλάι-πλάι με τον δάσκα­λο, ο οποί­ος θα σκο­τω­θεί πρώ­τος. Στη συνέ­χεια, θα πέσουν και οι ίδιοι ενώ το μέτω­πο θα καταρ­ρεύ­σει. Το πέν­θος και η απο­γο­ή­τευ­ση θα σκε­πά­σουν τα πάντα την ώρα που οι γερ­μα­νι­κές δυνά­μεις κατευ­θύ­νο­νται στην πρω­τεύ­ου­σα. Μετά την κατά­κτη­ση της χώρας από τα ναζι­στι­κά στρα­τεύ­μα­τα την άνοι­ξη του 1941, οι στρα­τιώ­τες επι­στρέ­φουν από το μέτω­πο στα σπί­τια τους με τα πόδια. Βρί­σκουν κατα­φύ­γιο σε εκκλη­σί­ες και γνω­ρί­ζο­νται με τους ντόπιους.

To αντιπολεμικό αριστούργημα του Τάκη Κανελλόπουλου, στις αίθουσες με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!