Buzz

«Alien: Paradise Lost»: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σίκουελ του «Προμηθέα» του Ριντλεϊ Σκοτ

στα 10

Με ένα τίτλο όλο υποσχέσεις, ο Ρίντλεϊ Σκοτ συνεχίζει το ταξίδι του «Προμηθέα» από εκεί που το σταμάτησε...

«Alien: Paradise Lost»: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σίκουελ του «Προμηθέα» του Ριντλεϊ Σκοτ

Μπορεί ο «Προμηθέας» να μην ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε κανείς όταν ο Ρίντλεϊ Σκοτ αποφάσισε να επιστρέψει στο σύμπαν του «Alien» αλλά και της επιστημονικής φαντασίας, αλλά απ' ότι φαίνεται ο ίδιος το καταευχαριστήθηκε και αποφάσισε - εκτός από τη «Διάσωση» και το σίκουελ του «Blade Runner», στο τελευταίο ως παραγωγός - να αναπτύξει ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις συνέχειες του «Προμηθέα».

«Νομίζω πως άφησα την επιστημονική φαντασία για τόσο πολύ καιρό που έπρεπε να καλύψω το χαμένο χρόνο. Ο "Προμηθέας" ήταν για μένα μια μεγάλη εμπειρία. Για τη συνέχεια του, σκεφτόμαστε ήδη τη μεγάλη ιδέα», δήλωνε ο Ρίντλεϊ Σκοτ σε συνεντευξή του πριν αποφασίσει και ανακοινώσει πως το πρώτο σίκουελ της ταινίας θα ονομάζεται «Alien: Paradise Lost», μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα για το αν ο «Προμηθέας» ήταν τελικά ένα πρίκουελ του «Alien».

Διαβάστε ακόμη: To σίκουελ του «Blade Runner» μόλις έγινε ό,τι πιο hot περιμένουμε!

Ridley Scott 607

To σενάριο του «Alien: Paradise Lost» δεν υπογράφει ο Ντέιμον Λίντελοφ που είχε συνυπογράψει το πρώτο φιλμ. Ηταν ωστόσο αυτός που είχε επισημάνει πως θα χρειαστεί ένα φιλμ ακόμη προκειμένου να καλυφθεί το κενό ανάμεσα στον «Προμηθέα» και το «Alien». H ταινία θεωρητικά ξεκινάει με την απόφαση της Ελίζαμπεθ Σο (Νούμι Ραπάς) να πάει εκεί που θέλει στο φινάλε του «Προμηθέα» - δηλαδή να συναντήσει τους Μηχανικούς. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ δηλώνει πως η ιστορία ξεκινά με βάση το «Paradise Lost» του Τζον Μίλτον και ακολουθεί την Σο σε έναν «Παράδεισο» που δεν είναι αυτός που φαντάζεται κανείς. Ο Λίντελοφ παρέδωσε τα ηνία στον Τζακ Πάγκλεν, ο οποίος παρέδωσε ένα τελικό σενάριο το 2013. Ενα χρόνο μετά το σενάριο δόθηκε στον Μάικλ Γκριν (ο οποίος υπογράφει και το σενάριο του σίκουελ του «Blade Runner») για ξαναγράψιμο.

Στο φιλμ θα επιστρέψουν από το καστ της πρώτης ταινίας και η Νούμι Ραπάς και ο Μάικλ Φασμπέντερ - ο οποίος φυσικά δεν θα παίζει μόνο με το κεφάλι του, αφού αυτό ήταν που είχε απομείνει μόνο στο φινάλε του «Προμηθέα».

Διαβάστε ακόμη: Το επόμενο «Alien» είναι πραγματικότητα και ναι το σκηνοθετεί ο Νιλ Μπλόμκαμπ

Prometheus 607 O Ντέιβιντ του Μάικλ Φασμπέντερ όπως τον γνωρίσαμε στον «Προμηθέα»

Η υπόθεση του «Alien: Paradise Lost» θέλει τον Ντέιβιντ και την Ελίζαμπεθ να ταξιδεύουν για να βρουν τους Μηχανικούς και να μάθουν τα πάντα για τη δημιουργία της ανθρωπότητας. «Αν οι Μηχανικοί είναι αυτοί που μας δημιούργησαν, τότε ποιος δημιούργησε αυτούς;», αναρωτιέται ο Ρίντλεϊ Σκοτ. «Ποιος είναι το μεγάλο αγόρι; Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε πως όλα έγινα τυχαία. Ακόμη και ο Στίβεν Χόκινγκ τώρα δηλώνει πως δεν είναι σίγουρος. Δεν πιστεύει πια στη θεωρία του big bang».

Το σίκουελ του «Προμηθέα» δεν θα επηρέασει την παραγωγή του «Alien 5», στην οποία ο Ρίντλεϊ Σκοτ είναι παραγωγός προκειμένου να κοντρολάρει τις σκηνοθετικές φιλοδοξίες του Νιλ Μπλόμκαμπ (διαβάστε μερικές από αυτές εδώ). Απλά το «Alien: Paradise Lost» θα βγει πριν το «Alien 5» και έτσι θα έχουμε την πρωτοτυπία ενός σίκουελ και ενός πρίκουελ να δουλεύονται ταυτόχρονα από την ίδια ομάδα.

Prometheus 607 O Ρίντλεϊ Σκοτ με τη Νούμι Ραπάς στα γυρίσματα του «Προμηθέα»

Διαβάστε ακόμη: