Buzz

Oι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Πίτερ Τζάκσον κερδίζουν τις εντυπώσεις!

στα 10

Το Χόλιγουντ αυτές τις μέρες ζει και αναπνέει στο Comic-Con. Ανάμεσα στα πολύκροτα πάνελ αυτό του Τεν Τεν, όπου οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Πίτερ Τζάκσον απάντησαν στις ερωτήσεις των απανταχού comic geeks και έκλεισαν τα στόματα των άπιστων Θωμάδων της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Oι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Πίτερ Τζάκσον κερδίζουν τις εντυπώσεις!
Θριαμβευτές έφυγαν από την παρουσίαση του Τεν Τεν, οι Πίτερ Τζάκσον και Στίβεν Σπίλμπεργκ

Χτες ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για τους θαμώνες του Comic Con: συνάντησαν τους συντελεστές των δύο πολυαναμενόμενων blockbusters, «The Amazing Spider-Man» και «The Adventures of Tin Tin: Secret of the Unicorn».

Ειδικά το τελευταίο έχει εδώ και μήνες προκαλέσει πολύ μεγάλες συζητήσεις ανάμεσα σε φανατικούς του Ερζέ, αλλά και σε καχύποπτους σινεφίλ που αντιδρούσαν στην επιλογή της motion-capture τεχνολογίας στην απόδοση του θρυλικού κόμικ ήρωα. Τα trailer που είχαν κυκλοφορήσει μάλλον είχαν ενισχύσει τους φόβους των φανς, οι οποίοι κατέκλυσαν το διαδίκτυο με τρομοκρατημένες προβλέψεις ότι θα δουν τον Τεν Τεν σε μία κινηματογραφική μεταφορά που θα θύμιζε «Polar Express».

Οπότε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε πολύ δύσκολη αποστολή στη συνεύρεσή του με το αρνητικά επηρεασμένο κοινό του Comic Con.

Η χτεσινή παρουσίαση όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία: και το κατά γενική ομολογία ευφάνταστο υλικό, και οι σοβαρές απαντήσεις του Σπίλμπεργκ, αλλά και η εμφάνιση-έκπληξη του παραγωγού Πίτερ Τζάκσον ενθουσίασαν όσους τυχερούς παραβρέθηκαν στο πάνελ του Τεν Τεν.

Τζάκσον και Σπίλμπεργκ μίλησαν για το πόσο τα κόμικ του Ερζέ με τις περιπέτειες του Τεν Τεν τους επηρέασαν (ο Τζάκσον τα διάβαζε πριν ακόμα... μάθει να διαβάζει, ενώ ο Σπίλμπεργκ τα ανακάλυψε μεγαλύτερος, όταν ένας Γάλλος κριτικός είχε συγκρίνει τον Ιντιάνα Τζόουνς με τον Τεν Τεν).

Περισσότερο από τη συναισθηματική τους επένδυση όμως, εξήγησαν την κινηματογραφική τους απόφαση να χρησιμοποιήσουν την motion capture τεχνολογία, αντιδρώντας στις κριτικές και υπερασπίζοντας την άποψη ότι αυτό έλυσε τα χέρια του Σπίλμπεργκ για μία πιο άμεση σκηνοθετική προσέγγιση, κι όχι ένα ψυχρό αποτέλεσμα:

«Ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε την εικόνα που είχαμε ονειρευτεί - ένα συνδυασμό animation και motion capture που θα επέτρεπε στον Στίβεν να επεμβαίνει σκηνοθετικά και να μην κινηματογραφεί από μακριά.» δήλωσε ο Τζάκσον. «Ο Στίβεν κινηματογραφούσε όπως ακριβώς θα το έκανε αν ήταν live action ταινία. Με την κάμερα στα χέρια, εκατοστά από τη δράση...»

«Δεν πρόκειται για μία «φορετή» «ζωγραφισμένη» ταινία, αυτό είναι παρεξήγηση» συμπλήρωσε ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το performance capture δίνει μία απίστευτη ελευθερία στο σκηνοθέτη - ακόμα και στην επιλογή των ηθοποιών του. «Δεν υπάρχουν πλέον συμβιβασμοί στο ποιοι θα παίξουν π.χ. τους ρόλους των δίδυμων αδελφών. Μπορώ να επιλέξω τους Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ λόγω ταλέντου και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η τεχνολογία.»

Και ο Σπίλμπεργκ τόνισε ότι πρέπει να εμπιστευθούμε την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας από το «Polar Express» στο «Avatar». «Είμαστε ευνοημένοι: ακολουθούμε μίας τέτοιας μεγάλης επανάστασης κι έχουμε όλα τα νέα εργαλεία στα χέρια μας».

Μία από τις εκπλήξεις της παρουσίασης ήταν η εμφάνιση του Αντι Σέρκις, ο οποίος μασκαρεμένος και φορώντας περούκα, σηκώθηκε μέσα από το κοινό και απηύθυνε ερώτηση σε ρόλο προβληματισμένου, σκεπτικού geek fan.

Ο Σπίλμπεργκ ήταν αρκετά ειλικρινής με τους θαυμαστές: «Μας αγαπάτε, αλλά δεν μας αγαπάτε πάντα. Και καλά κάνετε. Πρέπει να μας κρατάτε υπεύθυνους απέναντι στη δουλειά που σας καταθέτουμε. Συνεχίστε να το κάνετε. Απαιτείστε την καλύτερη δουλειά από εμάς...»

Τέλος, σε ερώτηση για τη φήμη ότι ετοιμάζει το «Jurassic Park 5», το επιβεβαίωσε: «Ελπίζω να το ολοκληρώσουμε στα επόμενα 2-3 χρόνια».

Ο Πίτερ Τζάκσον από την πλευρά του είπε ότι μετά το «Hobbit» ετοιμάζει την «επιστροφή του στον τρόμο»...