Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.



Μεταφορά του Ηλία Γιαννακάκη

Το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας δεσπόζει στο κέντρο της Αθήνας, με τους νεοκλασικούς κίονες να θυμίζουν τον «Χρυσό Αιώνα» του Περικλή. Οι προετοιμασίες για τη μεταφορά των λεηλατημένων και φθαρμένων απ’ τον χρόνο βιβλίων έχουν ήδη ξεκινήσει, σε μια πόλη που μοιάζει με πεδίο μάχης. Καθώς παρακολουθούμε τη μεταφορά των βιβλίων και την πόλη που βράζει, ακούμε τη φωνή της Εθνικής Βιβλιοθήκης που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και αναρωτιέται για το μέλλον. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Μεταφορά».

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.45


Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει του Τζον ΜακΤίρναν

Ο αστυνομικός Τζον ΜακΚλέιν από τη Νέα Υόρκη επισκέπτεται στο Λος Αντζελες τη γυναίκα του, με την οποία βρίσκονται σε διάσταση. Κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου πάρτι στην πολυεθνική εταιρεία όπου εργάζεται εκείνη, μια συμμορία ληστών εισβάλλει στο κτίριο και την πιάνει όμηρο. Για κακή τους τύχη ο Τζον ΜακΚλέιν βρίσκεται στο κτίριο. Για καλή μας τύχη, να μια από τις καλύτερες περιπέτειες της δεκαετίας του '80 - με τον Μπρους Γουίλις ακριβώς στο σημείο που γινόταν ο σταρ μιας ολόκληρης γενιάς - και μαζί ο πιο ισχυρός διεκδικητής της πιο «χαρακτηριστικής χριστουγεννιάτικης ταινίας που δεν είναι» όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 23.15


THF: Central Airport του Καρίμ Αϊνούζ

Το ιστορικό Αεροδρόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου, αν και δεν λειτουργεί πλέον ως αεροδρόμιο, παραμένει τόπος αφίξεων και αναχωρήσεων καθώς έχει καταστεί καταφύγιο έκτακτης ανάγκης για τους αιτούντες άσυλο. Ανάμεσά τους, ο 18χρονος Σύρος μαθητής Ιμπραήμ και ο Ιρακινός φυσιοθεραπευτής Κουατέμπα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη νοσταλγία για τις πατρίδες τους και την αγωνία αν θα καταφέρουν να αποκτήσουν άδεια παραμονής ή θα απελαθούν. Ο Καρίμ Ενούζ από τη Βραζιλία, εικαστικός και σκηνοθέτης με παρουσία σε εκθέσεις στο Whitney Museum of American Art Biennial και στο Temporäre Kunsthalle Berlin, ξεκίνησε την καριέρα του στο σινεμά το 2002 με το «Madame Sata» που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών, έχει συμμετάσχει στη Berlinale και στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου και το 2019 κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών με την «Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο».

Η ταινία προβάλλεται online και δωρεάν στο ArteKino Festival 2020


«Ma Rainey's Black Bottom» του Τζορτζ Σ. Γουλφ

Πρόκειται για την διασκευή του θεατρικού έργου του Ογκουστ Γουίλσον που παίχτηκε πρώτη φορά το 1982 και ανήκει στον κύκλο του Πίτσμπεργκ, το χρονικό του συγγραφέα πάνω στην αφροαμερικανική ιστορία.Οι εντάσεις και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης στο Σικάγο της δεκαετιάς του 1920, καθώς μια μπάντα μουσικών περιμένει την ερμηνεύτρια, τη θρυλική «Mother of the Blues», Μα Ρέινι. Αργοπορημένη για το στούντιο, η ατρόμητη, φλογερή Μα βρίσκεται σε διαμάχη με τον λευκό μάνατζερ και παραγωγός της για τα δικαιώματα πάνω στη μουσική της. Καθώς το συγκρότημα περιμένει στην κλειστοφοβική αίθουσα της πρόβας του στούντιο, ο φιλόδοξος τρομπετίστας Λέβι που θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη μουσική βιομηχανία παρακινεί τους συναδέλφους του μουσικούς σε μια εξομολόγηση ιστοριών, αληθινών και ψεύτικων που θα αλλάξουν για πάντα την πορεία της ζωής τους.

Η ταινία προβάλλεται ήδη στο Netflix.

lara 607

Lara του Γιαν-Ολε Γκέρστερ

Η Λάρα γιορτάζει τα 60ά γενέθλιά της. Μάλλον, σήμερα είναι τα 60ά γενέθλια της Λάρα αλλά δεν έχει κανέναν κοντά της για να τα γιορτάσει. Ο γιος της, Βίκτορ, έχει απόψε ρεσιτάλ, παρουσιάζει την πρώτη δική του σύνθεση. Η Λάρα, με «ήπια πίεση», τον ώθησε να γίνει πιανίστας, όμως δεν είναι καλεσμένη στη συναυλία. Σε μια εικοσιτετράωρη διαδρομή της στις γειτονιές του Βερολίνου, βιαστική χωρίς λόγο, νευρική χωρίς ανάπαυλα, σε μια πορεία που διακόπτεται από σύντομες συναντήσεις ή δουλειές, η Λάρα στήνει τη σκηνή για τη βραδινή παράσταση. Μπορεί η μητρική αγάπη να γίνει εργαλείο ευνουχισμού; (Το ξέρουμε ότι μπορεί). Γερμανική ψυχολογική ανατομία με μινιμαλισμό και δυνατή γυναικεία ερμηνεία. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

Η ταινία «Lara» προβάλλεται από την StraDa films σε online virtual release, δίνοντας στους θεατές την δυνατότητα να ενισχύσουν την κινηματογραφική αίθουσα της επιλογής τους. Διαβάστε εδώ περισσότερα.


Wolfwalkers των Τομ Μουρ, Ρος Στιούαρτ

Στην Ιρλανδία του 17ου αιώνα η Ρόμπιν είναι η νεαρή κόρη ενός βρετανού στρατιώτη, στον οποίο ο τοποτηρητής της περιοχής έχει αναθέσει την εξόντωση μιας αγέλης λύκων που τρομοκρατούν τους χωρικούς, εμποδίζουν την αποψίλωση του δάσους κι επιτίθενται στ πρόβατα. Η Ρόμπιν ονειρεύεται να γίνει κι αυτή κυνηγός λύκων στ΄ αχνάρια του πατέρα της, όταν όμως τον ακολουθήσει κρυφά σε μια από τις αποστολές του, τα πάντα θα αλλάξουν, όταν ανακαλύψει ένα μυστηριώδες κορίτσι που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε λύκο και να ελέγχει την αγέλη. H νέα ταινία του ιρλανδικού στούντιο κινουμένων σχεδίων Cartoon Sallon, που μας έχει δώσει φιλμ όπως τα «Breadwinner», «Song of the Sea» και «The Secret of the Kells» είναι ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με ποιητικό animation κι ένα χρήσιμο μήνυμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+


Οι Τρεις Πινακίδες, Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Νοικιάζοντας τρεις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο της πόλης, μια μητέρα καταγγέλλει την τοπική αστυνομία, η οποία δεν έχει βρει τον ένοχο για το βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της, μέσα από τις ανακοινώσεις που αναρτά. Η τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του Μάρτιν ΜακΝτόνα που χάρισε το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA


Λίνκολν του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Βασισμένο στο σενάριο – κομψοτέχνημα του Τόνι Κούσνερ (βραβευμένου με Βραβείο Πούλιτζερ για το «Angels in America») το οποίο με τη σειρά του χρησιμοποιεί ούτε το ένα τέταρτο των σελίδων του βιβλίου της Ντόρις Κερνς Γκούντγουιν «Team of Rivals: The Political Geniues of Abraham Lincoln», το «Λίνκολν» αφηγείται τους τέσσερις τελευταίους μήνες της ζωής του 16ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τον προσωπικό του αγώνα να τερματίσει τον εμφύλιο, επιβάλλοντας ταυτόχρονα την 13η τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος για την κατάργηση της δουλείας. Το αριστούργημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ με το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο ρόλο του Αβραάμ Λίνκολν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο αφιέρωμα «25 Χρόνια Nova, 25 Χρόνια Μεγάλο Σινεμά» στο Νovacinema 2ΗD στις 22.00

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.