Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 31 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 31 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


fahim main

Ρουά Ματ (Fahim) του Πιερ-Φρανσούα Μαρτίν-Λαβάλ

Ο Φαχίμ, ένα αγόρι οκτώ χρόνων, εγκαταλείπει μαζί με τον μπαμπά του το Μπανγκλαντές και τη μαμά του και φτάνει στο Παρίσι. Οσο ο πατέρας δουλεύει στο δρόμο για τα προς το ζην και κυνηγά το πολιτικό άσυλο, ο Φαχίμ παλεύει με βασιλιάδες και στρατιώτες. Το εξαιρετικό ταλέντο του στο σκάκι τον φέρνει στην τάξη του προπονητή Σιλβέν που μοιάζει αποφασισμένος να τον κάνει πρωταθλητή. Αλλά πώς θα διεκδικήσει τον τίτλο, όταν δεν έχει ούτε άδεια παραμονής;

H συγκινητική ιστορία του σκακιστή Φαχίντ Μοχάμαντ σ' ένα biopic πιο γλυκερό απ' όσο... επιτρέπει η πραγματικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Κανάλι της Βουλής

training day ΜΑΙΝ

Ημέρα Εκπαίδευσης (Training Day) του Αντουάν Φουκουά

ράνος ντετέκτιβ της Δίωξης Ναρκωτικών, αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει έναν νεοσύλλεκτο αστυνομικό, τον Τζέικ Χοτ, με τον οποίο έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις και στάση ζωής. Ο πρώτος πιστεύει ότι πρέπει να γίνεις λύκος για να πιάσεις τον λύκο, κάτι που δε βρίσκει σύμφωνο τον δεύτερο. Η σύγκρουση μεταξύ τους δεν θα αργήσει, όταν ο Αλόνζο χρειαστεί μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τη μαφία, αναγκάζοντας τον Τζέικ να γίνει συνένοχος.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

australia

Αυστραλία (Australia) του Μπαζ Λούρμαν

Πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ζευγάρι Άγγλων αριστοκρατών, ο Ρίτσαρντ και η Σάρα Άσλεϋ κληρονομεί μια τεράστια έκταση γης στην Αυστραλία. Ο λόρδος Άσλεϋ φεύγει για τη μακρινή χώρα ώστε να διαχειριστεί την περιουσία του, αφήνοντας τη σύζυγό του στην Αγγλία. Αργότερα, η λαίδη Άσλεϋ αποφασίζει να πάει να τον βρει. Φτάνοντας, η Σάρα ανακαλύπτει ότι ο λόρδος δεν ζει πια και ότι πρέπει να αναλάβει η ίδια τη διαχείριση της περιουσίας, την όποια οι τοπικοί γαιοκτήμονες προσπαθούν να σφετεριστούν. Τότε αρχίζουν τα προβλήματα για τη Σάρα με κυριότερο τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο σκληρό και άγριο περιβάλλον της Αυστραλίας άλλα και στον καινούργιο τρόπο ζωής.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

aftersun

Aftersun της Σάρλοτ Γουέλς

Aftersun - για μετά τον ήλιο. Για να καταπραΰνεις το φλεγόμενο δέρμα, την ένταση της σκέψης, το θυμό. Τον ήλιο που όταν θέλει όλα τα φανερώνει, ή τα καλύπτει με τη θαμπάδα του και τ' αφήνει να σιγοβράζουν μέσα της.

Η Σόφι έχει μόλις γίνει 11. Ο μπαμπάς της, ο Κέιλεμ, σε λίγες μέρες θα γίνει 130. Τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη, όταν τον πειράζει, στα home movies που τραβούν στο τυποποιημένο δωμάτιό τους, στο all inclusive ξενοδοχείο στα τουρκικά παράλια, όπου πηγαίνουν, οι δυο τους, για μια εβδομάδα διακοπών, αμέσως μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτή είναι η Σόφι του 2000 - χαριτωμένη, ολοζώντανη, ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει και ν' αγαπήσει αλλά απορεί, πληγώνεται, σοκάρεται όταν υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της δυσκολεύεται να είναι μπαμπάς της, να ενηλικιωθεί. Η Σόφι σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει με την (παραπλανητική, πάντα), μνήμη της σ' εκείνες τις μέρες, στο ψηφιδωτό από εικόνες και φράσεις, σε αλλεπάλληλα flash backs σε αποσπασματικές στιγμές τρυφερότητας, αδεξιότητας, μοναξιάς, στιγμές που καθόρισαν, τελικά, με διαφορετικό τρόπο, την πορεία και των δυο τους.

Το ντεμπούτο της Σάρλοτ Γουελς που ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Cosmote Cinema 2

ocean's twelve

Η Συμμορία Των Δώδεκα (Ocean's Twelve) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των 11», ο Ντάνι Οσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι. Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Αμστερνταμ και φτάνουν ως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Αντζελες. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει. Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» και ένας μυστηριώδης όσο και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Με Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Αντι Γκαρσία, Ντον Τσίντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέισι Άφλεκ.

Η ταινία προβάλλεται 00.45 στο Open

beau is afraid

Ο Μπο Φοβάται (Beau is Afraid) του Αρι Αστερ

O Mπο φοβάται το στοματικό διάλυμα: αν το καταπιείς κατά λάθος, παθαίνεις καρκίνο; Ο Μπο φοβάται τα αυτοκίνητα: σίγουρα, περνώντας το δρόμο κάποιο θα τον χτυπήσει. Ο Μπο φοβάται τις ειδήσεις στην τηλεόραση: όλες οι καταστροφές απευθύνονται σ' αυτόν. Ο Μπο φοβάται τους γείτονές του στο παρακμιακό γκέτο όπου μένει: ψυχοπαθείς, αλκοολικοί, άστεγοι που, αν τους δώσει την ευκαιρία, θα μπουν σπίτι του να τον σκοτώσουν. Πάνω απ' όλους κι όλα, ο μεσήλικας πια Μπο φοβάται τη μητέρα του: από εκείνη, άλλωστε, ξεκινούν όλα. Οταν έρχεται η μέρα που πρέπει να ταξιδέψει στο πατρικό του για την ετήσια επίσκεψη, ο Μπο θα χτυπήσει κόκκινα. Κι έτσι θα ξεκινήσει μία σουρεαλιστική Οδύσσεια επιστροφής στη μήτρα του κακού - διασχίζοντας μία Αμερική εξίσου διαταραγμένη, παρανοϊκή και βαθιά άρρωστη.

Εχοντας κερδίσει κοινό και κριτικούς με συμβολικές, τολμηρές ιστορίες τρόμου, σαν τη «Διαδοχή» και το «Μεσοκαλόκαιρο», στην τρίτη του ταινία, μ' έναν συγκλονιστικό Χοακίν Φίνιξ να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, ο Αρι Αστερ θέλησε να εκτοξεύσει τον πήχη πέρα από κάθε όριο με το πιο φιλόδοξο, σουρεαλιστικό, επικών διαστάσεων, «horror-fantasia» όνειρό του - και εφιάλτη μας.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Cosmote Cinema 2

Ballad of a White Cow 607

Η Μπαλάντα της Λευκής Αγελάδας (Ballad of a White Cow) των Μπεχτάς Σαναέχα, Μαριάμ Μογκαντάμ

Μετά την εκτέλεση του θανατοποινίτη συζύγου της, η Μίνα προσπαθεί να επιβιώσει στο σημερινό Ιράν μαζί με την κωφή κόρη της, αντιμέτωπη με την έλλειψη χρημάτων, την απειλή της οικογένειας του συζύγου της ότι θα της πάρουν την επιμέλεια του παιδιού και κυρίως με μια κοινωνία που θεωρεί την θανατική ποινή «ανθρώπινο δικαίωμα» και που στην οποία, όπως εύγλωττα αναφέρει ένας μεσίτης όταν η Μίνα μετά από μια άδικη έξωση ψάχνει απεγνωσμένα ένα καινούριο διαμέρισμα: «χήρες, ιδιοκτήτες σκύλων και γατών και ναρκομανείς δεν είναι δεκτοί». Οταν θα μάθει ότι ο άνδρας της εκτελέστηκε άδικα ενώ ήταν αθώος, η Μίνα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μια επίσημη συγγνώμη από το διάτρητο δικαστικό σύστημα και ακριβώς τη στιγμή που κάθε ελπίδα της για μια αξιοπρεπή ζωή εξαλείφεται, θα εμφανιστεί στο δρόμο της ο Ρέζα, ένας άνδρας που θα τη βοηθήσει να ορθοποδήσει και με τον οποίο την δένει ένα μυστικό που δεν πρέπει να μάθει ποτέ.

Ιρανικό σινεμά με πολιτική άποψη και θέση στη μορφή ενός θρίλερ με ανατροπές και σασπένς. Ατελές αλλά συναρπαστικό. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Prima della Rivoluzione

Πριν την Επαναστάση (Prima della Rivoluzione) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Ένας 20χρονος κομμουνιστής φοιτητής από την Πάρμα, με αστική καταγωγή, ο Φαμπρίτσιο, αμφιταλαντεύεται μεταξύ της μαρξιστικής του ιδεολογίας και της επιβεβλημένης ενσωμάτωσης στο σύστημα, αλλά και μεταξύ καρδιάς και λογικής καθώς διατηρεί ερωτική σχέση με την νεαρή θεία του.

Η αξία και τα αδιέξοδα μιας επανάστασης που δεν έρχεται ποτέ και ψάχνει τη δικαίωση στη συντριβή της, στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία ενός νεαρού σκηνοθέτη με το όνομα Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

the eras tour

Taylor Swift: The Eras Tour του Σαμ Ρεντς

Swifties της Ελλάδας ήρθε η δική σας ώρα. Η θρυλική περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ έγινε ταινία και προβάλλεται σε όλο της το μεγαλείο για τα μάτια σας μόνο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Mandy 607

Mandy του Πάνου Κοσμάτου

Ο Ρεντ και η Μάντι είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι σε ένα δάσος εν έτι 1983. Εκείνος δουλεύει ως υλοτόμος, εκείνη ζωγραφίζει μυστηριακούς πίνακες που θα μπορούσαν να κοσμούν εξώφυλλά heavy metal συγκροτημάτων. Η ζωή τους είναι γαλήνια και ρομαντική μέχρι την στιγμή που ο Τζερεμάια Σαντ αρχηγός μιας θρησκευτικής σέκτας θα δει την Μάντι και θα αποφασίσει ότι την θέλει. Και για να την κάνει δική του θα καλέσει μια ομάδα δαιμονικών μοτοσικλετιστών με το Κέρας του Αμπράξας που θα φέρουν την Μάντι στην κατοχή του. Οταν όμως η αποπλάνηση της Ρεντ δεν εξελιχθεί με τον τρόπο που ο Τζερεμάια θα ήθελε, θα την σκοτώσουν με φρικτό τρόπο και θα αφήσουν τον Ρεντ ετοιμοθάνατο. Αλλά όχι νεκρό. Κι έτσι εκείνος οδηγημένος από μια μανιασμένη δίψα για εκδίκηση και μεθυσμένος από οργή θα αναζητήσει τους δολοφόνους της γυναίκας του για να τους σκοτώσει με τον πιο φρικτό τρόπο που μπορεί.

Ο Πάνος Κοσμάτος επενδύει στην αγάπη του για τις ταινίες τρόμου και παραδίδει μια ιστορία εκδίκησης λουσμένη στο αίμα, το ρομαντισμό και την ίσως καλύτερη ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix