Industry

«Amp Up Instagram!»: Παραγωγός κάνει μήνυση στην Ακαδημία γιατί έχει «βαρετή κι απαρχαιωμένη» παρουσία στα social media

στα 10

O Μάικλ Σάμπεργκ πιστεύει ότι ο θεσμός υποφέρει από μία διοίκηση ανθρώπων που αρνείται να εκσυγχρονίσει την επικοινωνία του με το κοινό.

«Amp Up Instagram!»: Παραγωγός κάνει μήνυση στην Ακαδημία γιατί έχει «βαρετή κι απαρχαιωμένη» παρουσία στα social media

Ο Μάικλ Σάμπεργκ είναι βετεράνος παραγωγός («Django Unchained», «Reno 911») και μέλος της Ακαδημίας από το 1981. Πρόσφατα, ο 75χρονος παραγωγός αποφάσισε να σπρώξει τα πράγματα στα όριά τους: έκανε μήνυση στην Ακαδημία γιατί δεν έκανε αποδεκτές τις προτάσεις του για εκσυγχρονισμό των social media του θεσμού - την πρόσληψη ειδικών, την χάραξη στρατηγικής digital marketing, και, γενικότερα, «λιγότερο βαρετά, διεκπαιρεωτικά και απαρχαιωμένα» ποστ, που έχουν βαλτώσει την επικοινωνία με το κοινό.

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης, ο Σάμπεργκ κατέθεσε μία πρόταση για αλλαγή στο καταστατικό της οργάνωσης, ώστε να επιτρέψει αυτές τις αλλαγές στα social media, όπως επίσης κι ένα ετήσιο ερωτηματολόγιο που θα έπρεπε να απαντούν τα μέλη με σκοπό τον συνεχή εκσυγχρονισμό του θεσμού.

Ο Σάμπεργκ ζήτησε να είναι παρών στο μίτινγκ του Μαρτίου, για να αναπτύξει τις θέσεις του και να στηρίξει την πρότασή του, πριν αυτή περάσει σε ψηφοφορία. Ο Ντέιβιντ Ρούμπιν, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, τον ενημέρωσε ότι θα είχε δέκα λεπτά, αλλά μετά έπρεπε να αποχωρήσει για να ακολουθήσει η ψηφοφορία του διοικητικού συμβουλίου.

Ο εκσυγχρονισμός που έχει επέλθει στην επικοινωνία είναι τόσο επαναστατικός, όπως το πέρασμα από τον βωβό στον ομιλούντα κινηματογράφο. Η άρνηση της Ακαδημίας να ακολουθήσει τις εξελίξεις, την κρατά κολλημένη στον προηγούμενο αιώνα...»

Σάμπεργκ 607

Διαβάστε κι αυτό: Συγχαρητήρια στο καστ των «Παράσιτων» και στα 800+ ακόμα νέα μέλη της Ακαδημίας!

Την επόμενη μέρα ο Ρούμπιν επικοινώνησε με τον Σάμπεργκ και τον πληροφόρησε ότι η πρότασή του δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αλλά πέρασε κατευθείαν γιατί τα μέλη συμφώνησαν. Αυτό μετά όμως αντιμετώπισε νομικό πρόβλημα, κι άρχισε ένας γύρος γραφειοκρατίας με το Κυβερνητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας που δεν έβγαλε πουθενά.

Ετσι, ο Σάμπεργκ κατέθεσε μήνυση, επικαλούμενος ότι ακριβώς αυτή η απαρχαιωμένη στάση της Ακαδημίας έχει «παλιώσει» και τα Οσκαρ και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι τηλεθεάσεις πέφτουν συνεχώς κι ότι τα βραβεία αντιμετωπίζουν κρίση.

«Enough With the Past», «Amp Up Instagram», «Get on TikTok» είναι μερικές από τις φράσεις του Σάμπεργκ στο επεξηγητικό κείμενο που συνοδεύει τη μήνυση.

«Ο εκσυγχρονισμός που έχει επέλθει στην επικοινωνία είναι τόσο επαναστατικός, όπως το πέρασμα από τον βωβό στον ομιλούντα κινηματογράφο. Η άρνηση της Ακαδημίας να ακολουθήσει τις εξελίξεις, την κρατά κολλημένη στον προηγούμενο αιώνα...»

«Κανένας από όλους εσάς, μέλη της Ακαδημίας παραγωγοί και σκηνοθέτες, δε θα επιτρέπατε μία τόσο βαρετή και απαρχαιωμένη digital marketing στρατηγική για τις ταινίες σας. Πώς το επιτρέπουμε για τα Οσκαρ;»

Η Ακαδημία μέχρι στιγμής απάντησε ότι «όλοι έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες, αλλά ο θεσμός δεν έχει την υποχρέωση να τις ψηφίσει». Τόνισε επίσης ότι ο Σάμπεργκ είχε βάλει υποψηφιότητα για να γίνει μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου και δεν ψηφίστηκε - αιχμή ότι όλα αυτά δεν είναι παρά μία μικροπρεπής πολιτική εκδίκηση;

Διαβάστε περισσότερα: