Buzz

Ανασκόπηση 2023 | Οταν τελείωσε για πάντα το «Succession». Αλήθεια.

στα 10

Στο πνεύμα του... FLIXmas 2023, κάθε μέρα ανατρέχουμε στις στιγμές, τα πρόσωπα, τις ταινίες, τις λέξεις και τις εικόνες που μένουν από τη χρονιά που φεύγει.

Ανασκόπηση 2023 | Οταν τελείωσε για πάντα το «Succession». Αλήθεια.

«It's like the "Sopranos", it's over!» Αυτό λέει ο Κέμο στον Πίτερ του Τζέισον Σίγκελ, στο «Forgetting Sarah Marshall», όταν θέλει να τον πείσει ότι η σχέση του με τη Σάρα όντως τελείωσε. Οριστικά, όπως οι «Sopranos».

Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2023: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς

Ελάχιστες είναι οι σειρές που προκάλεσαν τόσο πάθος, τέτοια πίστη, τόσο μεγάλο εθισμό στη διάρκειά τους και μελαγχολία στο φινάλε τους μέσα στα χρόνια, όσο οι «Sopranos». Το «Game of Thrones». Το «Breaking Bad». Το «Succession». Μεγαλειώδης καρπός της συνεργασίας του showrunner Τζέσι Αρμστρονγκ και του σκηνοθέτη Μαρκ Μάιλοντ, η σειρά άρχισε τον Ιούνιο του 2018 και τελείωσε 38 επεισόδια αργότερα, τον Μάιο του 2023, όπως ξεκίνησε: αιχμηρή σε βαθμό συναισθηματικής οδύνης, αποστασιοποιημένη αλλά σπαρακτική, χωρίς να προδώσει ίχνος από τους ήρωές της, την πιο πλούσια και πιο δυσλειτουργική οικογένεια του κόσμου, μ' έναν μισανθρωπισμό ως καμουφλάζ και μια ευαισθησία ως δεκανίκι.

Διαβάστε ακόμη:

Το αριστουργηματικό φινάλε είδαν ταυτόχρονα 2,9 εκατομμύρια θεατές όταν προβλήθηκε, πολλοί ακόμα αργότερα. Αντί άλλου αποχαιρετισμού, πατήστε το play στο μουσικό θέμα του Νίκολας Μπρίτελ παρακάτω και ελέγξτε τους παλμούς σας.

Λίστες, καλύτερα, χειρότερα, βραβεία και ανασκόπηση της χρονιάς, στην ειδική ενότητα FLIXmas 2023 που ανανεώνεται καθημερινά

Διαβάστε ακόμη:

Ανασκόπηση 2023 | Οταν η Αθήνα αγωνίστηκε για τα σινεμά του κέντρου
Ανασκόπηση 2023 | Οταν καταλάβαμε ότι ο Αγγελόπουλος κι ο Παναγιωτόπουλος ήταν frenemies
Ανασκόπηση 2023 | Οταν κέρδισε «τα πάντα όλα» μια ταινία που δεν είδε κανείς, πουθενά
Ανασκόπηση 2023: Οταν η Μέριλ Στριπ τραγούδησε στο «Only Murders in the Building»
Ανασκόπηση 2023: Οταν η καρδιά (και) του σινεμά σταμάτησε στα Τέμπη