Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


all the money in the world main

Ολα τα Λεφτά του Κόσμου (All the Money in the World) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ρώμη, Ιούλιος 1973. Κουκουλοφόροι αρπάζουν ένα χλωμό, έφηβο αγόρι και το ρίχνουν σ' ένα βαν. Ο 16χρονος είναι ο Πολ Γκέτι, εγγονός του αμερικανού επιχειρηματία Τζ. Πολ Γκέτι. Οι άντρες, μέλη της Ντραγκέτα, της μαφίας της Καλαβρίας. Αν ο μεγιστάνας των πετρελαίων παππούς δεν πληρώσει τα λίτρα (17 εκατομμύρια δολάρια), οι μαφιόζοι θα τον επιστρέφουν στην μητέρα του, ένα κομμάτι τη φορά. Μόνο που ο διαβόητα τσιγκούνης δισεκατομμυριούχος αρνείται να πληρώσει. «Εχω 14 εγγόνια. Αν πληρώσω τώρα, σε λίγο θα έχω 14 αιχμάλωτα εγγόνια». Κάπως έτσι, το βάρος των διαπραγματεύσεων πέφτει στους ώμους της μητέρας του Πολ, διαζευγμένης από τον ναρκομανή γιο του Γκέτι, και τον Φλέτσερ Τσέις - τον υπεύθυνο ασφαλείας του γέρου επιχειρηματία, ο οποίος καθαρίζει τις δουλειές του με βρώμικα χέρια. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στο Star

untamed main

Ο Άγριος Τόπος (La Región Salvaje / The Untamed) του Αμάτ Εσκαλάντε

Η Αλεχάνδρα, νοικοκυρά κι εργαζόμενη, μεγαλώνει δύο αγόρια μαζί με τον σύζυγό της, Άνχελ, σε μια μικρή πόλη. Ο αδελφός της, Φαμπιάν, εργάζεται ως νοσοκόμος στο τοπικό νοσοκομείο. Η ήρεμη, επαρχιακή ζωή τους αναστατώνεται από την άφιξη της μυστηριώδους Βερόνικα, η οποία τους πείθει πως στο γειτονικό δάσος, σε μια απομονωμένη καλύβα, κρύβεται κάτι που δεν είναι του κόσμου τούτου και που θα μπορούσε να τους λύσει όλα τους τα προβλήματα. Κάτι με μια ακαταμάχητη δύναμη, με το οποίο ή θα συμφιλιωθούν ή θα υποστούν την οργή του. Μια μεταφυσική ιστορία για το σεξ και την αγάπη, με φόντο μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι ισχυρές οικογενειακές αξίες, η υποκρισία, η ομοφοβία και ο ανδρικός σωβινισμός.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Nothing Factory 607

Το Εργοστάσιο του Τίποτα (A Fábrica de Nada) του Πέδρου Πίνιου

Ένα βράδυ, μια ομάδα εργατών συνειδητοποιεί πως η διοίκηση του εργοστασίου όπου δουλεύουν σκοπεύει να υπεξαιρέσει τα μηχανήματα. Οι περισσότεροι αρνούνται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και ξεκινούν την κατάληψη του χώρου εργασίας τους. Όταν η διοίκηση εξαφανίζεται, μένουν μόνοι σ’ ένα άδειο εργοστάσιο... Καθώς ο κόσμος γύρω τους καταρρέει, νέες επιθυμίες έρχονται στην επιφάνεια σε μια συλλογική περιπέτεια που ακροβατεί ανάμεσα στη σκληρότητα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και την τρέλα ενός ονειρικού μιούζικαλ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi

Pig (Khook) Main  607

Γουρούνι (Pig) του Μάνι Χαγκίγκι

Ο Χασάν του είναι ένας σκηνοθέτης που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει λάβει την πολυπόθητη έγκριση για την επόμενη ταινία του. Η σταρ με την οποία συνεργάζεται μόνιμα (η Λειλά Χατάμι του «Ενας Χωρισμός») ήδη συζητά με άλλους σκηνοθέτες. Η γυναίκα του έχει ήδη προχωρήσει τη ζωή της μακριά του, «αν και είναι διακριτική». Η κόρη του είναι ένα βήμα πριν την ενηλικίωση και κατ’ επέκταση την δική της αποχώρηση από το σπίτι. Η δε υπερήλικη μητέρα του ξεχνά όλο και πιο συχνά να πάρει τα χάπια της, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η νοητική της διαύγεια.Σε αυτό το κλίμα προσωπικής και δημιουργικής κρίσης, διάσημοι Ιρανοί σκηνοθέτες δολοφονούνται, με το κεφάλι τους να βρίσκεται ξέχωρα από το υπόλοιπο σώμα και την λέξη «Γουρούνι» χαραγμένη στο μέτωπο. Μόνο που όσο τα πτώματα πληθαίνουν, ο επιζών Χασάν αρχίζει να κυριεύεται από ακόμη περισσότερες αμφιβολίες. Είναι απλά τυχερός που ακόμη ζει ή είναι απλά καλλιτεχνικά ανάξιος, ακόμα και στα μάτια του δολοφόνου του; Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

love and friendship main

Ερωτες & Φιλίες (Love & Friendship), του Γουίτ Στίλμαν

«Περηφάνια και Προκατάληψη», «Λογική και ευαισθησία», «Έρωτας και Φιλία», σωστά; Κι όμως, όχι ακριβώς. Το σύγγραμμα που αποτελεί το αρχικό υλικό της ταινίας ανήκει μεν στην Τζέιν Όστεν, όμως ονομάζεται «Λαίδη Σούζαν» και αποτελεί ουσιαστικά ένα ανολοκλήρωτο έργο (σε μορφή επιστολών) της συγγραφέως που δημοσιεύτηκε μετά από τον θάνατό της και περισσότερο δίνει την τόνο παρά αφηγείται με λεπτομέρεια ολόκληρη την ιστορία του.

Στο επίκεντρο της ιστορίας συναντούμε την νεαρή χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον της Κέιτ Μπέικινσεϊλ, η οποία εγκαθίσταται προσωρινά στην έπαυλη των πεθερικών της μέχρι να καταλαγιάσουν οι φήμες που κυκλοφορούν στους αριστοκρατικούς κύκλους σχετικά με τις ερωτικές της περιπέτειες. Όσο βρίσκεται εκεί, είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει σύζυγο, τόσο για την ίδια, όσο και για την κόρη της Φρειδερίκη. Η τελευταία, αν και βρίσκεται σε ηλικία γάμου, αντιμετωπίζει απρόθυμα τα σχέδια της μητέρας της. Η Λαίδη Σούζαν όμως, συνεχίζει ακάθεκτη, προσελκύοντας ταυτόχρονα την προσοχή του όμορφου και νεαρού Ρέτζιναλντ Ντε Κόρσι, του πλούσιου αλλά ανόητου Σερ Τζέιμς Μάρτιν (ο Τομ Μπένετ αριστεύει στην πολυδιάστατη και εξοντωτικά αστεία παρουσίαση του ρόλου) και του εξωφρενικά γοητευτικού, αλλά παντρεμένου Λόρδου Μάνγουερικ. Όπως είναι αναπόφευκτο, η κατάσταση θα ξεφύγει σύντομα από τον έλεγχο της, περιπλέκοντας τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στο iPlatforma και το Viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.