Buzz

Καλή αρχή, Κουέντιν Ταραντίνο

στα 10

Το «The Hateful Eight» μόλις ξεκίνησε γυρίσματα κι εμείς συγκεντρώνουμε τα 8 πράγματα που ξέρουμε για την ταινία, ανυπομονώντας για περισσότερα.

Καλή αρχή, Κουέντιν Ταραντίνο

Αν ο Κουέντιν Ταραντίνο είχε τέτοιο πείσμα να γυρίσει το «The Hateful Eight» για το σινεμά, μετά απ΄όλη την περιπέτεια της διαρροής του σεναρίου του κι αφότου ως «αποζημίωση», ο σκηνοθέτης διοργάνωσε ανοιχτή «θεατρική» ανάγνωση στο Λος Αντζελες, ποιοι είμαστε εμείς να προσποιηθούμε ότι δεν ανυπομονούμε σαν τρελοί να δούμε την ταινία. Το «The Hateful Eight» μόλις ξεκίνησε τα γυρίσματά του και, ως «καλό κατευόδιο» σ’ έναν από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες όλων των εποχών, σημειώνουμε τα οκτώ πράγματα που ξέρουμε ήδη για το φιλμ.

Διαβάστε ακόμη:

1.Το «The Hateful Eight» έχει ήδη ημερομηνία εξόδου στις αμερικανικές, τουλάχιστον αίθουσες: 13 Νοεμβρίου 2015.

2.Μετά την Καλιφόρνια του «Django», ο Ταραντίνο μεταφέρεται πιο κεντρικά στην Αμερική. Τα γυρίσματα γίνονται στο Κολοράντο, από την απέραντη πεδιάδα μέχρι τα Rocky Mountains, ιδανικό φυσικό ντεκόρ για γουέστερν.

3.Λίγα λόγια για την υπόθεση: Τοποθετημένο έξι ή οκτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, το «Hateful Eight» ξεκινάει όταν μια άμαξα εκτροχιάζεται και μια χιονοθύελλα απαγορεύει κάθε μετακίνηση. Παγιδευμένοι στο Γουαϊόμινγκ, οι επιβάτες της, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ (Κερτ Ράσελ) και η φυγόδικος Ντέιζι Ντομέργκ, φτάνουν στην πόλη του Red Rock όπου ο Ρουθ - γνωστός και ως «The Hangman» - θα παραδώσει τη Ντέζι στη δικαιοσύνη. Στη διαδρομή συναντούν δυο ξένους: το Στρατηγό Μαρκίς Γουόρεν (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον), έναν μαύρο πρώην στρατιώτη που έχει γίνει κυνηγός επικυρημένων και τον Κρις Μάνιξ (Γουόλτον Γκόγκινς), έναν Νότιο που υποστηρίζει πως είναι ο σερίφης της πόλης. Χάνοντας το δρόμο τους στη χιονοθύελλα, οι τέσσερις ήρωες αναζητούν καταφύγιο σε μια στάση για άμαξες στο βουνό. Ιδιοκτήτης του είναι ο Μπομπ (Ντέμιαν Μπιτσίρ) ενώ εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Οσβάλντο Μομπρέ (Τιμ Ροθ), τον Τζον Κέιτζ (Μάικλ Μάντσεν) και τον Στρατηγό Σάνφορντ Σμίθερς (Μπρους Ντερντ). Καθώς η χιονοθύελλα συνεχίζεται, οι οκτώ ταξιδιώτες ίσως να μην καταφέρουν να φτάσουν ποτέ στο Red Rock...

hateful eight 607

4.Ποιος θα είναι ο Διευθυντής φωτογραφίας του «The Hateful Eight»; Και πάλι ο Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον. Βραβευμένος με τρία Οσκαρ, για το «Hugo» και το «The Aviator» του Μάρτιν Σκορσέζε και για το «JFK» του Ολιβερ Στόουν, ο Ρίτσαρντσον ήταν άλλες πέντε φορές υποψήφιος, ανάμεσά τους για το «Django Unchained» και το «Inglourious Basterds» του Ταραντίνο. Εχει ακόμα συνεργαστεί με το σκηνοθέτη στα δύο «Kill Bill».

5.Αυτοί είναι οι 8 του «Hateful Eight»: Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον (Ταγματάρχης Μαρκί Γουόρεν), ο Κερτ Ράσελ (Τζον «The Hangman» Ρουθ), η Τζένιφερ Τζέισον Λι (Ντέιζι Ντομέργκ), ο Γουόλτον Γκόγκινς (Κρις Μάνιξ), ο Τιμ Ροθ (Οσγουάλντο Μομπρέι), ο Μάικλ Μάντσεν (Τζο Γκέιτζ), ο Μπρους Ντερν (Στρατηγός Σάνφορντ Σμίδερς) και ο Ντέιμιαν Μπισίρ (Μπομπ). Κρίνοντας από το πρωταγωνιστικό καστ των «σταθερών» του Ταραντίνο (ο Τιμ Ροθ επανέρχεται μετά το «Reservoir Dogs» και το «Pulp Fiction»), αυτή η ταινία θα φέρει το come back της Τζένιφερ Τζέισον Λι που την τελευταία δεκαετία έχει αφήσει την καριέρα της στην τύχη.

6.Τελευταία θεαματική προσθήκη στο καστ του «The Hateful Eight», ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, φρέσκος μετά την τεράστια κριτική επιτυχία του «Foxcatcher». Διαβάστε περισσότερα για τη συμμετοχή του Τέιτουμ στο «Hateful Eight» εδώ

hateful eight 607 Death Proof

7.Το καστ του «The Hateful Eight» συμπληρώνουν οι Τζέιμς Παρκς, Ντέινα Γκούριερ, Τζιν Τζόουνς, Κιθ Τζέφερσον, Λι Χόρσλεϊ , Κρεγκ Σταρκ, Μπελίντα Ογουάινο (οι τρεις τελευταίοι με συμμετοχή και στο «Django») και, φυσικά, η Ζόι Μπελ. Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Ζόι Μπελ κι ο Κερτ Ράσελ συνεργάζονται σε ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, μετά τα «Grindhouse», «Death Proof», «Kill Bill Vol. 2» και «Django Unchained», έχοντας πια γίνει, μ’ έναν παράξενο και τρυφερό τρόπο, οι εμβληματικοί ηθοποιοί του σκηνοθέτη των τελευταίων χρόνων.

8.Το «H8ful 8» είναι η 8η ταινία που σκηνοθετεί ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Διαβάστε περισσότερα:

hateful eight 607