Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την (Καθαρά) Δευτέρα 15 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την (Καθαρά) Δευτέρα 15 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Σον το Πρόβατο: Η Ταινία των Μαρκ Μπάρτον, Ρίτσαρντ Στάρτζακ

Ο Σον είναι ένα έξυπνο, άτακτο πρόβατο, που ζει με το κοπάδι του στη Φάρμα Μόζι Μπότομ και υπό την επίβλεψη του Αγρότη και του Μπίτζερ, ενός καλοπροαίρετου αλλά μη αποτελεσματικού τσοπανόσκυλου. Παρά τις προσπάθειες του Σον, η ζωή στη φάρμα τους έχει δυσκολέψει, κι ο Σον θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο: να πάρουν ρεπό. Πρέπει να προσέχετε τι εύχεστε όμως. Σύντομα τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου και οι αταξίες του Σον θα απομακρύνουν τον άμοιρο αγρότη από τη φάρμα του. Με τη βοήθεια του κοπαδιού, ο Σον θα ταξιδέψει στη Μεγάλη Πόλη για να σώσουν τον αγρότη- η αποτυχία δεν είναι επιλογή! H Aardman χαρίζει στον Σον την πρώτη του ταινία, ένα κυριολεκτικό roller-coaster σλαπστικ χιούμορ και φαντασίας που πάει για μαλλί και... δεν σταματάει ούτε στιγμή τα αστεία. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Σον το Πρόβατο».

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 10.00


Υποψηφιότητες Οσκαρ 2021

Η COSMOTE TV εγκαινιάζει σήμερα 15 Μαρτίου το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS κάνοντας πρεμιέρα με την εκπομπή «OSCARS’ Nominations» στις 14.15 με παρουσιαστή τον κριτικό κινηματογράφου Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και σε ρόλο σχολιαστή τον Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Λουκά Κατσίκα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, που θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και από το επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, θα ανακοινωθούν, σε απευθείας σύνδεση με το Λος Αντζελες, οι υποψηφιότητες των Οσκαρ.


Η 63η Τελετή Απονομής των Βραβείων Grammy

Ο θρίαμβος της Τέιλορ Σουίφτ, τα ρεκόρ της Μπιγιονσέ, η ιστορική νίκη της Μπίλι Αϊλις, η εμφάνιση του Χάρι Στάιλς, το κόκκινο χαλί και η ειδικά προσαρμοσμένη στις πανδημικές συνθήκες ημί-open air λαμπερή τελετή των βραβείων Grammy προβάλλεται αποκλειστικά με ελληνικούς υπότιτλους την Καθαρά Δευτέρα στις 21.30 στο COSMOTE CINEMA 2HD.


Θα Πέσει η Νύχτα του Αντρέ Σίνγκερ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, δωρεάν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ, online.filmfestival.gr, το ανατριχιαστικό ντοκουμέντο για το Ολοκαύτωμα, «Θα Πέσει η Νύχτα» του Αντρέ Σίνγκερ. Η ειδική προβολή της ταινίας πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου από τους 19 συρμούς που μετέφεραν συνολικά 46.091 Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς – Μπίρκεναου. H προβολή γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που έχουν καθιερωθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Ποτέ ξανά».
Η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, έως την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, online.filmfestival.gr. Για το κοινό θα είναι διαθέσιμα 800 μηδενικά εισιτήρια, που θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Θα Πέσει η Νύχτα».


Cosmopolis του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, στο άμεσο μέλλον: ο Eρικ Πάρκερ, ένας 28χρονος οικονομολόγος που ονειρεύεται να ζήσει σε έναν διαφορετικό πολιτισμό του μέλλοντος, βλέπει μια σκιά να ρίχνει το πέπλο της πάνω από τον γαλαξία της Γουόλ Στριτ, του οποίου είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος. Καθώς διασχίζει με το αμάξι του το Μανχάταν για να πάει να κουρευτεί στο παλιό κουρείο του πατέρα του, τα μάτια του παραμένουν κολλημένα στην ισοτιμία του Γiεν: ανεβαίνει επικίνδυνα, παρά τις προσδοκίες όλων, καταστρέφοντας τις επενδύσεις του Eρικ. Κάθε λεπτό που περνά, ο Eρικ βλέπει την αυτοκρατορία του να ξεγλιστρά από τα χέρια του. Στο μεταξύ, άγριες διαμάχες ξεσπούν στους δρόμους της πόλης. Eντρομος καθώς βλέπει την απειλή του πραγματικού κόσμου να διαλύει το πλασματικό σύννεφο στο οποίο ζούσε, κατά τη διάρκεια της 24ωρης οδύσσειάς του, θα νιώσει την παράνοια να κλιμακώνεται. Ο Πάρκερ αρχίζει να ενώνει μεταξύ τους τα κομμάτια του παζλ που τον οδηγούν στην αποκάλυψη ενός τρομακτικού μυστικού: της επικείμενης δολοφονίας του. Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και η τελευταία μέρα του καπιταλισμού, σε μια ταινία που θα μπορούσε να αποτελεί το ύστατο σχόλιο των ημερών μας. Αν δεν έμενε εγκλωβισμένη μέσα στο κυκλοφοριακό χάος του βερμπαλισμού και των ιδεών της... Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Cosmopolis».

Η ταινία προβάλλεται στο OPEN στις 03.15


Παρόντες του Γιώργου Αυγερόπουλου

Το νεό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου μετά το «Agora II - Δεσμώτες» γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και εξετάζει ακριβώς αυτό, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, «την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας». Μετά την online πρεμιέρα τους το Φεβρουάριο, κατά την διάρκεια του 3ήμερου virtual forum για τη Δημοσιογραφία, που διοργάνωσε το iMEdD (incubator for Media Education and Development), οι «Παρόντες» θα προβάλλονται online και δωρεάν στο parontes.imedd.org για όλους από την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 21.00 και μέχρι και τις 19 Μαρτίου, καθημερινά για τρεις προβολές (στις 19.00, στις 21.00, στις 23.00 και το Σάββατο και την Κυριακή στις 17.00, στις 20.00, στις 23.00). Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις online προβολές του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Οι Παρόντες».


Σημειώσεις για τις Πόλεις και τα Ρούχα του Βιμ Βέντερς

Το άγνωστο στους πολλούς ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς από το 1989 στο οποίο συνομιλεί με τον Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Γιότζι Γιαμαμότο σχετικά με την δημιουργική διαδικασία και αναλογίζεται τη σχέση ανάμεσα στις πόλεις, την ταυτότητα και τον ρόλο του κινηματογράφου στην ψηφιακή εποχή.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming από τη StraDa Films

the cow 607

The Cow του Νταριούς Μεχρζουί

Ο νεορεαλισμός, ο σουρεαλισμός και ο μυστικισμός συγχωνεύονται σε αυτήν την πρωτοποριακή, βαθιά συγκινητική ταινία New Wave του Ιράν. Ο Χασάν, ένας αγρότης σε ένα φτωχό χωριό, τρελένεται όταν η μόνη του αγελάδα έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Χαμένος τελείως στην τρέλα του, παίρνει τη θέση της αγελάδας. Η ταινία αν και χρηματοδοτήθηκε από την ιρανική κυβέρνηση, απαγορεύτηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της λόγω της αρνητικής απεικόνισης της αγροτικής ιρανικής φτώχειας. Η ταινία μεταφέρθηκε λαθραία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1971 όπου κέρδισε το βραβείο FIPRESCI.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση προς 4,5 ευρώ, από το φεστιβάλ του Rotterdam στο πλαίσιο του αφιερώματος IFFR Unleashed: 50/50 που επιλέγει πενήντα ταινίες, μία από κάθε διοργάνωση του φεστιβάλ.


The Walking Dead - Επεισόδιο 19, Κύκλος 10 - 22.40 στο FOX

Η Μάγκι επιστρέφει αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμη να μοιραστεί την ιστορία της, ακόμα και όταν καταφτάνει το παρελθόν της. Η ασφάλεια του Νέγκαν κινδυνεύει ξανά και οι Ντάριλ και Μάγκι πολεμούν μια άγνωστη και αόρατη απειλή. Τα νέα επεισόδια του 10ου κύκλου του «The Walking Dead» συνεχίζουν με το «One More» τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 22.40. Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα νέα επεισόδια του «The Walking Dead».


Ο Θησαυρός της Βαγίας

Παιδική-νεανική σειρά, τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Ζωρζ Σαρρή, από τον Δημήτρη Δημογεροντάκη. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1984 και ολοκληρώθηκε σε έξι ημίωρα επεισόδια. Εξι μικροί ήρωες, ο Αλέξης, η Λίνα, ο Κλου, ο Αγγελος, η Σόφη, η Ράνια μαζί με τη Νικόλ είναι τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. Καλοκαίρι στην Αίγινα. Μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κυνήγι αναζήτησης ενός θησαυρού, που είχε κλέψει από μια ντόπια οικογένεια ένας Γερμανός, ο Χανς Σουλτς, στη διάρκεια της Κατοχής. Μια περιπέτεια με άξονα τη φιλία, τη συνεργασία, την έρευνα, τη διασκέδαση και την ομαδικότητα.

Και τα έξι επεισόδια προβάλλονται σε streaming στο ERTFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς