Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


dog

Dog της Γιάννας Αμερικάνου

Ο Δημήτρης, στα πρόθυρα της ενηλικίωσης, αλλά μέσα του ακόμα παιδί, έχει χτίσει έναν μύθο γύρω από τον απόντα πατέρα του, που βρίσκεται για χρόνια στη φυλακή. Όταν ο τελευταίος αποφυλακίζεται, το όνειρο του Δημήτρη για οικογενειακή ευτυχία καταρρέει, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή μορφή βίας.

H ταινία προβάλλεται στις 21.30 στην ΕΡΤ 2

to be or not to be

To Be οr Not To Be του Ερνστ Λούμπιτς

Στη Βαρσοβία του 1939, καθώς ο μεγάλος ηθοποιός Τζόζεφ Τούρα ξεκινά τον μονόλογο του Άμλετ "Να είσαι ή να μην είσαι", ο υπολοχαγός Σομπίνσκι της πολεμικής αεροπορίας φεύγει από το θέατρο για να πάει στην όμορφη σύζυγo του Τούρα, τη Μαρία. Ο πόλεμος ξεσπά. Ο Σομπίνσκι στέλνεται στο Λονδίνο. Προσπαθεί να μεταφέρει ένα μήνυμα στη Μαρία με τη μεσολάβηση του καθηγητή Σιλέτσκι, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι προδότης...

Η ταινία προβάλλεται στις 21.30 στην ΕΡΤ 3

pearl harbor

Pearl Harbor του Μάικλ Μπέι

Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις του αμερικανικού στόλου. Εκεί υπηρετούν δύο φίλοι, ο Ντάνι και o Ρέιφ, που η φιλία τους κρατά από την παιδική τους ακόμα ηλικία. Όταν, όμως, διαπιστώσουν ότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα, η δυνατή σχέση τους θα μπει σε μια φάση δοκιμασίας. Σύντομα, ωστόσο, ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από την ιαπωνική αεροπορία. Τα συναισθήματα και η σχέση τους θα ενταθούν ακόμα περισσότερο μέσα στη βουή των συναγερμών και τους μαύρους καπνούς των εκρήξεων, ενώ οι εξελίξεις θα είναι τόσο απρόβλεπτες, που οι ψυχικές πληγές θα είναι βαρύτερες από τις σωματικές, ακόμα και εκτός της εμπόλεμης ζώνης.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΣΚΑΪ

adrift 607

Μετά την Καταιγίδα (Adrift) του Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ

Μετά το χτύπημα του πιο φονικού τυφώνα στην ιστορία του Ειρηνικού ωκεανού, η Τάμι ξυπνά στη μέση της θάλασσας για να βρει τον αρραβωνιαστικό της άσχημα τραυματισμένο και το ιστιοφόρο τους κατεστραμμένο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσει με κάποιον ή να βγει από τον ωκεανό, καθώς το πλησιέστερο λιμάνι είναι 1.500 μίλια μακριά. Με τον χρόνο να την κυνηγά και τις μνήμες του δυστυχήματος να δυναμώνουν, η Τάμι πρέπει να βρει γρήγορα ένα τρόπο για να σώσει τον εαυτό της και τον άνδρα που αγαπά.

O σκηνοθέτης του «Εβερεστ» επιστρέφει στον ωκεανό για ένα «ναυάγιο» όνομα και πράγμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 04.15 στο Star

Σφραγισμένα Χείλη (The Reader) του Στίβεν Ντάλντρι

Στη Γερμανία του 1958, ο έφηβος Μάικλ γνωρίζει τυχαία τη Χάνα, μια γυναίκα με τα διπλά του χρόνια, και ξεκινά μαζί της μια μυστική ερωτική σχέση. Τα βράδια που περνάνε μαζί, της διαβάζει συχνά κάποια από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Όμως η Χάνα εξαφανίζεται ξαφνικά και ο Μάικλ αναγκάζεται να την ξεχάσει. Οκτώ χρόνια αργότερα, ως φοιτητής της Νομικής, παρακολουθεί μια δίκη για τα εγκλήματα των Ναζί και ανακαλύπτει σοκαρισμένος ότι κατηγορούμενη είναι η Χάνα!

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον ΣΚΑΪ

Captain America Civil War 607

Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος (Captain America: Civil War) των Αντονι και Τζο Ρούσο

Τι είναι αυτό που θα κάνει τον Κάπτεν Αμέρικα να έρθει σε σύγκρουση με τους Εκδικητές και θα προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στους κόλπους των άλλοτε ενωμένων σα γροθιά υπερηρώων; Η απάντηση βρίσκεται στο όνομα του Μπάκι Μπαρνς, πιο γνωστού ως Ο Στρατιώτης του Χειμώνα, ο οποίος αφού έκανε άνω κάτω το σύμπαν του Κάπτεν Αμερικά στη δεύτερη κινηματογραφική του περιπέτεια, επιστρέφει για να δοκιμάσει τα όρια της φιλίας κόντρα στη μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Ο Κάπτεν Αμέρικα θα αποφασίσει να τον προστατέψει με κάθε τρόπο στο όνομα της σχέσης που είχαν κάποτε, ο Iron Man θα επιστρατευθεί για να τον λογικεύσει και η Μαύρη Χήρα θα κάνει τα πάντα για να τον εμποδίσει...

Με διαφορά η καλύτερη ταινία... των Avengers μέχρι και σήμερα, το τρίτο μέρος του Captain America είναι (δυστυχώς ή ευτυχώς) ο λόγος για τον οποίο η Marvel μπορεί να συνεχίσει να γυρίζει ταινίες στο διηνεκές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

The Burnt Orange Heresy 607

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τσαρλς Γούιλεφορντ από το 1971, το «Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» αφηγείται την ιστορία του Τζέιμς, ενός κριτικού τέχνης και της Μπερενίς, μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που φτάνουν στη λίμνη Κόμο για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι ο οποίος θα τους αναθέσει μια δύσκολη απoστολή.

All-star cast (Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ) και κομπίνες υψηλών προδιαγραφών - όχι όμως και αναλόγως υψηλών αποδόσεων - στην ταινία που έκλεισε το Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 02.00 στο Open

annabelle

Annabelle του Τζον Λεονέτι

Η όμορφη, συλλεκτική κούκλα που επιλέγει να κάνει δώρο ο Τζον Φορμ στην έγκυο γυναίκα του, Μία, μοιάζει να είναι ιδανική. Η χαρά της Μία για την κούκλα δεν θα κρατήσει για πολύ όμως… Σύντομα, το ζευγάρι θα δεχτεί μία βίαιη επίθεση από μια ομάδα σατανιστών. Φεύγοντας, οι σατανιστές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο αίμα και τρόμο, αλλά και μία δαιμονισμένη κούκλα, η οποία θα διαταράξει τα πνεύματα για τα καλά!

Αρπαχτή για την εύκολη Halloween εκταμίευση, με την ιστορία μιας κούκλας που δεν… παίζει σε μια ταινία για την ιστορία της. Α, ρε Τσάκι, τώρα δικαιώνεσαι… Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο VodafoneTV

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ