Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενα Οσκαρ για τον Τεντέν;

στα 10

Ανακοινώθηκε ότι «Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου» θα είναι η ταινία κλεισίματος του κινηματογραφικού φεστιβάλ του AFI, μία κίνηση που οι αναλυτές βρίσκουν ότι επισφραγίζει το ενδιαφέρον του Σπίλμπεργκ να κατέβει δυναμικά στην οσκαρική κούρσα.

Ενα Οσκαρ για τον Τεντέν;

Αν πάρεις την ψήφο των μελών του AFI είσαι με το ένα πόδι στις οσκαρικές πεντάδες, κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε την κίνηση που υποδηλώνει ακριβώς αυτό το ενδιαφέρον: «Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου» θα κλείσουν το AFI FEST, το κινηματογραφικό φεστιβάλ του AFI που φέτος γιορτάζει τα 25 του χρόνια.

Ο Σπίλμπεργκ άλλωστε είναι τιμώμενο πρόσωπο του θεσμού. Εχει λάβει το AFI βραβείο για το σύνολο της καριέρας του, ενώ 5 ταινίες του («Λίστα του Σίντλερ» #8, «Ο Εξωγήινος» #24, «Τα Σαγόνια του Καρχαρία» #56, «Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» #66, «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» #71) βρίσκονται στην 100άδα των καλύτερων ταινιών στην ιστορία του κινηματογράφου, σύμφωνα με τη λίστα του AFI.

Εχοντας λοιπόν κερδίσει τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους κριτικούς, η 3D motion capture περιπέτειά του, που αντιμετώπισε πριν την παρουσίασή της μεγάλο δισταγμό και καχυποψία, τώρα μοιάζει να διεκδικεί το πέρασμα στην οσκαρική ιστορία.

Κι εμείς μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι «οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου», είναι η καλύτερη ταινία του Σπίλμπεργκ εδώ και πολλά χρόνια. Μια πανέξυπνη, χορταστική περιπέτεια, γεμάτη θεάμα και δίχως ίχνος από την μάλλον ανατριχιαστική υφή που είχαν οι αντίστοιχες motion capture ταινίες του Ζεμέκις.

Δε χρειάζεται όμως να ανυπομονείτε άλλο: σε δύο μέρες η ταινία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες και θα μπορέσετε να διαμορφώσετε τη δική σας γνώμη.

Διαβάστε περισσότερα για τις Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου»

  • Η πρώτη συνέντευξη Τύπου των Σπίλμπεργκ-Τζάκσον στην Comic Con

  • Το πρώτο τρέιλερ

  • Το δεύτερο τρέιλερ

  • Το βρετανικό τρέιλερ

  • Απολάυστε μερικές σκηνές της ταινίας εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ

  • Μaking of του «Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν: Το Μυστικό του Μονόκερου»

  • Διαβάστε περισσότερα για τον «Tεν Τεν»

  • Μια εναλλακτική σεκάνς τίτλων σχεδιασμένη από έναν φαν