Buzz

«Α Most Violent Year»: Οταν η Νέα Υόρκη ήταν στ’ αλήθεια η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο

στα 10

Η νέα ταινία του Τζέι Σι Τσάντορ δίνει αφορμή για ένα 6λεπτο ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει το σκοτεινό πρόσωπο της Νέας Υόρκης του 1981.

«Α Most Violent Year»: Οταν η Νέα Υόρκη ήταν στ’ αλήθεια η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο

Μπορεί να μην έχει θριαμβεύσει στην κούρσα των βραβείων, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το «A Most Violent Year» θα είναι από τις πιο δυνατές ταινίες της χρονιάς. Δεν είναι μόνο η εγκύηση του ονόματος του Τζέι Σι Τσάντορ, του σκηνοθέτη που συστήθηκε με το «Margin Call» κι απογειώθηκε με το «All Is Lost». Το γεγονός ότι στο φιλμ πρωταγωνιστούν η Τζέσικα Τσαστέιν, ο Οσκαρ Αϊζακ κι ο Ντέιβιντ Ογιελόουο ανεβάζει τις μετοχές του, το National Board of Review που την τοποθέτησε στον κορυφή των ταινιών του 2014, η φωτογραφία που υπογράφει ο Μπράντφορντ Γιανγκ του «Ain’t Them Bodies Saints», όλα συμβάλλουν, αλλά κυρίως μια σκορσεζική αναπαράσταση μιας σκοτεινής ιστορίας, ενός ζευγαριού που διαλύεται και μιας πολύ, πολύ βρώμικης Νέα Υόρκης, ιδανικού σκηνικού για κάθε δράμα.

Το «A Most Violent Year» ακολουθεί την ιστορία ενός μετανάστη και της οικογένειάς του, καθώς προσπαθεί να κάνει την επιχείρησή του να επιβιώσει, μέσα στο ξέσπασμα της βίας, της παρακμής και της διαφθοράς που στιγμάτισαν το 1981, ως μια από τις πιο βίαιες χρονιές στην ιστορία της Νέας Υόρκης. Μ' αυτήν την αφορμή, ιδανική προετοιμασία για την ταινία, η A24 ετοίμασε ένα εντυπωσιακό 6λεπτο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «A Most Violent Year | NYC, 1981», όπου, μιλώντας με νεοϋορκέζους που έζησαν από κοντά και σ' όλο τους τον φόβο τα '80s στην πόλη, προσπαθεί να εξηγήσει τους 2100 φόνους και την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα της εποχής, μέσα στην οποία εκτυλίσσεται η ταινία. Δείτε το ολόκληρο παρακάτω.

Διαβάστε ακόμα: