Buzz

Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι το απόλυτο οσκαρικό φαβορί στο νέο τρέιλερ του «Fences»

στα 10

Οσοι έχουν δει την ταινία συμφωνούν ότι ο αγώνας για τη νίκη στην κατηγορία του Β' Γυναικείου Ρόλου έχει ήδη λήξει.

Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι το απόλυτο οσκαρικό φαβορί στο νέο τρέιλερ του «Fences»

Οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας ίσως θα πρέπει να χαράξουν από τώρα το όνομά της στο χρυσό αγαλματίδιο. Ο αγώνας για την κατηγορία του Β' Γυναικείου Ρόλου είναι πλέον τελειωμένη υπόθεση. Αυτά και άλλα τέτοια παρόμοια σχόλια εκφράζουν όσοι έχουν δει το «Fences» και έχουν μείνει αποσβολωμένοι από την ερμηνεία της Βαϊόλα Ντέιβις στο φιλμ του Ντένζελ Γουάνσινγκτον, «κλειδώνοντας» από τώρα την ηθοποιό ως το απόλυτο οσκαρικό φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που η ερμηνεία της προωθήθηκε για Οσκαρ Β' και όχι Α' Γυναικείου Ρόλου. Και, ομολογουμένως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό.

To 2010 o Ντένζελ Γουάσινγκτον και η Βαϊόλα Ντέιβις κέρδισαν από ένα Τόνι Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα για τη θεατρική μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ έργου του Ογκαστ Γουίλσον «Fences», σε σκηνοθεσία του Κένι Λεόν, που βραβεύθηκε επίσης με την καλύτερη αναβίωση έργου, αφού είχε να ανέβει από το 1988 και το επίσης πολυβραβευμένο ανεβασμά του από τον Λόιντ Ρίτσαρντς.

Δείτε ακόμη: «Moonlight». Αυτή είναι η ταινία για την οποία θα μιλάμε ως τα Οσκαρ

Fences 607

To «Fences» αφηγείται την ιστορία ενός πρώην παίχτη του μπέιζμπολ, του Τρόι Μάξσον, που τώρα δουλεύει ως οδοκαθαριστής προσπαθώντας να δει τι ακριβώς πήγε στραβά στη ζωή του, αλλά και να διατηρήσει ισορροπία στις σχέσεις με την οικογένειά του και κυρίως με τη συζυγό του, Ρόουζ.

Στην κινηματογραφική μεταφορά του «Fences», ο Ντένζελ Γουάσινγκτον δεν υποδύεται μόνο τον Τρόι, αλλά σκηνοθετεί κιόλας τον εαυτό του και τη Βαϊόλα Ντέιβις σε αυτό που μοιάζει με ένα δυνατό οσκαρικό χαρτί, όχι βέβαια μόνο επειδή φέτος στα βραβεία θα πρωταγωνιστήσει η μαύρη κοινότητα με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά γιατί το φιλμ έχει την ευτυχία να βρίσκει στο κέντρο του τους δύο μεγαλύτερους αφροαμερικάνους ηθοποιούς του Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2017: Αυτές είναι οι ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Fences Viola 607

To «Fences» σηματοδοτεί την τρίτη σκηνοθετική απόπειρα του Ντένζελ Γουάσιγκτον μετά τα «Antwone Fisher» και «The Great Debaters». Με το «Fences» που βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου - ακριβώς πάνω στην οσκαρική περίοδο - φιλοδοξεί να καθιερωθεί οριστικά και ως σκηνοθέτης.

Δείτε εδώ το δεύτερο τρέιλερ που κυκλοφόρησε για το «Fences»:


Περισσότερες οσκαρικές ταινίες που... έρχονται

Fences poster 607