Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Last Time I Saw Paris

Η Τελευταία Φορά που Είδα το Παρίσι (The Last Time I Saw Paris) του Ρίτσαρντ Μπρουκς

Ένας επίδοξος συγγραφέας επιστρέφει στο Παρίσι για να διεκδικήσει την κηδεμονία της κόρης του. Με αυτή την αφορμή θυμάται την ερωτική ιστορία που έζησε εκεί στη μεταπολεμική περίοδο με τη μητέρα της, μια πλούσια Αμερικανίδα, που είχε τραγική κατάληξη. Κλασσική ταινία, βασισμένη στο έργο του Σκοτ Φιτζέραλντ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

the matrix revolutions

The Matrix Revolutions των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Μετά την τελευταία μάχη μεταξύ ανθρώπων και Μηχανών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πια που θέλουν να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο. Η μάχη, όμως, που πρέπει να δώσουν για να αποδράσουν από το Matrix είναι άνιση. Ο Νίο ετοιμάζεται για την τελική επίθεση, όμως οι Μηχανές δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

η νέα πατρίδα

Η Νέα Πατρίδα του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου

Υπολογίζεται ότι μετά το 1922, περίπου 400.000 Αρμένιοι πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας. Στο ντοκιμαντέρ «H Νέα Πατρίδα», ο θεατής κάνει μια ιστορική αναδρομή στις πρώτες κοινότητες Αρμενίων προσφύγων, όπως αυτές εξελίχθηκαν ανά την ελληνική επικράτεια μετά τη μικρασιατική καταστροφή, μέσα από άγνωστες μαρτυρίες και αφηγήσεις απογόνων των πρώτων προσφύγων. Παράλληλα επιχειρείται μια ματιά στη σύγχρονη Αθήνα, όπου τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νέου Κόσμου προσπαθούν να διατηρήσουν την αρμενική τους ταυτότητα.

Με sold out πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μια ταινία για την ιστορία των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα κατά τα πρώτα χρόνια μετά τη Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

the gentlemen main

The Gentlemen του Γκάι Ρίτσι

Εχοντας χτίσει μια επικερδή αυτοκρατορία στο Λονδίνο, ένας Αμερικανός έμπορος ναρκωτικών αποφασίζει να την πουλήσει για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μα οι προθέσεις του γίνονται αντιληπτές από ανταγωνιστές που καιροφυλακτούν.

Ο Γκάι Ρίτσι επιχειρεί το δικό του, διασκεδαστικό σε κάθε περίπτωση, magnum opus πάνω στο γκανγκστερικό είδος (όπως το γνωρίσαμε από τον ίδιο 20 χρόνια πριν). Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

αγια εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

All of Us Strangers

Αγνωστοι Μεταξύ μας (All of us Strangers) του Αντριου Χέι

Ο Ανταμ είναι ένας σαρανταπεντάρης σεναριογράφος με κενό έμπνευσης, που ζει στο Λονδίνο, σε μια πανύψηλη πολυκατοικία γεμάτη απρόσωπα διαμερίσματα, βγαλμένη από το «High-Rise» του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ, τόσο άδεια όσο η λευκή σελίδα του. Σ' ένα τεράστιο κτίριο σα σφραγισμένο μονόλιθο από γυαλί και μέταλλο, περικυκλωμένο από τη νυχτερινή φαντασμαγορία της μεγαλούπολης, ο Ανταμ μοιάζει να ζει μόνος. Ομως ένα βράδυ του χτυπά την πόρτα ο Χάρι, tipsy, μ' ένα μπουκάλι και λίγα καλά ντραγκς στο χέρι: ο Ανταμ αρχικά θα τον απορρίψει, όμως σύντομα οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια ερωτική σχέση ενωμένων βελούδινων σωμάτων, διστακτικών εξομολογήσεων και απόλυτης εγκεφαλικής ταύτισης. Παράλληλα, ο Ανταμ θα επισκεφτεί το πατρικό του σπίτι στα προάστια και, προς έκπληξή του, θα συναντήσει εκεί τη μαμά και τον μπαμπά του, παρότι σκοτώθηκαν κι οι δυο μαζί σε αυτοκινητιστικό όταν εκείνος ήταν μόλις 12. Αυτή η συνάντηση σ' έναν αόρατο χοροχρόνο θα δώσει στον Ανταμ την ευκαιρία να τους ξαναγνωρίσει, να ξαναχωθεί στο προστατευτικό κρεβάτι τους, να τους πει ότι είναι γκέι, να διαλύσει τα στερεότυπά τους, μιας γενιάς που έζησε τη δεκαετία του τρόμου του AIDS ενώ τώρα όλα έχουν αλλάξει... αλλά σίγουρα όχι όλα.

Ενα ρομάντζο φαντασίας, τόσο δεξιοτεχνικό που μοιάζει απλό, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, υποψήφια για έξι Bafta, από τον σκηνοθέτη του «45 Χρόνια» και του «Looking». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡTFlix

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+