Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 13 Ιουλίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 13 Ιουλίου

Πολυαναμενόμενα blockbusters, μικρές καλλιτεχνικές ταινίες αλλά και ιστορικές επανεκδόσεις στη διάθεσή σας αυτή την εβδομάδα για να κάνετε πρόγραμμα και να τις απολαύσετε σ' ένα θερινό.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση

«Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο» (Mission Impossible: Dead Reckoning Part One) του Κρίστοφερ Μακουάρι

Μετά από περιπέτειες γυρισμάτων μέσα στην πανδημία και τον Τομ Κρουζ σε μεγάλες φόρμες, ήρθε η ώρα της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας της έβδομης επικίνδυνης αποστολής.

O Ιθαν Χαντ και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: Πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ιθαν καλείται να αποφασίσει αν μετράει κάτι παραπάνω από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών που αγαπά.

ramona

«Ραμόνα» (Ramona) της Αντρεα Μπάγκνι

Η Ραμόνα έχει μόλις μετακομίσει στη Μαδρίτη με το αγόρι της, Νίκο, με σκοπό να αρχίσει μια νέα ζωή από το μηδέν: θέλει να γίνει ηθοποιός, μητέρα και να ζήσει στο Λαβαπιές, μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Μαδρίτης. Μια μέρα πριν την πρώτη της ακρόαση γνωρίζει έναν μεγαλύτερο άντρα, τον Μπρούνο, με τον οποίο νιώθει κατευθείαν μια πολύ δυνατή έλξη. Παρόλ' αυτά, τρομαγμένη από το πώς αισθάνεται, το βάζει στα πόδια. Την επόμενη μέρα όμως, την περιμένει μια έκπληξη... Φτάνοντας στην ακρόαση ανακαλύπτει ότι ο Μπρούνο είναι ο σκηνοθέτης που πρέπει να συναντήσει. Η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη για να την προσπεράσει και, με την προτροπή του Νίκο, αποφασίζει να την αρπάξει.

Η νουβέλ βαγκ μέσα από το βλέμμα των millenials, μια μαδριλένικη κομεντί για την ηθοποιό Ραμόνα που ψάχνει την αλήθεια στη ζωή της - και στους άντρες της - στο ντεμπούτο τής Αντρεα Μπάγκνι που συμμετείχε στα φεστιβάλ της Ρώμης και του Κάρλοβι Βάρι.

Les Cyclades

«Δύο Εισιτήρια για Κυκλάδες» (Les Cyclades) του Μαρκ Φιτουσί

Εφηβες, η Μπλαντίν και η Μαγκαλί ήταν αχώριστες, όμως καθώς πέρασαν τα χρόνια, χάθηκαν. Μια μέρα ξανασυναντιούνται, θυμούνται τα παλιά και αποφασίζουν να εκπληρώσουν ένα παλιό τους όνειρο και να κάνουν επιτέλους το ταξίδι που είχαν υποσχεθεί η μία στην άλλη. Προορισμός τους η Ελλάδα, ο ήλιος της και τα νησιά της, όμως το ταξίδι προκύπτει επεισοδιακό καθώς οι δυο παλιές φίλες, έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνουν οι διακοπές -αλλά και η ζωή! Η μία είναι μαζεμένη, μετριοπαθής και ταλαιπωρημένη από έναν χωρισμό, ενώ η άλλη, ατρόμητη, ηδονίστρια και πληθωρική… Κάπου στην πορεία εμφανίζεται και η τρίτη της παρέας, που έχει σχέση με έναν Έλληνα και ζει πια μόνιμα στη Μύκονο.

Γαλλική κωμωδία με την γυναικοπαρέα των Λορ Καλαμί, Ολίβια Κοτ και Κριστίν Σκοτ-Τόμας σε επεισοδιακές διακοπές στα ελληνικά νησιά.

the wicker man

«Το Καταραμένο Σκιάχτρο» (The Wicker Man, 1973) του Ρόμπιν Χάρντι

Eπετειακή επανέκδοση σε 4Κ για τα 50 χρόνια από την πρεμιέρα μίας από τις πιο θρυλικές cult ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Ενας πουριτανός χριστιανός αστυνομικός φτάνει σε ένα απομακρυσμένο σκωτσέζικο νησί για να αναζητήσει μετά από μια καταγγελία ένα αγνοούμενο κορίτσι, μόνο και μόνο για να βρει τους παγανιστές ντόπιους να ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε ποτέ.

Ομως δεν πείθεται, και αποφασίζει να ερευνήσει σε βάθος την παράξενη ιστορία, με απρόβλεπτες συνέπειες...

Μ ο δράκος

«Μ - Ο Δράκος του Ντίσελντορφ» (Μ, 1931) του Φριτς Λανγκ

Εμπνευσμένη από τους αληθινούς φόνους μικρών παιδιών που συγκλόνισαν το 1929 το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η ιστορία της ταινίας μας προσγειώνει στο μάταιο ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας και στην ιδέα της να επιστρατεύσει τον τοπικό υπόκοσμο για να ξετρυπώσουν τον απεχθή δολοφόνο. Πορτοφολάδες, μικροαπατεώνες, τυχοδιώκτες παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους, καθώς ένα τέτοιο τέρας δεν έχει θέση να κρύβεται ούτε πίσω από τις δικές τους παράνομες σκιές.

Από τους μορφασμούς του Πίτερ Λόρε μέχρι το ανατριχιαστικό σφύριγμα του μουσικού σκορ, αυτό το αριστούργημα γερμανικού εξπρεσιονισμού συνεχίζει να συναρπάζει και να αποτελεί σημείο σύγκρισης για κάθε μεταγενέστερο θρίλερ με θέμα κατά συρροή δολοφόνους.

Shadow of a Doubt

«Στη Σκιά της Αμφιβολίας» (Shadow of a Doubt, 1943) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

H κατά τον Χίτσκοκ αγαπημένη του ταινία, κατά πολλούς η καλύτερή του, ένα φιλμ τόσο τέλειο στιλιστικά, έξυπνο σεναριακά και σύνθετο στο παιχνίδι του κοινωνικού σχολιασμού που επιβιώνει θαυμάσια, 70 χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Η νεαρή και όμορφη Τσάρλι Νιούτον, ζει στη Σάντα Ρόζα, την επιτομή της συμβατικής αμερικανικής πόλης, με τους γονείς και τα δύο αδέλφια της και βαριέται τρομερά! Ετσι τα νέα ότι ο αγαπημένος της θείος Τσάρλι, από τον οποίο πήρε και το όνομά της, έρχεται να τους επισκεφθεί, τη γεμίζει ενθουσιασμό. Μόνο που ο Τσάρλι, κοσμοπολίτης, φαφλατάς αλλά πολύ γοητευτικός, ενδέχεται να είναι ένας ειδεχθής καταζητούμενος δολοφόνος! Και η Τσάρλι έχει αρχίσει να τον υποψιάζεται...

Ρίκι ο Πελαργός

«Ρίκι ο Πελαργός & το Μυστήριο του Χαμένου Θησαυρού» (Richard the Stork and the Mystery of the Lost Jewel) των Mπενζαμίν Καμπέκ και Μετ Τάνγκε

Απολαμβάνοντας το χειμώνα σε μια Μεγάλη λίμνη στη Βόρεια Αφρική, ο Ρίκι μαθαίνει ότι αυτή τη φορά δεν θα του ανατεθεί μια τόσο τιμητική και υπεύθυνη αποστολή, ώστε να ηγηθεί της πτήσης ενός κοπαδιού πελαργών προς το βορρά. Μη θέλοντας να το ανεχτεί αυτό, ξεκινάει ένα ανεξάρτητο ταξίδι γεμάτο κινδύνους και περιπέτειες.

Στην πορεία, ο Ρίκι θα συναντήσει ένα κοπάδι από σπουργίτια σε μπελάδες, αιχμαλωτισμένα από τα κακά πουλιά marabou με επικεφαλής το άπληστο παγώνι Ζαμάνο. Για να αποκτήσουν ελευθερία, τα πουλιά θα πρέπει να γίνουν μια ομάδα, να δείξουν θάρρος, ευρηματικότητα και εφευρετικότητα για να λύσουν το παζλ που τους έχει ανατεθεί, και να βρουν έναν μυστηριώδη θησαυρό.

Το σπουργίτι που μεγάλωσε με τους πελαργούς, σε νέες τρελές περιπέτειες και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!