Buzz

Advent Calendar: 21 Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Flix Team
Advent Calendar: 21 Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στo «Cry-Baby» του Τζον Γουότερς Χριστούγεννα χωρίς Τζον Γουότερς δε γίνονται, ούτε και οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου για την ακρίβεια! Το 1990, ο σκηνοθέτης από τη Βαλτιμόρη έκανε το δικό του teenage angst μιούζικαλ, μια πληθωρική μεταφορά της χρυσής εποχής του ’50, αλλά υπέροχα διαβρωμένη και αιρετική. Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Γουέιντ, με την πρωτοφανή ικανότητα να χύνει ένα μόνο δάκρυ, ένας «επαναστάτης χωρίς αιτία», ηγετικό μέλος της συμμορίας των κακών παιδιών, των «drapes», που ερωτεύεται την καλοβαλμένη και αθώα Αλισον, που ξεκάθαρα ανήκει στους καθώς πρέπει «squares», αλλά θέλει πολύ να επαναστατήσει επίσης. Το ρομάντζο τους θα χρειαστεί να υπερβεί τα μεγαλύτερα εμπόδια και ταυτόχρονα θα φέρει μεγάλες ταραχές στη μικρή τους πόλη. Δίπλα στον Τζόνι Ντεπ και την Εϊμι Λοκέιν, δε λείπουν φαντασμαγορικές εμφανίσεις από αγαπημένες μορφές σαν τον Ιγκι Ποπ, την Τρέισι Λορντς, τον Τζο Νταλεσάντρο και την Πάτι Χερστ. Στη σκηνή που ακολουθεί, ο Γουέιντ είναι κλεισμένος στη φυλακή και τραγουδά σε απόλυτη αρμονία φωνητικών με τους συγκρατούμενούς του, ενώ η Αλισον κλαίει πικρά μόνη στο σπίτι. Κι αν κάποτε κι εσείς κλάψετε για κάποιον, μην ξεχάστε να φυλάξετε τα δάκρυά σας σε βαζάκι. Ποτέ δεν ξέρεις σε τι μπορεί να χρειαστούν!

info Cry-Baby / 1990 / σκηνοθεσία, σενάριο: Τζον Γουότερς / Φωτογραφία: Ντέιβιντ Ινσλεϊ / Μοντάζ: Τζάνις Χάμπτον / Μουσική: Πάτρικ Γουιλιαμς / Παραγωγή: Ρέιτσελ Τάλαλεϊ / Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Εϊμι Λοκέιν, Σούζαν Ταϊρέλ, Πόλι Μπέργκεν, Ιγκι Ποπ, Ρίκι Λέικ, Τρέισι Λορντς, Κιμ ΜακΓκουάιρ, Τρόι Ντόναχιου, Τζο Νταλεσάντρο, Τζόι Χέδερτον, Ντέιβιντ Νέλσον, Πάτι Χερστ / Διάρκεια: 85’ / Τραγούδι: «Teardrops are Falling» των The Five Wings, με τη φωνή του Τζέιμς Ιντβελντ


Δείτε ακόμα: